برداشته شدن سقف قیمتی واردات خودرو به مناطق آزاد
دی 1403: هیات وزیران در موافقت با پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بند 3 ماده 6 آییننامه واردات خودروهای نو را اصلاح کرد. بر اساس این اصلاحیه، بند 3 به این شرح خواهد بود:
«واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری – صنعتی در چارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آییننامه مجاز است.»
این بند پیش از اصلاح به این شرح بود: «واردات خودروهای سواری به مناطق آزاد تجاری - صنعتی مشروط به واردات خودروهای ترکیبی و برقی تا زیر 40 هزار یورو در چهارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آییننامه مجاز است.»
اکنون با اصلاح آییننامه، علاوه بر اضافه شدن خودروی ون به فهرست خودروهای مجاز به واردات در مناطق آزاد، شرط ترکیبی و برقی بودن خودروهای سواری و شرط ارزش کمتر از 40 هزار یورو نیز برای مناطق آزاد حذف شده است.
واردات خودرو سواری و ون به مناطق آزاد تصویب شد
آذر 1403: هیات وزیران به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، آیین نامه واردات خودروهای نو را اصلاح کرد؛ بر اساس اصلاحیه صورت گرفته، واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری - صنعتی در چارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آیین نامه مجاز است.
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در نامهای، مصوبه تازه هیات وزیران در خصوص آییننامه واردات خودرو را به وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت امور خارجه و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سازمان ملی استاندارد ایران، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ کرد. متن نامه به شرح زیر است:
«هیات وزیران در جلسه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۱۴۰۳۲/۱۰/۵۷۲۶ تاریخ ۲ آبان ۱۴۰۳ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد بند (۳) ماده (۶) آییننامه واردات خودروهای نو (موضوع تصویب نامه شماره ۱۹۳۳۷۸ - ۶۲۰۷۲ه تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ ) با اصلاحات بعدی آن به شرح زیر اصلاح میشود:
واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری - صنعتی در چارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آیین نامه مجاز است.»
شرایط واردات خودروهای نو و کارکرده هیبرید و برقی
آذر 1403: محمد صفری، معاون اقتصادی و سرمایهگذاری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اعلام کرد بر اساس تصویبنامه جدید هیات وزیران، امکان واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده برقی و هیبریدی (برقی- بنزینی) با عمر کمتر از پنج سال، کارکرد کمتر از 80 هزار کیلومتر و حجم موتور 2500 سی سی به مناطق آزاد کشور فراهم شده است.
وی توضیح داد نکتهای که در این تصویبنامه برای ما بسیار حائز اهمیت است، ماده (9) این تصویبنامه است که در آن تصریح شده مناطق آزاد میتوانند انواع خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده را توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مطابق قوانین و مقررات خود وارد کنند. در این تصویبنامه با محدودیتهایی که در تصویبنامه 23 دی ماه 1402 وجود داشت مثل استعلام و تاییدیههای مربوط به وزارت صمت و خدمات پس از فروش و غیره مواجه نیستیم. دسته سوم، با اهتمام ویژه دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و همکاری خوب دبیر و اعضای کمیسیون زیربنایی دولت اقدامات قابل توجهی درخصوص تصویبنامه خودروهای سواری بنزینی انجام شده است.
به گزارش ایرنا، وی افزود نوسازی ناوگان حمل و نقل یکی از اهداف دبیرخانه شورایعالی است که به جد پیگیر آن هستیم و بهزودی تعداد قابل توجهی خودرو از محل واردات خودرو به ناوگان حمل و نقل این مناطق افزوده خواهد شد. زیرساختهای مورد نیاز هم مثل زیرساخت شارژ خودروها و سایر مواردی که در چارچوب اختیارات سازمانهای مناطق آزاد کشور است توسط هیات مدیرههای این مناطق تایید و به تصویب میرسد.
