خودروهای الکتریکی، مزایای زیادی دارند؛ اما چالش بزرگی برای آتشنشانان محسوب میشوند. تشخیص آتشسوزی باتری بسیار دشوار است؛ به خصوص زمانی که این آتشسوزیها در پارکینگ خودروها رخ میدهد و ماشینهای آتشنشانی معمولی به آن دسترسی ندارند. شرکت بریتانیایی ProSpeed، محصول Hiload 6×6 Rapid Intervention را به این منظور تولید کرده که پایه آن پیکاپ تویوتا هایلوکس است.
”سیستم مورد استفاده در Hiload میتواند در مدت زمان ۱۰ دقیقه و با استفاده از ۲۴۰ لیتر آب (که تنها ۲۰ درصد ظرفیت آن است) از تکثیر آتش جلوگیری کند.“این محصول یک شاسی کاملا جدید و تقسیمکننده گشتاور را دریافت کرده و به خودروی 6×6 تبدیل شده است. نام Hiload برای آن انتخاب شده، زیرا فضای بار ۳۰۰۰ کیلوگرم آن نسبت به هایلوکس استاندارد و سایر پیکاپها سه برابر شده است.
وزن ناخالص این خودرو به ۵۶۰۰ کیلوگرم میرسد و فضای بار ۱۲۳۰ میلیمتر بلندتر شده است. این تغییرات به Hiload کمک میکند تا تمام تجهیزات لازم و مقدار زیادی آب را حمل کند.
ارتفاع کلی این وسیله ۱۸۵۰ میلیمتر است و به اندازه کافی کوتاه شده است تا در بسیاری از پارکینگهای زیرزمینی و چند طبقه جا شود. در همین حال، فاصله معقول آن از سطح زمین و چسبندگی شش لاستیک آفرودی آن، باعث میشود تا این خودرو برای آتشسوزی جنگلها آماده باشد. علاوه بر آن، میتواند آب و کیت بیشتری را نسبت به سایر پیکاپها حمل کند. سایر ویژگیهای ظاهری آن شامل سپر آفرودی، روف راک و LED های اضافه است.
این شرکت اعلام کرده که احتمال آتشسوزی خودروهای الکتریکی کمتر از خودروهای احتراقی است. اما بسته باتریهای لیتیوم یونی، سختتر خاموش میشوند.
قرار دادن خودرو آتش گرفته در یک ظرف آب و غوطهور کردن آن به مدت چند روز، راهکار عملیای نیست. پمپاژ کردن هزاران لیتر آب به روش سنتی نیز کارآمد نیست. بنابراین شرکت ProSpeed، محصول خود را به یک سیستم اطفا حریق مبتکرانه مجهز کرده که Coldcut Cobra نام دارد. روش کار آن به این صورت است که یک ماده ساینده، کف خودرو یک سوراخ ایجاد میکند و سپس آب با فشار بسیار بالا (۳۰۰ بار) داخل بدنه باتری تزریق میشود. نهایتا ماژولها خنک شده و از انتشار سوختگی جلوگیری میشود.
آزمایشات مستقل ثابت کردهاند که Coldcut Cobra میتواند در مدت زمان ۱۰ دقیقه و با استفاده از ۲۴۰ لیتر آب (که تنها ۲۰ درصد ظرفیت Hiload است) از تکثیر سلولی آتش جلوگیری کند.
محصول Hiload 6×6 در یورک انگلستان مهندسی و مونتاژ شده است و اخیرا در جمهوری چک آزمایش شده است. شرکت ProSpeed میگوید که این محصول اکنون بخشی از ناوگان آتش نشانی برخی تولیدکنندگان خودروهای برقی است.
قیمت این خودرو آتشنشان مشخص و اعلام نشده است. این شرکت میتواند ماژول این خودرو 6×6 را به بازارهای صادراتی ارسال کند و قصد دارد تا مجوز طراحی را برای تولید آن با حجم بالاتر دریافت کند.
جدیدترین اخبار خودرو را در باما بخوانید.
مترجم : مریم سادات نوری
منبع : carscoops.com