به یاد بدلکاران گمنام
15 فیلم سینمایی با بهترین صحنههای تعقیب و گریز
به یاد بدلکاران
صحنههای تعقیب و گریز معمولاً به عنوان یکی از هیجانانگیزترین بخشهای هر فیلمی شناخته میشود اما متاسفانه در اغلب موارد زحمت افرادی که در ساخت این صحنهها مهمترین مسئولیت را برعهده دارند نادیده گرفته شده و بینندگان حتی با نام آنان نیز آشنایی ندارند. افرادی چون هال نیدهام، لورن جیمز، بابی بَس، بیل هایکمن و کری لوفتین تقریبا در طول سالهای فعالیت پرچالش خود ناشناخته ماندند. در این مطلب قصد داریم با مرور 15 مورد از بهترین صحنههای تعقیب و گریز در تاریخ فیلمسازی، از بدلکاران حاضر در این صحنهها نیز یادی کنیم.
White Lightning | 1973
در این فیلم، هال نیدهام (Hal Needham) یکی از بهترین نقشآفرینیهای خود به عنوان یک بدلکار را انجام داد. یکی از جالبترین صحنههای این فیلم پرش یک دستگاه فورد LTD سدان مدل 1971 از فراز یک تپه مرتفع به یک رودخانه بود. البته بد نیست بدانید که در این صحنه همه چیز مطابق برنامه پیش نرفته و خودرو آنگونه که باید از زمین بلند نشد، اتفاقی که بنابر گفته نیدهام میتوانست به مرگ او منتهی شود.
The Seven Ups | 1973
هنرپیشه اصلی این فیلم که داستان آن در شهر نیویورک اتفاق میافتاد، روی شیدر (Roy Scheider) بوده و کار تهیه و کارگردانی نیز توسط فیلیپ دآنتونی (Philip D'Antoni) انجام شده بود که پیش از این فیلمهای موفقی همچون بولت و ارتباط فرانسوی را تهیه کرده بود. نکته جالب درباره The Seven Ups آن است که فیلمبرداری صحنه تعقیب و گریز 10 دقیقهای این فیلم 4 ماه به طول انجامید، درحالیکه چندین دوربین در داخل و بیرون خودرو و اطراف آن به ثبت تصاویر مشغول بودند. در یکی از جالبترین صحنههای این فیلم که یک دستگاه پونتیاک Ventura حضور دارد، جری سامرز (Jerry Summers) به عنوان بدلکار ایفای نقش کرد.
Gone In 60 Seconds | 1974
در این فیلم هیجانانگیز 19 بدلکار حضور داشتند اما هیچکدام را نمیتوان در حد و اندازه H.B. Halicki دانست، کسی که نه تنها بودجه فیلم را تامین نمود بلکه نویسندگی و کارگردانی را نیز برعهده داشته و ضمناً به عنوان یکی از بازیگران فیلم، کار بدلکاری صحنههای مربوط به خود را نیز انجام داد. خودروی او در فیلم Gone In 60 Seconds یک دستگاه فورد موستانگ مدل 1971 بود.
McQ | 1974
معمولاً هرگاه سخنی از فیلم McQ با حضور جان وین (John Wayne) به میان آید، نظر خودرو دوستان به سوی پونتیاک ترانس ام سبز رنگ مدل 1973 و صحنههای هیجانانگیز مربوط به آن جلب میشود. در این فیلم روشی ابداعی توسط هال نیدهام به کار گرفته شد که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. البته بدلکاری صحنهای که در ساحل فیلمبرداری شد را Gary McLarty برعهده داشت.
The Man With The Golden Gun | 1974
بد نیست بدانید از نظر بسیاری علاقمندان، صحنه بدلکاری این فیلم به عنوان بهترین مورد شناخته میشود. با استناد بر سایت 007.com که تاریخچه و اطلاعات مربوط به فیلمهای جیمز باند را منتشر میسازد، Loren "Bumps" Willert بدلکاری صحنه پرش AMC Hornet X را برعهده داشت. سرعت خودروی مذکور در هنگام برداشت این صحنه 77 کیلومتر برساعت و محل فیلمبرداری نیز in Klong Rangsit در تایلند بوده است.
Smokey and the Bandit | 1977
این فیلم 93 دقیقهای با حضور برت رینولدز (Burt Reynolds) به همراه یک پونتیاک ترانس ام مشکی را میتوان یکی از نمونههای تعقیب و گریز-محور ساخته شده در طول تاریخ سینما دانست. در یکی از نفسگیرترین صحنههای فیلم مذکور، بدلکاری به نام الان گیبس (Alan Gibbs) با پونتیاک مشکی مسافتی به طول 112 متر را از روی رودخانه Jonesboro واقع در ایالت جورجیا می پرد. هال نیدهام که صحنهآرایی بخشهای بدلکاری این فیلم را برعهده داشت، بعدها گفت که پیشرانه تقویت شده پونتیاک حاضر در این فیلم، سرعت موردنیاز برای حرکت این خودروی 1500 کیلوگرمی را تامین میکرده هرچند که از سایر جهات تغییر خاصی روی آن اعمال نشده بود.
Hooper | 1978
مدتی پس از نمایش موفقیتآمیز فیلم Smokey and the Bandit، هال نیدهام اقدام به ساخت یک فیلم اکشن کمدی نمود که قصه یک بدلکار مسن را روایت میکرد. در فیلم Hooper جمع کثیری از بدلکاران در جلو و پشت دوربین حضور داشتند اما کار Glenn Wilder را میتوان درخشانتر از بقیه قلمداد کرد. او در یکی از جالبترین بخشهای فیلم وظیفه راندن یک پونتیاک ترانس ام قرمز را برعهده داشت که صحنه جالبی از کار درآمد.
