اوج تکنولوژی در سرزمین اژدهای زرد
برترین خودروهای چینی در سال 2021
اوج تکنولوژی در سرزمین اژدهای زرد
هرچند عمر صنعت خودروسازی مستقل در کشور چین چندان زیاد نیست، اما در حال حاضر 88 برند در این کشور پهناور به امر تولید خودرو مشغول هستند. بدیهی است که سطح کیفی، فناوری و قیمت محصولات هرکدام از این شرکتها متفاوت با سایرین باشد. تعدد برند در دنیای تجارت امروز امر چندان پسندیدهای نبوده و سردرگرمی مشتریان را در پی خواهد داشت. به همین دلیل صفحه Car Industry Analysis در شبکه اینستاگرام اقدام به دستهبندی تمامی برندهای چینی فعال در خودروسازی نموده تا تصویر ذهنی مخاطبان کمی سر و سامان پیدا کند.
در این مطلب قصد داریم 8 برند حاضر در رده پرمیوم را بررسی کنیم که از نظر فناوری هم در سطح بالاتری نسبت به سایرین قرار دارند. در اسلایدهای بعدی با بهترین ماشینهای چینی 2021 آشنا خواهید شد.
1 - بایتون (Byton)
مقر اصلی شرکت چینی-آلمانی بایتون (Byton) در هنگکنگ قرار دارد. این شرکت که در سال 2016 با نام Future Mobility و با سرمایهگذاری شرکتهایی همچون Tencent و فاکسکان تاسیس شد، از سال 2017 به نام بایتون شناخته میشود. شرکت سهامی سرمایهگذاری FAW نیز سهمی 23.33 درصدی در سهام بایتون دارد. پس از استعفای مدیرعامل در سال 2020 به دلیل مشکلات مالی، نام فاکسکان به عنوان همکار استراتژیک این شرکت اعلام شد.
این شرکت قصد دارد محصولات خود را به صورت حروف تکی در کنار Byte نامگذاری نماید. اولین محصول آنها با نام M-Byte کراساور میان-سایزی است، که با نمایشگر 48 اینچی، شعاع حرکتی 400 کیلومتر و قیمت 45 هزار دلار در سال 2021 به فروش خواهد رسید. ام-بایت از یک موتور برقی 201 اسببخاری در محور جلو و یک موتور برقی 268 اسب
2 - هایفای (Hiphi)
شرکت چینی Human Horizons، خودروهای برقی ساخت خود را با نام تجاری HiPhi معرفی کرده است. این برند همزمان با اعلام فعالیت در 31 جولای 2019، از کانسپتی با نام HiPhi 1 رونمایی کرد، که بعدها و در نسخه تولیدی به نام X تغییر کرد. این کراساور میانسایز 6 نفره با درهایی که در خلاف جهت یکدیگر باز میشوند به تجهیزاتی همچون سطح 3 خودران، فرمانپذیری چهار چرخ، سامانه پایش 360 درجه اطراف خودرو و چراغهای جلو هوشمند با قابلیت برنامهریزی مجهز شده است، تا از برترین ماشینهای چینی بازار لقب گیرد. 562 سنسور روی بدنه این مدل نصب شده است تا HiPhi X نخستین خودروی تولید انبوه مجهز به شبکه ارتباطی 5G-V2X باشد.
پیشرانه برقی هایفای X ساخت بوش است و 268 اسببخار را به محور عقب ارسال میکند. نسخه دوموتوره از این کراساور برقی، 536 اسببخار قدرت دارد. قرار
3 - فارادی فیوچر (Faraday Future)
فارادی فیوچر یک استارتآپ چینی-آمریکایی است، که با سرمایهگذاری یک تاجر چینی به نام Jia Yueting در سال 2014 اعلام موجودیت کرد. البته مقر اصلی این شرکت در شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا قرار دارد.نام این شرکت از دانشمند انگلیسی مایکل فارادی (Michael Faraday) به عاریت گرفته شده که القای الکترومغناطیس را کشف کرد. این شرکت قصد داشت تاسیساتی در شمال نوادا تاسیس نماید که به علت مشکلات مالی منصرف شد.
نخستین محصول فارادی فیوچر در ژانویه 2016 و در قالب یک کانسپت اسپرت تک-نفره به نام FF ZERO1 معرفی شد، که 1000 اسببخار قدرت داشت و تا 320 کیلومتر برساعت سرعت میگرفت.
اما نخستین محصول تولیدی این شرکت، FF 91 نام گرفته که در ژانویه 2017 معرفی شده و ظرف 36 ساعت، 64,124 رزرو برای آن صورت گرفت. شتاب صفر تا صد کیلومتر برساعت این خودرو با باتری 130 کیلووات ساعت کمتر از 2.5 ثانیه و قیمت آن در حدود 100 هزار دلار اعلام شد. شعاع حرکتی 465 کیلومتر، درهای خلاف جهت یکدیگر و نمایشگر بزرگ روی داشبورد، از دیگر ویژگی&
4 - ایکسپنگ (Xpeng)
این شرکت که در سال 2014 تاسیس شده و با نام Xiaopeng Motors هم شناخته میشود، دفاتری در گوانگژو و کالیفرنیا دارد و سهام آن در بازار نیویورک نیز عرضه شده است. بنیانگذاران ایکسپنگ سابقه مدیریت در بخش تحقیق و فناوری GAC Group را در کارنامه خود دارند. یکی از مدیران ارشد علیبابا هم در سال 2018 به این شرکت وارد شد.
