قیمت بیمه شخص ثالث سال 1401
اردیبهشت 1401: طبق آمار و گزارشی که از سوی بیمه مرکزی منتشر شده، در یازده ماه سال 1400، ارزش حق بیمه تولیدی ناشی از صدور بیمهنامه شخص ثالث بیش از 35 هزار میلیارد تومان است.
شرکتهای بیمه در ازای دریافت این مبلغ تا پایان بهمنماه سال گذشته، برای بیش از 21 هزار و 500 وسیله نقلیه بیمهنامه شخص ثالث صادر کردند. این شرکتها برای بیش از یک میلیون و 140 هزار سانحه رانندگی، خسارتی بالای 17 هزار و 515 میلیارد تومان پرداخت کردند.
در بخش بیمه حوادث راننده نیز بیش از 21 هزار و 500 بیمه صادر شد. ارزش حق بیمه تولیدی این بیمهنامه بیش از 4 هزار و 571 میلیارد تومان است. ارزش خسارت پرداختی این بیمهنامه نیز بابت بیش از 97 هزار مورد حادثه، بالغ بر 2 هزار و 300 میلیارد تومان گزارش شده است.
نرخ جدید بیمهنامه اعلام شد
فروردین 1401: با اعلام بیمه مرکزی در تاریخ 8 فروردینماه و پس از تعیین نرخ جدید دیه، قیمت جدید بیمه شخص ثالث برای انواع وسایل نقلیه نیز مشخص شده است:

همچنین براساس اطلاع رسانی بیمه مرکزی:
1- دریافت الحاقیه برای افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث، برای بیمهنامههایی که شروع پوشش آنها قبل از تاریخ یکم فروردین 1401 بوده است، منتفی است.
2- برای بیمهنامههایی که شروع پوشش آنها از تاریخ 1 فروردین 1401 لغایت 8 فروردین 1401 بوده و براساس تعهدات سال قبل، صادر شدهاند، شرکتهای بیمه باید به مشتریان اطلاع دهند تا افزایش تعهدات بدنی بیمه نامه خود را انجام دهند.
پرداخت خسارت به خودروهای متعارف
دی 1400: سردار حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی، بیان کرد که با توجه به دیه 640 میلیون تومانی فرد بالغ، خودرویی به ارزش 320 میلیون تومان، متعارف شمرده میشود. بنابراین، در تصادفی که این خودرو مقصر نباشد، بیمه شخص ثالث طرف مقابل باید به طور کامل خسارت را پرداخت کند.
طبق گفتههای سردار حسینی، اگر در تصادفی خودروی غیرمتعارف مقصر نباشد و خسارت وارد شده بیش از حد پوشش بیمه خودرو مقصر باشد، تنها همان سقف تعهد مالی بیمه شخص ثالث خودرو مقصر پرداخت میشود. همچنین تاکید کردند، که خودروهای غیرمتعارف (ارزش بیش از 320 میلیون تومان) برای دریافت بخشی از خسارت خود در تصادفات بدون کسب امتیاز منفی، میتوانند خودروی خود را بیمه بدنه کنند.
آمار جدید دارندگان بیمهنامه
آذر 1400: غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی، روز سهشنبه 30 آذرماه، در مراسم رونمایی از سامانههای الکترونیک خدمات رسانی صندوق تامین خسارتهای بدنی، در حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بیمه مرکزی، معاون امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد و دبیر کل سندیکای بیمهگران، بیان کرد که این صندوق علاوه بر پرداخت دیه افراد آسیبدیده در حوادث وسایل نقلیه، مانع زندان رفتن فرد مقصر، برای پرداخت دیه، میشود.
طبق گفتههای وی، از حدود 25 میلیون خودرو موجود در کشور، تقریبا 23.5 میلیون خودرو دارای بیمه شخص ثالثاند و مابقی آنها فاقد بیمه و یا توقیف شده هستند که تقریبا معادل 800 تا 900 هزار دستگاه خودرویی میشود که در پارکینگهای نیروی انتظامی توقیف هستند.
