سرانجام اشکودا از «سوپِرب» (Superb) فیسلیفت مدل 2020 پردهبرداری کرد، خودرویی که میتواند جایگزینی ارزانقیمتتر و کاربردیتر برای فولکسواگن پاسات باشد. همانطور که انتظار میرفت، نسخه فیسلیفت از پرچمدار اشکودا شباهتهای زیادی به مدل قبلی داشته و شاهد تغییرات اساسی در نمای ظاهری آن نیستیم.
”اولین خودروی پلاگین هیبرید اشکودا، در حالت برقی حداکثر بردی معادل با 55 کیلومتر دارد.“البته اگر با دقت به سوپرب فیسلیفت نگاه کنید، متوجه تغییرات آن خواهید شد. به عنوان مثال، میتوان به چراغهای عقب این خودرو اشاره کرد که از نوع تمام LED بوده و گرافیک آنها نسبت به مدل قبلی دچار تغییراتی جزئی شده است. به دلیل تغییراتی که اشکودا در طرح سپر جلوی سوپرب اعمال کرده، این خودرو با افزایش طول اندکی همراه بوده است؛ سوپرب هاچبک 8 میلیمتر و سوپرب استیشن 6 میلیمتر کشیدهتر شدهاند.
ممکن است در نگاه اول ظاهر چراغهای جلوی سوپرب فیسلیفت آشنا به نظر برسد، اما در واقع این چراغها کاملاً جدید هستند. این چراغهای تمام LED همانند چراغهای مدلهای اخیر آئودی، هنگام باز یا بسته کردن قفل درهای سوپرب، رقص نوری کوچک اجرا خواهند کرد. علاوهبراین، در نمای روبهرو شاهد جلوپنجرهای عریضتر با طرحی جدید هستیم.
تغییرات سوپرب فیسلیفت فقط به نمای خارجی آن خلاصه نشده و شامل فضای کابین این خودرو هم میشود. به طور مثال، برخی تیپهای سوپرب صاحب روکش جدید برای صندلیها شدهاند. اگر بهترین تیپ سوپرب یعنی تیپ L&K را انتخاب کنید، روکش سقف و ستونهای وسط از جنس آلکانتارا خواهد بود.
اشکودا سوپرب جدید با شش نوع پیشرانه مختلف عرضه خواهد شد که سه مورد از آنها بنزینی و سه مورد دیزلی هستند. پیشرانههای بنزینی عبارتند از:
- پیشرانه 1.5 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت با 150 اسببخار قدرت که به همراه جعبهدنده شش سرعته دستی یا هفت سرعته اتوماتیک دو کلاچه عرضه میشود.
- پیشرانه 2.0 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت که در دو نسخه با قدرتهای 190 و 272 اسببخار ارائه شده و فقط به همراه جعبهدنده اتوماتیک دو کلاچه عرضه میشود.
اگر سوپرب را با پیشرانه 2.0 لیتری 272 اسببخاری سفارش دهید، خودروی شما به سیستم تمام چرخ محرک هم مجهز خواهد بود. اما پیشرانههای دیزلی پرچمدار اشکودا شامل موارد زیر میشود:
- پیشرانه 1.6 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت با 120 اسببخار قدرت که فقط با جعبهدنده اتوماتیک دو کلاچه عرضه میشود.
- پیشرانه 2.0 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت با 150 اسببخار قدرت که به همراه جعبهدنده دستی یا اتوماتیک عرضه میشود.
- پیشرانه 2.0 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت با 190 اسببخار قدرت که فقط به همراه جعبهدنده اتوماتیک دو کلاچه ارائه شده و سیستم تمام چرخ محرک هم به عنوان یک آپشن برای آن عرضه میشود.
اشکودا سوپرب فیسلیفت اولین مدل تولیدی از این خودروساز کشور جمهوری چک محسوب میشود که به پیشرانه پلاگین هیبرید مجهز شده است.
نسخه پلاگین هیبرید این خودرو، سوپرب iV نام داشته و در حالت برقی 55 کیلومتر برد دارد. پیشرانه سوپرب iV با پیشرانه فولکسواگن پاسات GTE مشترک است. این پیشرانه پلاگین هیبرید ترکیبی از موارد زیر است:
- یک پیشرانه بنزینی 1.4 لیتری مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت با 156 اسببخار قدرت
- یک موتور برقی با 115 اسببخار قدرت
- جعبهدنده شش سرعته اتوماتیک دو کلاچه
به لطف این پیشرانه پلاگین هیبرید، اشکودا سوپرب iV میتواند به صورت ترکیبی قدرتی معادل با 218 اسببخار تولید کند. اشکودا یک پک باتری 13 کیلووات ساعتی در این خودرو تعبیه کرده که سبب شده سوپرب iV بتواند بدون مصرف سوخت، تا مسافت 55 کیلومتر را پیمایش کند. البته اگر برد پیشرانه بنزینی را هم به برد موتور برقی اضافه کنیم، حداکثر مسافت قابل پیمایش توسط این خودرو به 850 کیلومتر میرسد.
باید توجه داشته باشید که اگر نسخه پلاگین هیبرید از این خودرو را انتخاب کنید، فضای بار کمتری در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در مدل هاچبک، این فضا از 625 به 485 لیتر و در مدل استیشن، از 660 به 510 لیتر کاهش پیدا میکند. دلیل این امر، وجود پک باتری در نسخه پلاگین هیبرید است.
اشکودا در این خودرو سیستمهای کمکی جدیدی را معرفی کرده است. به عنوان مثال، میتوان به سیستم دید 360 درجه اشاره کرد که توسط چهار دوربین، اطراف خودرو را نمایش داده و پارک کردن با این خودروی نسبتاً بزرگ را برای شما آسانتر خواهد کرد.
اشکودا فروش نسخههای بنزینی و دیزلی از سوپرب فیسلیفت را اواخر سال جاری آغاز خواهد کرد، اما نسخه پلاگین هیبرید یا همان سوپرب iV، اوایل سال 2020 در تیپهای مختلف عرضه خواهد شد.
مترجم : بهنام اصغریان
منبع : motor1.com