امید شریفی، مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و سخنگوی کمیته تسهیل تردد زمینی ایران با کشورهای همسایه، اعلام کرد ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بینالمللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع است. الزام دریافت و نصب «پلاک گذر موقت» به عنوان یکی از عوامل معطلی و سرگردانی مسافران و گردشگران در مرزهای ورودی کشورمان بود.
این مشکل، سالیان زیادی موجب نارضایتی گردشگران شده بود که خوشبختانه پس از پیگیریها و هماهنگیهای کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با مقامات و مدیران دستگاههای ذیربط در کشور با تأیید معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاستجمهوری، موضوع بلامانع بودن ورود وسایل نقلیه با پلاک بینالمللی به کشور در فروردین ماه 1403 توسط رئیس پلیس راهور فراجا به تمام واحدهای ذیربط ابلاغ و به اجرا گذاشته شد.
وی افزود در پی اجرای این طرح، ازین پس بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی و قانون الحاق ایران به کنوانسیون عبور و مرور جادهای (۱۹۶۸ وین)، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بینالمللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشور، بلامانع است و فقط خودروهایی که بدون پلاک بینالمللی قصد ورود به کشور را دارند به نصب فوری پلاک گذر موقت در تمام مبادی ورودی به کشور ملزم خواهند بود.
آقای شریفی گفت این طرح در راستای تحقق اهداف «سند انتظار» دولت سیزدهم درباره «اولویتهای تحولی حوزه گردشگری» و تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تسهیل ورود مسافران و گردشگران دیگر کشورها با وسایل نقلیه شخصی به ایران، انجام شد و برای به نتیجه رسیدن آن، در دو سال اخیر اقدامات مؤثری از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری سایر سازمانهای مسئول انجام شده است. از آنجایی که گردشگری و سفر با استفاده از وسایل نقلیه شخصی موجب کاهش هزینههای سفر، افزایش سرعت تردد، افزایش تعداد گردشگران و همچنین رونق کسبوکار تمام صنوف و اقشاری که در مسیرهای گردشگری فعالیت دارند میشود، طرح روانسازی و تسهیل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه شخصی مسافران و گردشگران خارجی به کشور از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ارائه و پیگیری شده است.
وی افزود سفر زمینی با وسایل نقلیه شخصی یکی از عناصر مورد علاقه و انگیزههای گردشگران دنیا است. این نوع سفر در سالهای اخیر طرفداران بیشتری در جهان پیدا کرده است. از اینرو، تسهیل تردد بینالمللی وسایل نقلیه مسافران و گردشگران خارجی میتواند به رشد گردشگری ورودی و افزایش سهم آن در شاخصهای اشتغالزایی و اقتصادی بهویژه تولید ناخالص داخلی کشور مؤثر عمل کند.
نویسنده : مریم سادات نوری