این شرکت که از مارس 2020 اجازه تست فناوری خودران در ایالت کالیفرنیا را به دست آورده، دو سدان برقی P5 و P7 را عرضه کرده اما موفقترین محصول آن، کراساور G3 است، که در تاسیسات هایما تولید شده و پس از سه سال عرضه، از سال 2021 با نام G3i به فروش میرسد. دستیار صوتی با پشتیبانی از فرامین صوتی و گفتگو با راننده، سامانه نیمه خودران، 194 اسببخار قدرت و 300 نیوتنمتر گشتاور از مهمترین ویژگیهای
5 - نیو (NIO)
شرکت نیو در سال 2014 توسط ویلیام لی (William Li) تاسیس و موفق به جذب سرمایه از شرکتهایی همچون لنوو، سکویا و TPG شده است. این شرکت در سال 2018 وارد بازار سهام نیویورک شد و از سال 2021 برای صادرات به نروژ برنامهریزی کرده است. حسگر NIO Pilot از 5 دوربین، 5 رادار و 12 حسگر اولتراسونیک تشکیل شده و برای رانندگی خودران استفاده خواهد شد. بد نیست بدانید این شرکت برندی به نام NIO Life تاسیس کرده که در زمینه پوشاک فعالیت دارد.
نیو ضمن برنامهریزی برای معرفی 4 محصول کاملاً جدید، درحال حاضر 4 مدل EC6 , ES6 , ES8 و EP9 را عرضه میکند که همگی به جزء EP9 کراساور هستند. EP9 یک خودروی دونفره اسپرت برقی است که همزمان با اعلام موجودیت این برند، در سال 2019 در گالری ساعتچی در لندن معرفی شد.
این خودرو با 4 موتور برقی، 1341 اسببخار قدرت دارد و میتواند ظرف 2.7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر برساعت دست یابد و باتری آن ظرف تنها 45 دقیقه شارژ میشود. شعاع حرکتی و حداکثر سرعت این خودرو به ترتیب 42
6 - هونگچی (Hongqi)
هونگچی یا هونگژی (Hongqi) که در زبان چینی به معنای پرچم قرمز است، در سال 1958 تاسیس شد. این شرکت تا سال 1981 به تامین خودروهای تشریفات برای دستگاههای دولتی مشغول بود، اما از میانه دهه 90 عرضه خودروی لوکس برای کاربری شخصی را آغاز کرد.
این شرکت درحال حاضر 12 محصول همچون مدلهای
7 - وویا (Voyah)
این شرکت به عنوان یکی از برندهای زیرمجموعه دانگفنگ از سال 2020 آغاز بکار کرده و محصولات خود را روی پلتفرم ESSA متعلق به این خودروساز چینی تولید میکند. این خودروساز چینی در بدو شروع فعالیت اقدام به معرفی دو کانسپت i-Land و i-Free نمود که دومی بعداً به نام Free وارد خط تولید شد. این کراساور 7 نفره به فناوری سطح 2 خودران شامل رادارهای موج 3 میلیمتری، 9 دوربین و 12 رادار اولتراسونیک مجهز شده است. سیستم دید در شب این خودرو قابلیت شناسایی عابرین پیاده و حیوانات تا شعاع 150 متر را دارد. این خودرو 670 اسببخار قدرت و 1040 نیوتنمتر گشتاور در اختیار دارد و میتواند ظرف 4.6 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت دست یابد. حداکثر سرعت نیز برای بهره&
8 - لی اتو (Li Auto)
این شرکت که با نام Li Xiang هم شناخته میشود، در سال 2015 تاسیس و از سال 2020 وارد بازار سهام نزدک (Nasdaq) شده است. نخستین محصول این شرکت کراساور میانسایز و لوکس ONE است، که در سال 2021 به عنوان دومین خودروی PHEV جهان با بیشترین شعاع حرکتی شناخته شده است. شعاع حرکتی این خودرو براساس استاندارد NEDC بدر حالت برقی رابر با 180 کیلومتر است که در پس پیمایش 203 کیلومتری بامو i3 قرار میگیرد.
ONE به دو پیشرانه برقی با قدرتهای 130 و 190 اسببخار مجهز است، که روی محورهای جلو و عقب نصب شدهاند. علاوهبراینها یک پیشرانه 1.2 لیتری 3 سیلندر توربوشارژ با سوخت بنزین هم در این خودرو پیشبینی شده که قدرت خود را مستقیماً به چرخها منتقل نمیکند، بلکه به عنوان ژنراتور برای تولید نیروی برق کاربرد دارد. مجموع نیرو و گشتاور این سامانه به ترتیب 320 اسببخار و 530 نیوتنمتر است.
مجموعه باتری 40.6 کیلووات ساعتی این خودرو ظرف 6 ساعت شا
نویسنده : عماد رحمتیراد
منبع : باما
برای اطلاع از جدیدترین اخبار، ایمیل خود را وارد کنید
email@example.comدیدگاه کاربران