حذف شرط قیمت خودرو برای پرداخت خسارت بیمه
تیر 1400: اصلاحیه قانون بیمه، در کمیسیون تصویب شده و در صف انتظار برای بررسی در صحن علنی مجلس است. آقای مرحبا (سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس) این خبر را در تاریخ 6 تیرماه داده و گفته که طبق قانون فعلی، شرکتهای بیمه براساس قیمت و نوع خودرو، تنها درصدی از خسارات وارد شده را جبران میکنند.
اما در اصلاحیه قانون بیمه، این شرط حذف شده تا شرکتها بیمه صرفنظر از قیمت خودرو، تمام خسارات وارده را تا سقف تعهداتشان پرداخت کنند. البته این اصلاحیه فعلا در کمیسیون مجلس به تصویب رسیده و باید در مجلس هم به تایید نمایندگان برسد.
حق بیمه انواع وسایله نقلیه در سال 1400
اسفند 99 | شرکت بیمه مرکزی ضمن تایید افزایش 45.5 درصدی نرخ جدید دیه، گفته که از ابتدای فروردینماه 1400، نرخ دیه معادل 480 میلیون تومان محاسبه میشود. همچنین نرخ دیه ماه حرام نیز معادل 640 میلیون تومان خواهد بود. همچنین مقرر شده که نرخ بیمه شخص ثالث 1400 افزایش 37 درصدی نسبت به سال 1399 داشته باشد. جزییات جدید نرخهای بیمه شخص ثالث به شرح زیر است:
»» حق بیمه سالیانه انواع وسایل نقلیه در سال 1400 ««
دریافت خسارت برای رانندهای که مالک خودرو نیست
اسفند 99 | بیمه مرکزی ایران، در تاریخ پنجم اسفندماه خبر داده که شرکتهای بیمه در زمان صدور بیمه نامه، باید اطلاعات گواهينامه راننده (یا رانندگان) وسیله نقلیه مورد بیمه را از بیمه گذار دریافت کرده و از طریق سامانه سنهاب به بیمه مرکزی ارسال کنند. بیمه مرکزی تاکید کرده که راننده وسیله نقلیه میتواند فردی غیر از بیمهگذار یا مالک وسیله نقلیه باشد. لذا عدم انطباق مشخصات راننده و بیمهگذار به هیچ عنوان مانع صدور بیمه نامه شخص ثالث نمیشود.
خرید الحاقیه بیمه در زمان تغییر قیمت خودرو
مهر 99 | با توجه به تغییر قیمت خودروها در بازار، بیمه مرکزی ایران طی اطلاعیهای که در تاریخ 17 مهرماه منتشر کرده، از همه دارندگان بیمه درخواست کرده تا سرمایه بیمه نامه خود را افزایش دهند.
هرچند که این درخواست بیمه مرکزی، صرفا پیشنهادی است اما همه دارندگان بیمهنامه باید آنرا کاملا جدی بگیرند! چراکه طبق قانون، اگر مالی را کمتر از قیمت واقعیاش بیمه کرده باشید، شرکت بیمه نیز به تناسب همان مبلغی که بیمه کردهاید، شما را پوشش میدهد نه به اندازه قیمت واقعی آن.
به همین دلیل است که بیمه مرکزی همواره توصیه کرده که در صورت تغییر قابل توجه قیمت خودروها، بهتر است مالکان برای خریداری الحاقیه بیمه اقدام کنند.
قوانین جدید در بیمه تکمیلی
تیر 99 | بدلیل نوسانات قیمتها در بازار، بیمه مرکزی طی بخشنامهای به سراسر نمایندگیها، از تغییر شرایط پوشش بیمه تکمیلی بدنه از 15 تیرماه 99 خبر داده است؛ با این تغییر جدید، نگرانی مالکان وسیله نقلیه از بابت میزان پوشش بیمه در زمان تغییر قیمتها، به حداقل ممکن میرسد:
بخشنامه تغییر شرایط پوشش تکمیلی در بیمه نامه بدنه (PDF)
طبق بخشنامه فوق، متقاضیان در زمان صدور بیمه نامه یا در زمان صدور الحاقیه بیمه، این حق انتخاب را دارند که میزان پوشش بیمه تکمیلی، معادل چه درصدی از میزان افزایش ارزش «مورد بیمه» باشد. تنها شرط استفاده از این قانون جدید، بروزرسانی سرمایه بیمه نامه براساس ارزش واقعی «مورد بیمه» است.
