معاونت حقوقی ریاستجمهوری، طی نامهای رسمی به وزارت امور اقتصادی و دارایی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ضوابط جدید مربوط به نحوه محاسبه ارزش گمرکی کالاها را در سال ۱۴۰۴ اعلام کرد.
بر اساس این ابلاغیه که با امضای مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور، صادر شده، از ابتدای سال 1404، نرخ ارز در روز اظهار کالا ملاک محاسبه ارزش گمرکی خواهد بود. این تصمیم در اجرای بند (ن) تبصره 7 قانون بودجه سال 1404 و با استناد به ماده (14) قانون امور گمرکی اتخاذ شده است.
در این ابلاغیه تأکید شده که تمامی مالیاتها، عوارض و حقوق ورودی کالاها نیز بر مبنای همین نرخ ارز در زمان اظهار محاسبه خواهند شد و نرخهای ثابت یا نرخهای پیشین قابل استناد نیستند. همچنین واردات کالاهایی که پیش از آغاز سال 1404 وارد اماکن گمرکی شدهاند اما اظهار نشدهاند، نیز مشمول مقررات جدید خواهند بود. معاونت حقوقی ریاستجمهوری در این نامه تصریح کرده است که اجرای قانون بودجه سال 1404 از تاریخ اول فروردین همان سال لازمالاجراست و حقوق مکتسبهای برای واردکنندگان نسبت به نرخهای پیشین ایجاد نخواهد شد.
این تغییر رویکرد در محاسبه ارزش گمرکی، در راستای شفافسازی و تطبیق با واقعیتهای اقتصادی روز و نوسانات ارزی صورت گرفته و از سوی مسئولان ذیربط در گمرک، وزارت اقتصاد و دیگر نهادهای مربوط لازمالاجرا خواهد بود.

نویسنده : باما
مطالب مرتبط

آیا خودروهای وارداتی سال آینده گران تر می شوند؟
لایحه بودجه 1405 منتشر شد

ابلاغ شرایط واردات خودرو توسط ایرانیان خارج نشین
واردات کدام خودروها ممنوع است؟

داستان توقف واردات خودرو چیست؟
منابع ارزی به واردات خودرو تخصیص داده نشد

افزایش قیمت خودرو به دنبال وارد نشدن خودروهای جدید
ورود مجلس به بحث واردات خودرو
مهم ترین اخبار و رویدادها

شرایط فروش زامیاد و ثبت نام وانت نیسان (1404)
فروش فوری وانت اکستند با قیمت جدید

ثبت نام در سامانه یکپارچه خرید خودرو وارداتی (آذر
اضافه شدن یک خودروی جدید در سامانه!

ثبت نام سایپا؛ شرایط فروش فوق العاده و پیش فروش
پیش فروش جدید سایپا ویژه یلدا اعلام شد