پلاکگذاری خودروهای وارداتی در منطقه ارس
آبان 1403: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، اظهار کرد بر اساس مصوبه هیات وزیران، واردات انواع خودروی کامیون، کشنده، ون، مینیبوس و اتوبوس تا 5 سال کارکرد (نو و مستعمل) و سواری صفر کیلومتر با پلاک منطقه آزاد ارس از طریق این منطقه آغاز شد. بر اساس این مصوبه واردات خودروهای سواری صفر تا سقف 2500 سیسی و 40 هزار یورو و بهشرط اخذ مجوز خدمات فنی از توسعه تجارت (بهغیر ازخودروهای تولید کره جنوبی و آمریکا) و در خصوص خودروهای سنگین صرفا به شرط اینکه تولید آمریکا نباشد آزاد است.
وی توضیح داد کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با طی مراحل قانونی و اخذ مجوز از معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری این سازمان و رعایت مقررات اقدام به واردات انواع خودرو نمایند.
به گزارش صدا و سیما، وی افزود تاکنون بیش از 1000 خودرو برای واردات به ارس ثبت آماری شدهاند و قریب به 50 خودرو نیز تخلیه و قبض انبار شدهاند. با همکاری نیروی انتظامی و اداره استاندارد مراحل شمارهگذاری و ترخیص در حال سپری شدن است. محدوده تردد این خودروها همان محدوده قبلی خودروهای پلاک ارس است و خریداران نسبت به سواستفاده احتمالی افراد سود جو در خصوص پیشفروش و اخذ وجوه هوشیار باشند.
آغاز واردات خودرو به منطه آزاد ارس
آبان 1403: علی نوید، معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد ارس، از آغاز واردات خودروهای سنگین و سواری از منطقه آزاد ارس خبر داد و گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران، واردات انواع خودروی کامیون، کشنده، ون، مینیبوس و اتوبوس تا پنج سال کارکرد (نو و مستعمل) و سواری صفر کیلومتر با پلاک منطقه آزاد ارس از طریق این منطقه آغاز شد. براساس این مصوبه:
1. واردات خودروهای سواری صفر تا سقف 2500 سیسی و 40 هزار یورو و بهشرط اخذ مجوز خدمات فنی از توسعه تجارت (بهغیر ازخودروهای تولید کره جنوبی و آمریکا)
2. واردات خودروهای سنگین صرفا بهشرط اینکه تولید آمریکا نباشد، آزاد است.
3. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با طی مراحل قانونی و اخذ مجوز از معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری این سازمان و رعایت مقررات، اقدام به واردات انواع خودرو کنند.
به گزارش تسنیم، تا به امروز بیش از 1000 خودرو برای واردات به ارس ثبت آماری شدهاند و حدود 50 خودرو نیز تخلیه و قبض انبار شدهاند، عنوان کرد: با همکاری نیروی انتظامی و اداره استاندارد مراحل شمارهگذاری و ترخیص در حال انجام است. وی با تاکید بر اینکه محدوده تردد این خودروها همان محدوده قبلی خودروهای پلاک ارس است، متذکر شد: خریداران نسبت به سواستفاده احتمالی افراد سود جو در خصوص پیشفروش و اخذ وجوه هوشیار باشند.
واردات خودرو به کیش بدون محدودیت حجم موتور
شهریور 1403: وحید زارع فکری، معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد: با پیگیریهای مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و توافقهای به عمل آمده با پلیس راهور، ورود خودروهای پلاک موقت دوساله ملی و بدون محدودیت حجم موتور، به منطقه آزاد کیش محقق شد.
وی ادامه داد: در مرحله نخست سه دستگاه خودروی احتراقی روز دنیا بدون محدودیت حجم موتور از گمرک وارد این جزیره شد. به گفته زارع فکری تنها محدودیت خودروهای لوکس وارداتی، آمریکایی نبودن آنهاست. معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش به ایرنا گفت که تشریفات گمرکی ترخیص این خودروها در کمتر از یک ساعت انجام میپذیرد.
وی ادامه داد: با هماهنگی و برنامه ریزیهای انجام شده، یکی دیگر از وعدههای داده شده به مردم محقق شد و از این پس هر هفته شاهد ورود این خودروهای زیبا و باکیفیت به جزیره کیش خواهیم بود.