حذف برگه کاغذی بیمه نامه
خرداد 99 | با حضور مدیران بیمه مرکزی، فرآیند صدور الکترونیکی بیمه شخص ثالث، برای اولین بار و بصورت رسمی در 21 خردادماه 99 آغاز شد. در مرحله اول این فرآیند، «تشکیل پرونده» و «اعلام خسارت تصادف»، بصورت الکترونیکی انجام شده اما در مرحله دوم قرار است پرداخت خسارت تا «سقف 3 میلیون تومان»، نیز بصورت الکترونیکی انجام شود.
با تصمیم جدید بیمه مرکزی ایران، از خردادماه 99، مالکان وسایل نقلیه، دیگر نیازی به برگه چاپی بیمه نامه شخص ثالث (به عنوان یک سند فیزیکی) ندارند. حذف برگه های کاغذی بیمه نامه شخص ثالث، به این معنی است که:
1- اصالت بیمه نامه ها، از این به بعد بصورت انلاین توسط مراجع قانونی کشور (مانند پلیس، قوه قضاییه، وزارت کشور و ...) قابل استعلام است. بنابراین همراه داشتن برگه بیمه نامه شخص ثالث در زمان رانندگی، دیگر اجباری نیست!
2- در زمان بروز حادثه، نیازی به همراه داشتن برگه چاپی بیمه نامه نیست.
3- شرکت های بیمه برای کلیه فعالیت های مرتبط با صدور بیمه (مانند فروش یا تمدید بیمه نامه و ... ) نیازی به برگه چاپی بیمه نامه ندارند.
4- شرکت های بیمه برای کلیه فعالیت های مرتبط با خسارات (مانند اعمال تخفیف عدم خسارت، رسیدگی خسارت، پرداخت خسارت و ...) نیازی به برگه چاپی بیمه نامه ندارند.
4- در صورت تمایل بیمه گذار، شرکت های بیمه می توانند نسخه چاپی بیمه نامه را در اختیار مالک، قرار دهند.
بیمه شخص ثالث چیست؟
اگر وسیله نقلیه دارید حتما نام بیمه شخص ثالث را هم شنیدهاید! بیمهای که در حوادث احتمالی میتواند کمک زیادی برای شما باشد. و البته برعکس، یعنی نداشتن بیمه ثالث ممکن است عواقب سنگینی به همراه داشته باشد.
در حوادث رانندگی، هر خسارتی که با خودرویتان به غیر وارد کنید، جبران آن برعهده بیمه شخص ثالث است. داشتن بیمه شخص ثالث، «اجباری» بوده و یکی از اصلیترین شرایط استفاده از آن، داشتن گواهینامه است.
در امور بیمه، سه اصطلاح مختلف داریم:
1- شخص اول: صاحب بیمه نامه یا همان مالک خودروست که به آن «بیمه گذار» هم میگوییم
2- شخص دوم: شرکت ارائه دهنده بیمه است که به آن «بیمه گر» هم میگوییم.
3- شخص ثالث: هر فرد زیاندیدهای که در حوادث خودرویی، به وی خسارت مالی یا جانی وارد شده باشد.
- جنین داخل رحم، شخص ثالث محسوب میشود.
- تمامی سرشنیان خودرو، شخص ثالث هستند.
- راننده مقصر، شخص ثالث است (تصویب شده در آذرماه 1398)
تفاوت بیمه حوادث راننده با بیمه شخص ثالث
1- بیمه حوادث راننده فقط برای جبران «خسارتهای جانی» وارده به راننده است و سایر «خسارتهای مالی» را پشتیبانی نمیکند. بنابراین فقط برای هزینههای درمانی و دیه نقص عضو میتوان از بیمه حوادث راننده استفاده کرد.
