کیا، یک شرکت خودروساز در کره جنوبی است که اکنون 80 ساله شده است. این خودروساز، در ایران نیز از قدیم شناخته شده و محصولات محبوبی در بازار دارد. اکنون کیا انگلستان، 80 سالگی این خودروساز را جشن میگیرد؛ اما چگونه؟ با ارتقا و به روزرسانی یک خودروی پراید!
پراید یکی از معروفترین محصولات کیا است که در بازارهای صادراتی نیز با همین نام شناخته میشود. اکنون این خودرو به پیشرانهای تمام برقی تجهیز شده و توان خروجی آن 77 درصد افزایش یافته است.
کیا پراید در سال 1991 به بازار انگلستان معرفی شد. البته این خودرو در بازار آمریکا با نام فورد فستیوا شناخته میشد، که توسط کیا و با طرحی از مزدا 121 تولید شد. این هاچبک اقتصادی کوچک، با پیشرانههای 1.1 و 1.3 لیتری عرضه شده بود که موتور قویتر آن، تنها 60 اسببخار قدرت داشت. اکنون پراید ارتقایافته برای جشن 80 سالگی کیا، پیشرانه تمام برقی دارد و تقریبا دو برابر قویتر شده است.
مشخصات فنی پراید برقی
پراید بازسازی شده، مدل سال 1996 است و موتور بنزینی آن کاملا حذف شده است. این پروژه با همکاری شرکت Electrogenic (متخصص خودروهای برقی) توسعه یافته و هم کیا و هم Electrogenic ترجیح دادند تا گیربکس 5 سرعته دستی آن باقی بماند. احتمالا اصلاحاتی در این بخش انجام شده تا گیربکس بتواند با موتور قویتر جدید هماهنگ شود.
موتور برقی جدید این پراید ویژه، اکنون 107 اسببخار قدرت و 235 نیوتنمتر گشتاور را در اختیار چرخها قرار میدهد. این خروجی، نسبت به قدرت اولیه پراید بسیار چشمگیر است؛ اما در مقابق کیا EV6 تک موتوره با خروجی 225 اسببخار، ضعیف به نظر میرسد. اما نباید از روی این اعداد قضاوت کرد؛ زیرا EV6 حدود 2065 کیلوگرم وزن دارد و وزن پراید برقی تنها 870 کیلوگرم است!
دو بسته باتری 10 کیلووات ساعتی برای پراید برقی نصب شده که یکی از آنها زیر کاپوت و دیگری کف صندوق قرار دارد. شارژر 3.3 کیلوواتی همراه پراید، شش ساعت زمان لازم دارد تا باتری را پر کند. پیمایش آن با هربار شارژ نیز 193 کیلومتر است.
حالات رانندگی مختلف برای پراید برقی
همانند کیا EV6، حالتهای رانندگی مختلفی برای پراید برقی درنظر گرفته شده است. در حالت اکو، قدرت به 60 اسببخار و گشتاور به عدد 118 نیوتنمتر میرسد و شتاب آن در این حالت، مشابه نسخه فابریک و بنزینی پراید است.
در حالت اتو، میتوان همانند یک خودرو مدرن، بدون نیاز به تعویض دنده، رانندگی کرد. زیرا در دنده 3 باقی میماند. قدرت خروجی و سرعت نیز در این حالت محدود شده و بنابراین بیشتر برای رانندگی شهری مناسب است.
در حالت رانندگی اسپرت، نهایت قدرت موتور برقی در اختیار چرخها قرار میگیرد و به 107 اسببخار میرسد. شتاب صفر تا صد کیلومتر آن نیز حدود 8 ثانیه تخمین زده شده است.
مشخصات ظاهری پراید برقی
چرخهای اصلی پراید و حتی قالپاقهای پلاستیکی اصلی آن در این نسخه حفظ شدهاند که بسیار جذاب به نظر میرسد. حتی پورت شارژ آن نیز زیر درب باک مخفی شده و اصلا معلوم نیست که پیشرانه برقی شده است. به طور کلی، ظاهر اصلی و فابریک این پراید حفظ شده و تنها اصلاحات جزئی در آن وجود دارد.
رنگ بدنه اصلی این خودرو، آبی Kingfisher متالیک بوده که اکنون با رنگ سفید مرواریدی موجود روی خودروهای برقی مدرن کیا، جایگزین شده است.
چراغهای جلو و عقب نیز ارتقا یافته و اصلاح شدهاند. کابین خودرو با پارچهای مشابه نسخه فابریک پوشیده شده و دوختهای رنگ سبز لیمویی دارد. این رنگ مشابه رنگ موجود در جزئیات خودرو کیا EV6 GT است.
پشت آمپر اصلی پراید حفظ شده و تنها سیستم DCU شرکت Electrogenics به آن اضافه شده است تا میزان شارژ را نشان دهد.
جدیدترین اخبار خودرو را در باما بخوانید.
مترجم : مریم سادات نوری
منبع : carscoops.com