زارع فکری در رابطه با چگونگی واردات این خودروها بیان کرد: سرمایه گذاران، جامعه گردشگری، کسب و کارهای مبتنی بر خودروهای ویژه و عموم کیشوندان متقاضی با هماهنگی و موافقت معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری میتوانند از این مزیت احیا شده منطقه آزاد کیش بهره مند شوند.
ثبت سفارش واردات خودرو برای منطقه آزاد انزلی
مرداد 1403: مدیریت روابط عمومی و امور بین المللی سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای اجرای مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات خودروهای نو، اعلام کرد که عملیات خدماترسانی به علاقمندان جهت خریداری خودروهای خارجی پلاک منطقه آزاد انزلی، از سوی این سازمان آغاز شده است.
گزارش اظهار و ترخیص کلیه خودروهای مشمول تصویبنامه باید از طریق سامانه رفع تعهد ارزی مناطق آزاد سامانه امور گمرکی (EPL) صورت گیرد و در عین حال براساس تصویب نامه هیئت دولت اقدام خواهد شد. دریافت تأییدیه های استاندارد خودرو، رعایت ضوابط آلایندگی، بررسی صلاحیت فنی و حرفه ای واردکنندگان خودرو، استعلام اصالت قراردادهای واردات خودرو با شرکت خارجی و خدمات پس از فروش از طریق وزارت صمت و یا سازمان توسعه تجارت و رعایت حقوق مصرف کنندگان، از مهمترین موارد تصویبنامه هیئت دولت جهت اعمال ثبت سفارش خودرو در مناطق آزاد تجاری صنعتی ایران محسوب می شوند.
در حال حاضر زیرساخت های اداری مشتمل بر حضور نهادهای همکار انتظامی، بیمه ای، گمرکی و… به همراه تعیین شرکتهای بخش خصوصی دارای مجوزهای لازم صورت گرفته و در روزهای گذشته نخستین خودرو پلاک منطقه بعد از حدود شش سال بار دیگر پلاک گذاری شده و علاقمندان به بهرهمندی از این تصویبنامه هیأت دولت و واردات خودرو پلاک منطقه آزاد انزلی می توانند به مرکز شماره گذاری خودروی این سازمان مراجعه نمایند.
بنابراین قرار است به زودی پیکاپ های جذابی نظیر تویوتا هایلوکس و ام جی T60 نیز وارد منطقه آزاد انزلی شوند و فرآیند شماره گذاری آن ها صورت گیرد.
شمارهگذاری خودروهای وارداتی اروند پس از 6 سال
مرداد 1403: حجت عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اعلام کرد فرآیند شمارهگذاری وانت بارها، کامیونت، کامیون، تریلی، مینی بوس و اتوبوسها در مرکز پلاک گذاری خودروهای وارداتی در بندر خرمشهر، پس از شش سال توقف، از سر گرفته شد. با فراهم شدن ارز مورد نیاز و همکاری بانک مرکزی، کار ترخیص این خودروها نیز به زودی انجام میشود. فعالان اقتصادی و تجار میتوانند از ظرفیت تردد خودروهای وارداتی در سراسر استان خوزستان استفاده کنند.
وی در خصوص واردات خودروهای سواری شخصی نیز توضیح داد آیین نامه خودروهای کارکرده نیز تصویب شده و در بانک مرکزی فرآیندهای نهایی آن در حال انجام است. همچنین نشکلات اجرایی پلاک گذاری ملی خودروهای اروندی حل شده و پس از تصویب فرصت تبدیل پلاک اروندی به ملی فراهم میشود.