2- بیمه شخص ثالث علاوه بر جبران «خسارت جانی» امکان جبران «خسارت مالی» را هم پوشش میدهد.
3- بیمه جدید حوادث راننده از مرداد 96 اجرایی شده، بنابراین اگر تاریخ صدور بیمهتان قبل از این تاریخ باشد، نمیتوانید برای هزینههای درمانیتان از این بیمه استفاده کنید. در این حالت فقط باید منتظر باشید تا نوبت تمدید بیمه نامهتان فرا برسد.
4- اگر گواهینامه نداشته باشید، بیمه حوادث راننده به شما تعلق نمیگیرد.
رانند مقصر کیست؟
1- به رانندهای که باعث ایجاد تصادف یا خسارت شده، اصطلاحا «راننده مقصر» میگوییم.
2- طبق گفته آقای علیزارده (رئیس شعبه 42 دیوان کشوری) در تاریخ 19 آذرماه 98، از این بعد راننده مقصر نیز باید به عنوان شخص ثالث محسوب شده و به همین دلیل، اختلاف نظر دادگاهها درباره این موضوع، به پایان میرسد.
3- بنابراین راننده مقصر اگر فوت کند، طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث، شرکت بیمه باید دیه این شخص را به خانوادهاش پرداخت کند. همچنین اگر راننده مقصر دچار صدمات جرحی شود و آسیب ببیند، شرکت بیمه موظف است که دیه را به خود شخص نیز بپردازد.
4- همچنین همه رانندگانی که در فاصله سالهای 90 تا 95 دچار خسارت مالی و جانی شدهاند، به عنوان شخص ثالث میتوانند از شرکت بیمه، خسارت دریافت کنند.
شرایط بیمه راننده مقصر
1- راننده مقصر تحت پوشش بیمه شخص ثالث است. (تصویب شده از آذرماه 98)
2- راننده مقصر برای جبران خسارت میتواند از «بیمه شخص ثالث» و «بیمه حوادث راننده» استفاده کند.
3- اگر راننده مقصر باشید، هم برای هزینه های درمانی و هم برای دیه نقص عضو میتوانید از بیمه حوادث راننده استفاده کنید. البته فقط دیه ماه عادی به شما تعلق میگیرد؛ حتی اگر در ماه حرام، تصادف کرده باشید.
4- اگر راننده مقصر باشید، شرکت بیمه میتواند درصدی از خسارت مالی را از شما دریافت کند. این درصد طبق قانون مشخص میشود ولی بصورت کلی معادل است با:
- یک درصد برای خسارت جانی
- دو درصد برای خسارت مالی
5- اگر راننده مقصر فوت کرده باشد، فقط «دیه ماه عادی» به وی تعلق میگیرد؛ یعنی چه در ماه عادی و چه در ماه حرام فوت کند، شرکت بیمه فقط دیه ماه عادی را پرداخت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
»» راهنمای دوگانه سوز کردن خودرو
حداقل پوشش بیمه ثالث چقدر است؟
1- حداقل پوشش بیمه شخص ثالث، معادل یک چهلم (یا 2.5 درصد) نرخ دیه ماه حرام است.
2- طبق فرمول فوق، حداقل پوشش بیمه شخص ثالث برای سال 1401 معادل 20 میلیون تومان (یعنی 640 میلیون تقسیم بر 40) است. بنابراین میتوان گفت که در تصادفاتی با شرایط زیر، نیازی به «کروکی پلیس» نیست:
- خسارت مالی کمتر از 20 میلیون تومان باشد.
- هر دو طرف، گواهینامه داشته باشند.
- هر دو طرف، بیمه شخص ثالث معتبر داشته باشند.
- هر دو طرف، درباره «راننده مقصر» اختلاف نظری نداشته باشند.
