آرزوی دیرینه انسان برای پرواز به شکلگیری رویای ساخت خودروی پرنده ختم شد. هرچند در سالهای اخیر چند نمونه آزمایشی از چنین خودرویی ساخته شده، اما همچون انواع خودران، حساسیت استفاده از چنین فناوری پیچیدهای درحدی بوده که منجر به وضع موانع سختگیرانه نظارتی در این حوزه شده است. البته خودروسازان بزرگ و کوچک همچنان از اجرای این ایده ناامید نشده و به تلاش خود ادامه میدهند.
”درصورت جامه عمل پوشاندن به وعده برگزاری مسابقه اینگونه خودروها در سال 2022 با حضور 10 خودروی پرنده، میتوان امیدوار بود که به مرحله ساخت انبوه آنها هم نزدیک شویم.“در یکی از جدیدترین نمونههای عرضه شده، Airspeeder اقدام به عرضه یک خودروی برقی مسابقهای کرده که قرار است در هوا حرکت کند.
این خودرو که با نام کامل Airspeeder Mk3 معرفی شده، از نظر ظاهری چیزی میان یک پهپاد و خودروهای مسابقهای ردبول به نظر میرسد. چهار پروانهای که در هر یک از گوشههای این خودروی پرنده قرار گرفته، امکان فرود و برخاستن عمودی را برای آن فراهم نمودهاند.
براساس ادعای شرکت سازنده، Mk3 به پیشرانه برقی با توان 96 کیلووات ساعت مجهز شده که با توجه به وزن صد کیلوگرمی این خودروی پرنده، میتواند نیروی لازم برای حرکت این وسیله با حداکثر سرعت 120 کیلومتر برساعت را نیز فراهم کند.
Airspeeder Mk3 به مجموعهای از فناوریهای ایمنی هم مجهز شده که شامل سامانههای هشدار پیشگیری از برخورد تحت لایدار و رادار بوده که بنابر ادعای سازنده، امکان مسابقهای ایمن را فراهم میکند. از فیبرکربن هم به صورت گسترده استفاده شده که بدنه، شاسی و سازه اصلی را دربرمیگیرد.
باتری این خودرو قابل تعویض است که امکان استفاده از انواع مختلف با وزن، ابعاد و توان مختلف را در کمترین زمان ممکن مهیا میکند، امری که در مسابقات برای تیمهای شرکتکننده بسیار حیاتی خواهد بود.
با وجود آنکه هنوز خودروهای پرنده مثل رویا به نظر میرسند، اما درصورت جامه عمل پوشاندن به وعده برگزاری مسابقه اینگونه خودروها در سال 2022 با حضور 10 خودروی پرنده، میتوان امیدوار بود که به مرحله ساخت انبوه آنها هم نزدیک شویم.
مترجم : عماد رحمتیراد
منبع : motor1.com