انجام همهی خدمات فک و نصب پلاک در مرکز شمارهگذاری بندر خرمشهر، بهطور رایگان انجام میشود. منطقه آزاد اروند با مساحت 37 هزار و 400 هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است. این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ابلاغ ثبت سفارش خودرو به مناطق آزاد
تیر 1403: محمد صفری معاون توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری، موضوع ثبت سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد را ابلاغ کرد. از جمله موارد مهم این مصوبه باید با عدم ورود خودرو با حجم موتور بالای 2500cc، عدم ورود خودروی هیبرید و برقی بالای 40 هزار دلار و عدم ورود خودرو برند کرهای و آمریکایی اشاره کرد. همچنین ورود و ترخیص خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است. متن نامه به شرح زیر است:
«در اجرای مصوبه شماره 193378 تا 62072 ه مورخ 23 / 10 / 1402 هیأت وزیران موضوع آئین نامه واردات خودروهای نو به استحضار میرساند با پیگیریهای صورت گرفته توسط دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه مطابق نامه شماره 3024248 مورخ 1403/04/07 معاون محترم وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت، امکان ثبت آماری واردات خودرو به مناطق آزاد از محل ارز سپرده خود پس از تأیید تخصیص ارز توسط بانک مرکزی طبق ضوابط مندرج در نامه شماره 77316/ 03 مورخ 06 / 04 / 1403 اداره تخصیص ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فراهم گردید در این خصوص رعایت موارد ذیل ضروری است.
1- اظهار و ترخیص کلیه خودروهای مشمول تصویب نامه صدر الذکر اعم از خودروهای ثبت آماری شده قبلی و یا جدید میبایست از طریق سامانه رفع تعهد ارزی مناطق آزاد سامانه امور گمرکی (EPL) صورت پذیرد.
2- رعایت سایر مفاد تصویب نامه مذکور در ممنوعیت عدم ورود خودورهای سواری با حجم موتور بالاتر از 2500 سی سی، عدم امکان ثبت آماری خودروهای ترکیبی و برقی بالای 40 هزار دلار، رعایت مبنای تعیین ارزش خودرو، اخذ تاییدیه استاندارد و رعایت ضوابط، آلایندگی ضرورت بررسی صلاحیت فنی و حرفهای واردکنندگان، استعلام اصالت قراردادهای واردات خودرو با شرکت خارجی و خدمات پس از فروش از طریق وزارت صمت و یا سازمان توسعه تجارت و رعایت حقوق مصرف کنندگان عدم ورود خودرویهای کرهای و آمریکایی و سایر مفاد تصویب نامه، جهت مراحل بعدی اجرای کار ضروری است.
3- ورود و ترخیص خودروهای موضوع تصویب نامه فوق الذکر بدون ثبت آماری معتبر و بدون تخصیص ارز به محدوده مناطق آزاد ممنوع است.
شایان ذکر است در اجرای تبصره ذیل ماده 2 مصوبه شماره 193378 / ت 62072 ه مورخ 23 / 10 / 1402 هیئت محترم، وزیران پیگیریها و جلساتی با وزارت صمت، بانک مرکزی و سایر دستگاههای ذی ربط به منظور تعیین سهمیه از سایر منابع ارزی صورت پذیرفته که به محض حصول نتیجه مراتب در ابلاغیههای بعدی به آن سازمان منعکس خواهد شد.»
قیمت منصفانه برای خودروهای وارداتی کیش
فروردین 1403: وحید زارع فکری، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش، اعلام کرد پس از ترخیص قطعی خودروهای وارداتی سواری، بر اساس کلیه هزینههای گمرکی متعلقه، مالیات بر ارزش افزوده و سود وارد کننده و فروشنده، قیمت گذاری منصفانه انجام میشود.
وی توضیح داد قیمت خودروهای وارداتی با دبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس تفاوت خواهد داشت چرا که باید قیمت بیمه، عوارض خروج از کشور مبدا و هزینههای حمل نیز اضافه شود؛ میزان ارزیابی عوارض دولتی نیز از ارز مبنای دلار 28 هزار و 500 تومان محاسبه خواهد شد. عوارض 5 تا 25 درصدی برای واردات خودرو در گمرک پیش بینی شده است. برای حمایت از کیشوندان، واردات خودروهای هیبریدی که همسو با سیاستهای دولت نیز میباشد، با عوارض پنج درصدی انجام میشود .