- خسارت جانی، رخ نداده باشد.
حداکثر پوشش بیمه ثالث چقدر است؟
از آنجایی که بیمه شخص ثالث هم تعهدات مالی دارد و هم تعهدات جانی، پس این سوال را باید به دو صورت جواب داد:
1- برای تعهدات مالی: سقف پوشش بیمه برای شرکتهای مختلف، متفاوت بوده ولی مشتریان میتوانند در ازای پرداخت بیشتر، سقف تعهدات بیمه را نیز افزایش دهند.
2- برای تعهدات جانی: حداکثر پوشش بیمه شخص ثالث معادل مبلغ دیه در ماه حرام است.
نرخ بیمه شخص ثالث 1401
1- تعرفه آمبولانس، وسایل نقلیه حمل خون و حمل وسایل رادیولوژی و همچنین آتش نشانی مانند وسایل نقلیه مشابه محاسبه میشود.
2- گرفتن الحاقیه افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث برای کلیه بیمه نامههای صادرشده قبلی منتفی است.
3- اگر بیمه نامه شما در ابتدای سال جدید صادر شده باشد، نیازی به گرفتن الحاقیه ندارید.
4- اگر برای جبران خسارتهای مالی، درخواست افزایش تعهد مالی دارید، شرکت بیمه باید با گرفتن حق بیمه مربوطه، الحاقیه را صادر کند.
5- مالیات ارزش افزوده، به حق بیمههای جدول زیر، افزوده میشود.
6- طبق قانون جدید، سابقه رانندگی پرخطر و نمره منفی نیز در تعیین حق بیمه تاثیر دارد.
7- طبق جداول زیر، قیمت خودرو ملاکی برای تعیین حق بیمه نیست.
قیمت بیمه خودرو سواری در 1401
1- حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس، تاکسی، کرایه و مسافرکش شخصی درون شهری، 10% بیشتر از سایر وسایل نقلیه سواری مشابه است.
2- حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری سواری کرایه و مسافرکش شخصی برون شهری، 20% بیشتر از سایر وسایل نقلیه سواری مشابه است.
نوع وسیله | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
کمتر از 4 سیلندر | 1 میلیون و 937 هزارتومان | 2 میلیون و 344 هزارتومان |
پیکان، پراید و سپند | 2 میلیون و 294 هزارتومان | 2 میلیون و 776 هزارتومان |
سایر 4 سیلندرها | 2 میلیون و 697 هزارتومان | 3 میلیون و 263 هزارتومان |
بیش از 4 سیلندر | 3 میلیون و 18 هزارتومان | 3 میلیون و 652 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث موتورسیکلت در 1401
نوع موتورسیکلت | قیمت بیمه 1400 | قیمت بیمه 1401 |
---|---|---|
گازی | 481 هزار تومان | 582 هزارتومان |
دندهای 1 سیلندر | 587 هزار تومان | 711 هزارتومان |
2 سیلندر و بیشتر | 645 هزار تومان | 781 هزارتومان |
دندهای 3 چرخ یا سایدکار | 694 هزار تومان | 840 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث وانت در 1401
1- اگر وسیله نقلیه بارکش برای حمل «مواد منفجره» بکار برود، به حق بیمه آن 50% به حق بیمه آن اضافه میشود.
2- اگر وسیله نقلیه برای حمل «مواد سوختنی مایع و گازی شکل» بکار برود، به حق بیمه آن 25% اضافه میشود.
3- حق بیمه ماشین آلات کشاورزی، 30% کمتر از ماشین آلات راه سازی و ساختمانی تعیین شده است.
