محبوب و کاربردی

تاریخچه فولکس‌ واگن ون سری T

13 آبان 1399 11:00
  • 1950

    نسل اول

    همه چیز از سال 1950 و معرفی اولین نسل این خودرو آغاز شد، زمانی که کسب چنین موفقیتی توسط یک ون کوچک قابل تصور نبود. پیشرانه 4 سیلندر 1.1 لیتری هوا خنک این خودرو که در عقب نصب شده بود، در آغاز تنها 24 اسب‌بخار قدرت تولید می­‌کرد اما به مرور زمان با نمونه 1.5  لیتری با قدرت 54 اسب‌بخار جایگزین شد. تولید این مدل در 1967 در آلمان خاتمه یافت ولی کارخانه فولکس‌واگن در برزیل تا 1996 به ساخت نسل اول ادامه داد.

  • 1967

    نسل دوم

    نسل دوم با فلسفه طراحی مشابه مدل قبلی متولد شد، هرچند شیشه‌های جانبی یک تکه شده و به صورت همزمان وزن و فضای داخلی با افزایش ابعاد مواجه شد. این مدل را می‌­شد به صورت ون باری و پیکاپ نیز سفارش داد.

    پیشرانه با نمونه 2 لیتری به قدرت 70 اسب‌بخار جایگزین شد هرچند محل نصب آن همچنان در عقب خودرو بود. هرچند تولید و عرضه این نسل در اروپا و آمریکای شمالی در 1979 پایان یافت ولی در برخی بازارها تا اوایل دهه 90 همچنان حضور داشت. در واقع آخرین فولکس‌واگن تاریخ که به پیشرانه هوا-خنک در انتهای بدنه مجهز شد، نمونه‌ای بود که در سال 2005 خط تولید شعبه برزیلی این شرکت را ترک کرد.

  • 1979

    نسل سوم

    همچون سایر خودروهای تولید دهه 80 میلادی، خطوط مستقیم و زاویه‌دار چهره سومین نسل فولکس‌واگن سری T را نیز تغییر داد. این مدل که به وضوح از نسل‌های قبلی بزرگتر بود، همچنان با پیشرانه‌ای در عقب و در نسخه‌های ون و پیکاپ ساخته شد، اما حیات نسل سوم را باید مصادف با پایان دوران نصب پیشرانه در عقب فولکس‌واگن استیشن دانست چراکه در سال 1983 پیشرانه مایع-خنک به خط تولید وارد شده و جای نمونه قبلی را گرفت. در این نسل همچنین سیستم تهویه مطبوع و فرمان هیدرولیک برای نخستین مرتبه عرضه شد. تولید این نسل تا سال 2002 در آفریقای جنوبی ادامه پیدا کرد.

  • 1990

    نسل چهارم

    این خودرو که کمی قبل از پایان تولید نسل قبل در سال 1990 وارد خط تولید شد را می‌­توان پایه و اساس ورود فولکس‌واگن سری T به دوران مدرن دانست چراکه علاوه بر عوض شدن سلیقه خریداران، نصب پیشرانه در جلوی خودرو الزامی برای تغییر طراحی بدنه بود. این نسل به عنوان خودرویی با شباهت به مینی ون‌ها همچنان به صورت کمپر، ون باری و پیکاپ عرضه می­‌شد. نصب پیشرانه 2.8 لیتری شش سیلندر 24 سوپاپ به قدرت 201 اسب‌بخار را باید یکی از مهمترین ویژگی‌های نسل چهارم دانست.

  • 2003

    نسل پنجم

    پنجمین نسل از فولکس‌واگن استیشن دیگر در زمره ون‌های ضعیف قرار نمی‌گرفت. بروزرسانی‌های اساسی اعمال شده بر آن باعث افزایش قیمت این مدل و خروج آن از بازارهای آمریکایی شد، چراکه تعرفه‌های اعمال شده بر این خودرو آن را از دسترس اکثر مشتریان خارج می­‌کرد. به هرحال این نسل در دو نسخه دیفرانسیل-جلو یا چهار چرخ محرک و با طیف متنوعی از پیشرانه‌های بنزینی یا دیزل عرضه شد که در قدرتمندترین نسخه 232 اسب‌بخار قدرت تولید می­‌کرد.

    نکته جالب این‌که نسخه کمپر (مسافرتی) این خودرو درحالی با نام کالیفرنیا معرفی شد که در بازار آمریکای شمالی حضور ندارد. نسخه‌های ون باری و پیکاپ این مدل همچنان در کنار مدل ون عرضه شد.

  • 2015

    نسل ششم

    نسل ششم فولکس‌واگن استیشن با زیرساخت برگرفته از نسل پنجم ولی طراحی بروزشده از سال 2015 تاکنون به علاقمندان عرضه می‌­شود. با وجود تفاوت‌های بنیادین میان اولین و ششمین نسل از ون فولکس‌واگن، مهمترین ویژگی این خودرو یعنی قابلیت‌های کاربردی آن همچنان حفظ شده است. در کنار ون مسافری، ون باری، کمپر و پیکاپ، این مدل را می­‌توان به صورت کابین متصل به شاسی نیز خریداری کرد تا بنابر سلیقه مشتری تغییر داده شود. انتقال قدرت به چرخ‌های جلو یا تمام چرخ‌ها بوده و نیروی محرکه نیز از پیشرانه 2 لیتری بنزینی یا دیزل تامین می­‌شود.

دیدگاه کاربران