وی افزود مجوزهای اعطایی سازمان منطقه آزاد کیش به وارد کنندگان خودرو، صرفا شامل مجوز واردات (به استناد کارت بازرگانی و ثبت آماری معتبر) و مجوز تشریفات فروش در چارچوب ضوابط قانونی (مجوز فعالیت اقتصادی نمایشگاه های خودرو) را در بر می گیرد. کلیه مسائل و ملاحظات حقوقی مربوط به خرید و فروش خودرو و سایر تعهدات مربوطه صرفا بر عهده فروشنده و خریدار خودرو بوده و لازم است کیشوندان محترم، کلیه ملاحظات و تضامین قانونی و حقوقی لازم را در انجام معاملات و تنظیم قراردادها در نظر داشته باشند.
واردات خودرو به کیش پس از شش سال
فروردین 1403: اولین محموله خودروهای سواری وارداتی پس از ۶ سال انتظار وارد جزیره کیش شد. بنابراین طلسم واردات خودرو در مناطق آزاد شکسته شده است.
توقف بیش از 6 ساله واردات خودرو خارجی به جزیره کیش از یک طرف و عدم ورود خودروی داخلی از سوی دیگر سبب شده بود تا خودروهای این جزیره، به خصوص ناوگان حمل نقل عمومی آن، به شدت فرسوده شود و این اتفاق هزینههای گزافی به بومیان و کیشوندان تحمیل کند. اکنون 50 خودرو سواری تویوتا مدل 2024 از بندرگاه کیش وارد جزیره شده است.
هرچند چندین خودروی تویوتا هایس از نوع ون طی بهمن ماه وارد جزیره کیش شده و پلاک ملی شده بود، اما واردات خودروی سواری یک مطالبه عمومی و جدی است که پس از تلاشهای شبانه روزی مدیران سازمان منطقه آزاد کیش، برای اولین بار در مناطق آزاد عملیاتی شد.
واردات خودروهای سنگین به منطقه آزاد
بهمن 1402: علی زارعی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، اعلام کرد واردات انواع خودروی کامیون، کشنده، ون، مینیبوس و اتوبوس تا 5 سال کارکرد (نو و مستعمل) با پلاک منطقه آزاد اروند از طریق گمرک این منطقه عملیاتی شد.
وی در این باره توضیح داد متقاضیان و واردکنندگان میتوانند با استفاده از مشوقهای منحصر به فردی که تنها در اختیار منطقه آزاد اروند است، نسبت به واردات خودروی مورد نیاز اقدام کنند. منطقه آزاد اروند، نخستین منطقهای است که موفق به عملیاتی کردن این مصوبه شده است. مجوزهای لازم از «راهور» اخذ شده و از این تاریخ هیچ محدودیتی برای پلاک کردن این قبیل خودروها وجود ندارد. با توجه به اینکه استان خوزستان در حیطه عمران یکی از استانهای فعال و عملیاتی است، ورود این قبیل خودروهای کشنده میتواند در تسهیل و تسریع پروژههای زیرساختی و نوسازی ناوگان، مؤثر باشد.
وی افزود از این تاریخ، همه اشخاص حقیقی، حقوقی، دستگاههای دولتی، نیمه دولتی و خصوصی میتوانند با طی مراحل قانونی و ثبت آماری، اقدام به واردات خودروی مورد نظر کنند. همچنین متقاضیان میتوانند با استفاده از مشوقهای کمنظیر و منحصر به منطقه آزاد اروند، نسبت به نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری و بینشهری اقدام کنند.
صدور پلاک ملی برای خودروهای منطقه آزاد
دی 1402: سخنگوی دولت اعلام کرد با همکاریهای اجزای مختلف دولت، آییننامه واردات خودروهای نو اصلاح و ظرف روزهای آتی ابلاغ خواهد شد و بر این اساس واردات و ترخیص خودروهای نو حمل و نقل عمومی و خودروهای برقی و هیبریدی نیز با تسهیل بیشتری انجام خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد آییننامه اجرایی بند (ث) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور راجع به صدور ثبت پلاک ملی خودروهای مناطق آزاد نیز تصویب شد و خودروهایی که تا زمان ابلاغ آییننامه در مناطق آزاد وارد شدند و جزء خودروهای ممنوعه نبودند، امکان واردات آنها به سرزمین اصلی فراهم شد. امیدواریم با این امور به تامین نیاز بازار خودرو و رقابتی شدن بازار کمک جدی شود. این خودروها با پرداخت عوارض های قانونی امکان وارد شدن به سرزمین اصلی را خواهند داشت.