ظرفیت بارگیری | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
تا 1 تن | 2 میلیون و 373 هزارتومان | 2 میلیون 872 هزارتومان |
1 تا 3 تن | 2 میلیون و 858 هزارتومان | 3 میلیون و 458 هزارتومان |
3 تا 5 تن | 3 میلیون و 617 هزارتومان | 4 میلیون و 377 هزارتومان |
5 تا 10 تن | 4 میلیون و 634 هزارتومان | 5 میلیون و 608 هزارتومان |
10 تا 20 تن | 5 میلیون و 393 هزارتومان | 6 میلیون و 526 هزارتومان |
بیشتر از 20 تن | 5 میلیون و 715 هزارتومان | 6 میلیون و 916 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث خودروهای صنعتی در 1401
سایر وسایل نقلیه | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
کشاورزی | 994 هزار تومان | 1 میلیون و 203 هزارتومان |
راهسازی و ساختمانی | 1 میلیون و 420 هزارتومان | 1 میلیون و 719 هزارتومان |
حمل زباله و خیابان پاککنها | 2 میلیون و 309 هزارتومان | 2 میلیون و 794 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث ون در 1401
1- خودروهای «ون و استیشن» زیرمجموعه خودروهای اتوکار، لحاظ میشوند.
2- وسایل نقلیه عمومی شهری برای حمل مسافر و با ظرفیت بیش از 6 نفر تخفیف 50 درصدی دارند.
نوع وسیله | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
7 نفره (با راننده) | 5 میلیون و 555 هزارتومان | 6 میلیون و 722 هزارتومان |
9 نفره (با راننده) | 5 میلیون و 715 هزارتومان | 6 میلیون و 916 هزارتومان |
ون 10 نفره (با راننده) | 5 میلیون و 779 هزارتومان | 6 میلیون و 993 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث مینی بوس در 1401
1- خودروهای «مینیبوس و اتوبوس» زیرمجموعه خودروهای اتوکار، لحاظ میشوند.
2- وسایل نقلیه عمومی شهری برای حمل مسافر و با ظرفیت بیش از 6 نفر تخفیف 50 درصدی دارند.
3- در مینی بوسها، فقط «راننده» در تعداد نفرات خودرو لحاظ میشود.
نوع وسیله | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
مینی بوس 16 نفره (با راننده) | 7 میلیون و 105 هزارتومان | 8 میلیون و 598 هزارتومان |
مینی بوس 21 نفره (با راننده) | 7 میلیون و 380 هزارتومان | 8 میلیون و 931 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
قیمت بیمه شخص ثالث اتوبوس در 1401
1- خودروهای «مینیبوس و اتوبوس» زیرمجموعه خودروهای اتوکار، لحاظ میشوند.
2- وسایل نقلیه عمومی شهری برای حمل مسافر و با ظرفیت بیش از 6 نفر تخفیف 50 درصدی دارند.
3- در اتوبوسها «هم راننده و هم کمک راننده» در تعداد نفرات خودرو، لحاظ میشوند.
نوع وسیله | قیمت بیمه سال 1400 | قیمت بیمه سال 1401 |
---|---|---|
اتوبوس 27 نفره (با راننده و کمک) | 10 میلیون و 883 هزارتومان | 13 میلیون و 169 هزارتومان |
اتوبوس 40 نفره (با راننده و کمک) | 13 میلیون و 693 هزارتومان | 16 میلیون و 569 هزارتومان |
اتوبوس 44 نفره ( با راننده و کمک) | 14 میلیون و 532 هزارتومان | 17 میلیون و 584 هزارتومان |
*جدول فوق، براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده است.
شرایط دریافت خسارت از بیمه
1- چنانچه شرکت بیمه تشخیص دهد که بیمه گذار برای گرفتن خسارت، اقدام متقلبانه انجام داده، میتواند از وی به مراجع قضایی شکایت کند. این شکایت ممکن است به حبس تعزیری و جریمه نقدی (معادل 2 برابر مبلغ دریافتی از بیمه) منجر شود.
2- خسارتهای مالی کمتر از حداقل پوشش بیمه شخص ثالث، نیازی به اخذ کروکی پلیس برای دریافت خسارت بیمه ندارند.
3- در صورت تاخیر شرکت بیمه در پرداخت خسارت، شرکت علاوه بر پرداخت خسارت، موظف به پرداخت جریمه تاخیر نیز خواهد بود؛ این جریمه بصورت روزانه محاسبه شده و معادل 0.005 مبلغ کل خسارت بصورت روزانه است.