The Blues Brothers | 1980
فهرست طولانی اسامی بدلکاران حاضر در فیلم Blues Brothers شامل افرادی چون بود اکنیس (Bud Eknis)، بابی بَس (Bobby Bass) و تامی جی هوف (Tommy J. Huff) بوده که به عنوان نامهای مهم صنعت بدلکاری شناخته میشوند. در این فیلم صحنههای هیجانانگیز خودرویی به وفور اتفاق افتاده که شماری از آنها بسیار قابل توجه هستند. صحنهای که در فروشگاه زنجیرهای فیلمبرداری شده به جرات 40 سال از استانداردهای زمان خود جلوتر بوده و نابودی 103 دستگاه خودرو در صحنه پایانی فیلم نیز در زمان خود یک رکوردشکنی محسوب میشد.
The Cannonball Run | 1981
فیلمی که توسط هال نیدهام کارگردانی شده و نظارت بر امور بدلکاری نیز برعهده شخصی چون بابی بس باشد، مطمئنا پر از صحنههای هیجانانگیز برخورد و تعقیب و گریز خودروها خواهد بود. نویسندگی این کمدی کلاسیک خودرویی توسط Brock Yates انجام شده است. در یکی از صحنههای تعقیب و گریز در این فیلم، یک GMC C-35 مدل 1981 از روی یک قطار میپرد. متاسفانه و بنا به دلایل نامعلوم، نام بدلکارانی که در پشت صحنه این فیلم هنرنمایی کردند تا امروز مبهم مانده است.
License To Kill | 1989
این فیلم به عنوان شانزدهمین فیلم تولید شده مرتبط با جاسوس مشهور انگلیسی یعنی جیمز باند در اواخر دهه 80 میلادی ساخته شده و خودروی استونمارتین نقش مهمی در آن ایفا کرده است. یکی از هیجانانگیزترین بخشهای تعقیب و گریز در این فیلم مربوط به صحنهای است که Remy Julienne یک تانکر را بر روی 9 چرخ از 18 چرخ رانده و آن را روی یک جیپ فرود میآورد. بسیاری ادعا کردهاند که این صحنه واقعی نیست اما اگر با دقت فیلم را تماشا کنید، از حقیقی بودن آن مطمئن خواهید شد.
Terminator 2: Judgment Day | 1991
شاید فکر کنید که در این فیلم موتورسیکلت نقش مهمتری نسبت به خودرو ایفا کرده اما اگر صحنهای که یک کامیون دو موتورسیکلت را تعقیب میکرد به یاد بیاورید، در فکر خود تجدید نظر خواهید کرد. Gene Hartline به عنوان بدلکار در یکی از نفسگیرترین بخشهای این فیلم حضور داشت، صحنهای که به کمک نصب یک رمپ در پشت دیوارهای کاذب شکل گرفت.
Thunderbolt | 1995
این فیلم که با نام Dead Heatنیز شناخته میشود، یکی از سری فیلمهایی است که جکی چان و البته تعدادی از برترین خودروهای ساخت ژاپن در آن شرکت داشتند. جکی چان در Thunderbolt که در هنگ کنگ فیلمبرداری شد، نقش یک راننده نیمه وقت خودروهای مسابقهای را ایفا میکرد. بد نیست بدانید چان در این فیلم نقش هدایت بدلکاران را نیز برعهده داشت. کار رانندگی در این فیلم بیشتر برعهده دو بدلکار به نامهای Yat-Sun Chan و Yamson Domingo بود. در اینجا بد نیست به میتسوبیشی Evo III و صحنههای جالبی که با حضورش در این فیلم خلق شد نیز اشارهای داشته باشیم.
The Fast and the Furious | 2001
در صحنه پایانی این فیلم، Tim Trella در پشت فرمان یک دوج چارجر مدل 1970 قرار گرفت تا به جای وین دیزل با Christopher J. Tuck که در پشت فرمان یک تویوتا سوپرا نشسته بود، مبارزه نماید. هیجان این مبارزه زمانی به اوج میرسد که دوربین نصب شده در کابین سوپرا، نمایی از پرواز دوج چارجر بر فراز این خودروی اسپرت را به تصویر میکشد.
Casino Royale | 2006
در این نسخه از سری فیلمهای جیمز باند هم شاهد حضور استونمارتین به عنوان خودروی اصلی بودیم. براساس گزارشی که مجله Esquire منتشر کرد، تمهیدات ویژهای بهکار گرفته شد تا بدلکار بتواند خودروی DBS حاضر در فیلم را بر روی سقف فرود آورد. صحنه مذکور به دلیل تعداد چرخشهایی که خودرو روی هوا انجام داد، در رکوردهای گینس ثبت شد. لازم به ذکر است که بدلکار این صحنه نیز ناشناس باقی ماند.
John Wick | 2017
در همان اوایل این فیلم با یکی از بهترین صحنههای پرش خودرو مواجه میشویم. بد نیست بدانید هنرپیشه اصلی یعنی کیانو ریوز در بیشتر صحنههای هیجانانگیز پشت فرمان فورد موستانگ مدل 1968 قرار داشته اما برخی موارد دیگر همچون صحنه پرش توسط یک بدلکار اجرا شده است. بیش از 100 نفر به عنوان بدلکار در این فیلم حضور داشته و صحنه معروف پرش خودرو تنها در 8 برداشت تکمیل شده است. البته یک موستانگ نیز در جریان فیلمبرداری John Wick از بین رفته که برای عاشقان خودرو خبری غمانگیز به شمار میآید.
مترجم : عماد رحمتیراد
منبع : caranddriver.com
برای اطلاع از جدیدترین اخبار، ایمیل خود را وارد کنید