موافقت وزارت صمت با واردات خودرو نو به مناطق آزاد
آذر 1402: حجت عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در حاشیه آیین تجلیل از سرمایهگذاران و صادرکنندگان برتر مناطق آزاد و رونمایی از هزار بسته سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دومین نمایشگاه تخصصی اوراسیا، اعلام کرد موضوع واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد به سرزمین اصلی، واردات خودروهای کارکرده از خارج از کشور به مناطق آزاد و دیگری واردات خودروهای نو از خارج از کشور به مناطق آزاد را داریم که با همه آنها موافقیم. در زمینه واردات خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی، دولت اقدامات لازم را انجام داده و در مرحله آییننامهسازی و اجرای برنامهها هستیم. برای واردات خودروهای کارکرده هم مصوبه گرفتیم. مساله مهم اکنون واردات خودروهای نو به مناطق آزاد است. آنچه دولت سال گذشته مصوب کرد، مشکل ما را حل نکرد. ما به دنبال واردات خودروهای نو به مناطق آزاد هستیم، اما سال گذشته برای مناطق آزاد مصوب شد که صرفا خودروهای هیبریدی و برقی وارد شود، درحالی که ما توقع مان این بود که خودروهای عادی هم وارد شوند.
وی افزود در این زمینه همچنان به دنبال این هستیم که بتوانیم موافقت دولت و وزارت صمت را برای واردات خودروهای نو بگیریم، البته وزارت صمت اعلام کرده که با این موضوع موافقت خواهد کرد و اکنون در حال پیگیریهای نهایی هستیم تا این موضوع در هیئتوزیران تصویب شود.
واردات خودروهای سنگین به مناطق آزاد مجاز است
آبان 1402: رسول بهزادی، مدیر بازرگانی سازمان منطقه آزاد چابهار، اعلام کرد براساس مصوبه هیات وزیران، واردات انواع خودروهای کشنده، کامیون، اتوبوس، مینیبوس و ون که سن خودرو در زمان ورود به کشور بر مبنای سال ساخت کمتر از 5 سال باشد، به مناطق آزاد، مجاز است.
وی توضیح داد تسهیل تجارت و صادرات در منطقه آزاد چابهار موجب رضایتمندی مردم و نوسازی حملونقل و ترانزیت و ناوگان شهری خواهد شد. بندر چابهار از لحاظ موقعیت استراتژیک بسیار مورد توجه و برای نوسازی ناوگان حملونقل و ترانزیت نیازمند ایجاد زیرساختهای مهم و مجهز است. واردات خودرو دستدوم فرصتی برای رونق و احیای تجارت و ترانزیت و نوسازی در ناوگان حملونقل شهری است که منافع زیادی برای مردم خواهد داشت.
صدور مجوز تردد خودروهای منطقه آزاد چابهار
مهر 1402: روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، اعلام کرد پس از تفویض اختیار رییس جمهور به استانداری استان، مجوز تردد خودروهای شماره گذاری شده منطقه آزاد چابهار در سطح این استان اعم از خودروهای سواری و سنگین صادر شد.
این اقدام در راستای تحقق خواسته چندین ساله مردم استان، اخذ مجوز تردد خودروهای شماره گذاری شده منطقه آزاد چابهار اعم از خودروهای سواری و سنگین مورد نیاز طرحهای عمرانی در سطح سیستان و بلوچستان با جدیت مورد پیگیری و در دستور کار قرار گرفت. حسب اختیارات تفویضی هیات وزیران و ریاست جمهوری اسلامی ایران و به دستور استاندار سیستان و بلوچستان تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد چابهار در محدوده جغرافیایی استان بلامانع اعلام شد.
نویسنده : مرتضی برجسته