ضریب کهنگی خودرو چیست؟
اکثر شرکتهای بیمه علاقهای به خودروهای فرسوده ندارند! چراکه احتمال نقص فنی در چنین خودروهایی بیشتر از بقیه است. به همین دلیل شرکتها به خودروهای قدیمی، یا بیمه نامه نمیفروشند یا با قیمتی بیشتر، میفروشند. این «قیمت بیشتر» را توسط ضریب کهنگی مشخص میکنند.
ضریب کهنگی یعنی اگر سن خودرویتان بیشتر از 15 سال باشد، به ازای هر یکسال باید 2% بیشتر پرداخت کنید. مثلا اگر خودرویتان 20 ساله باشد، باید 10% (پنج تا 2%) به مبلغ بیمه نامهتان افزوده شود.
اعتبار بیمه نامه شخص ثالث
مدت اعتبار بیمه نامه هم به شما و به شرکت بیمهگرتان بستگی دارد و ممکن چندین روز یا حتی چندین سال اعتبار داشته باشد. نکته اینجاست که بیمههای کوتاه مدت معمولا گرانتر از بیمه های بلندمدت هستند، به همین دلیل استفاده از بیمه های بلندمدت به لحاظ اقتصادی، برایتان بهصرفهتر خواهد بود.
انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
از اسفندماه 1399، قانون انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، تغییر مهمی کرده طوری که از این به بعد، تخفیف بیمه شخص ثالث روی «پلاک خودروها» لحاظ میشود و در سابقه راننده باقی میماند و دیگر، ارتباطی به خودرو ندارد. جزییات کامل درباره این قانون جدید و همچنین شرایط جدید انتقال تخفیف بیمه نامه را در مقاله انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث مطالعه کنید.
جریمه بیمه شخص ثالث
قیمت جریمه بیمه ثالث، جریمه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث، نرخ جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث موتورسیکلت و آخرین اخبار تمدید بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث را در مقاله جریمه بیمه شخص ثالث مطالعه کنید.
نرخ جدید دیه کامل سال
برای اطلاع از آخرین نرخ دیه کامل انسان، جدول تغییرات نرخ دیه در سالهای اخیر، نحوه محاسبه دیه ماه غیرحرام و تفاوتهای دیه زن و مرد و همچنین تفاوت دیه مسلمان یا غیرمسلمان، حتما مقاله نرخ دیه سال را مطالعه کنید.
استعلام بیمه بدنه خودرو
برای اطلاع از آخرین قوانین بیمه بدنه خودرو، شرایط خرید بیمه بدنه خودرو و نحوه استعلام بیمه بدنه ماشین، مقاله بیمه بدنه خودرو را مطالعه کنید.
نویسنده : مریم سادات نوری
منبع : باما
برای اطلاع از اخبار روز خودرو، ایمیل خود را وارد نمایید
آخرین اخبار دنیای خودرو از طریق ایمیل برای شما ارسال خواهد شد.
._Moein(912 روز پیش)
اگه شما زیان دیده باشی و خودرو نامتعارف داشته باشی اون مبلغی که بیمه جبران نمی کنه رو چه جوری باید جبران کنی ؟ از طریق مقصر مثل سال های گذشته یا از جیب خودت باید بدی ؟؟؟
Rohamkaveh (421 روز پیش)
سلام شما باید برای خودروی مورد نظر بیمه نامه بدنه تهیه نمایید و در صورت خسارت از بیمه بدنه استفاده کنید .
Mahdi60(465 روز پیش)
سلام .خودرو من ۱۰ سال تخفیف بیمه داره که من به تازگی اونو به نام همسرم کردم و پلاک هم بنام همسرم هست الان . آیا تخفیف بیمه از بین میره یا با قانون سال ۹۶ میتونم اونو به همسرم منتقل کنم؟
Rohamkaveh (421 روز پیش)
با سلام طبق ماده ۶ قانون بیمه شخص ثالث میتوانید تخفیفات رو به همسر پدر ومادر و فرزندان انتقال داد منبعد تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث فقط متعلق به صاحب پلاک میباشد .
Nimagm69(586 روز پیش)
سلام من دیروز تصادف کردم و خودرو کهبمن زد مقصر بود رفتیم بیمه تشکیل پرونده دادیم بیمه بمن میگه حالا چون مدل ماشین شماپایینه کل خسارتو بهت نمیدیم و کمتر پرداخت میکنیم از کل خسارت ۲۰ درصد کم میکنیم خواستم ببینم طبق قانون من باید چیکار بکنم اصلا همچین قانونی هست یا ازخودشون دراوردن من ماشینم ماشین کلاسیکه و قطعاتش خیلی گرونه و کدود ۹میلیون خسارت دیدم و مدل ماشینمم ۱۳۷۴هستش
Majid136070(588 روز پیش)
سلام من مرداد۹۸ پشت فرمون وانت خابم برد سرنشین فوت کرد.من کف پای چپ خورد شد پلاتین گذاشتم.پای راستم از مچ شکست پلاتین گذاشتم صورتم ۱۰ تا بخیه و بین انگشتان دست چپم ۵ تا بخیه خورد پهلوی سمت چپم ۷ تا بخیه خورد چقدر دیش میشه.بیمه گفت ۳۳ میلیون شده رای دادگاه
علی طالبی(777 روز پیش)
سلام بیمه من قبل ازسال تمام شده به نمایندگی بیمه ایران رفتم برای تمدید بیمه که اعلام کردن پرسیدم .کسی که انجابود گفت که اصلاهمچی چیزی نیست شماباید هزینه بیمه رااینترنتی پرداخت کنی تا15 اردیبهشت هم کوپنو نگرفتی مهم نیست ایاهمین طور هست یانه.اگراین طورنیست ایادیرکردبیمه تا15اردیبهشت جریمه هم دارد.یانه ممنون میشم راهنمایی کنید
JVD(778 روز پیش)
هر سال مبلغ بیمه رو بیشتر میکنن، از اون طرف میزان تخفیف رو از 10 درصد بر سال به 5 درصد بر سال رسوندن. اصلا اگه کسی بیمه نخواد کی رو باید ببینه؟ اگه تصادفی کردم خودم نقدا پرداخت میکنم، چرا باید پول به بیمه بدم؟
hadi-s(1052 روز پیش)
من 29 خرداد تصادف کردم. بعد از 3 هفته دوندگی دیروز ماشینم اوکی شد و از بیمه ثالث مقصر خسارت گرفتم ولی بر اساس خودرو لوکس محاسبه کردن نه بر اساس سقف تعهدات بیمه. طبق گفته شما الان باید این موضوع باطل شده باشه، درسته؟؟
هادی حصارکی(1125 روز پیش)
جریمه هر یک روز دیر کرد چه مبلغی است و بنده ماشین سمند دارم که کاملا شخصی میباشد و لی به دفتر بیمه ایران به جای ۱۵۶۰۰۰۰تومان ۱۸۳۰۰۰۰ تومان پرداخت کردم .برای شکایت به کجا باید مراجعه کنم . ؟
3 (1099 روز پیش)
مبلغ دریافتی کارگزار بیمه از شما با احتساب افزایش قیمت خودرو محاسبه میگردد
57259705(1109 روز پیش)
با سلام بیمه نامه ها با توجه به مدل ماشین +کهنگی +درصد تخفیف قیمت گذاری می شودمثلا یک سمند مدل 97 شاید نزدیک به 2 میلیون بشه در حالی که مدل 87 کمتر از 1میلیون و 400 در ضمن مبلغ حق بیمه ای که پرداخت کرده اید باید مطابق مبلغ بیمه نامه ثالثی که در دست دارید باشد هیچ نمایندگی بیمه ای نمی تواند مبلغ را دست کاری نماید و قیمت را سیستم بیمه ای مشخص می نماید