حق بیمه شخص ثالث سال 1403 اعلام شد
فروردین 1403: براساس بخشنامه ابلاغی بیمه مرکزی برای سال 1403 نرخ جدید بیمه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه موتوری، مطابق جدول زیر اعلام شده است:
گفتنی است، قوه قضائیه در اواخر اسفندماه 1402، نرخ دیه سال 1403 در ماههای غیرحرام را معادل یک میلیارد و 200 میلیون تومان و در ماههای حرام نیز معادل یک میلیارد و 600 میلیون تومان تعیین کرده است. برهمین اساس و به دنبال افزایش 33.3 درصدی نرخ دیه توسط قوه قضائیه، شورای عالی بیمه، نرخ رشد حق بیمه شخص ثالث در سال 1403 را 35.5 درصد اعلام کرد.
افزایش 35.5 درصدی نرخ بیمه شخص ثالث
اسفند 1402: علی بنیادی نائینی، معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی، در مورد حق بیمه شخص ثالث با توجه به افزایش نرخ دیه، توضیح داد با توجه به این که نرخ ریالی دیه کامل در ماههای عادی برای سال آینده از 900 میلیون با افزایش 34 درصدی به 1.2 میلیارد تومان و در ماههای حرام به 1.6 میلیارد تومان افزایش یافت، شورای عالی بیمه امروز تصویب کرد که نرخ حق بیمه شخص ثالث از اول سال 1403 تا سقف 35.5 درصد افزایش مییابد.
وی در مورد افزایش سقف تعهدات مالی بیمه نامه شخص نیز گفت امسال تعهدات مالی بیمه نامه ثالث 30 میلیون بود که برای سال آینده این رقم به 40 میلیون تومان افزایش مییابد که البته خرید این رقم از تعهد مالی برای بیمه های جاری مهلتدار اختیاری است. کسانی که بیمه نامه جاری تا سال آینده دارند، نیازی به خرید الحاقیه در مورد شخص ثالث ندارند؛ اما اگر بخواهند سقف تعهد مالی بیمه نامه خود را افزایش دهند، میتوانند به کارگزاری یا نمایندگی بیمه مراجعه کنند و سقف تعهد مالی بالاتر را خریداری کنند.
وی افزود نرخ تجهیزات خودرو افزایش یافته، نرخ دیه انسان هم 34 درصد رشد کرده، از طرفی سال قبل با وجود رشد 50 درصدی نرخ دیه، حق بیمه فقط به اندازه 30 درصد رشد کرد که این امر فشاری به شرکتهای بیمه وارد کرد؛ بنابراین امسال نرخ بیمه نامه را متناسب رشد نرخ دیه در شورای عالی بیمه افزایش دادیم و روز 26 اسفند 1402 این مصوبه برای اجرا ابلاغ شد.
دریافت کارت سوخت ملزم به داشتن بیمهنامه است
مرداد 1402: سیدکاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، با اشاره به تغییر فرآیند صدور کارت سوخت خودروهای نوشماره توضیح داد مالکین خودرو و موتورسیکلتهای نوشماره لازم است جهت پیگیری روند صدور کارت خود به هریک از دفاتر پلیس + 10 سراسر کشور مراجعه کنند و نسبت به ثبت درخواست اقدام کنند تا با وقفهای نسبت به دریافت کارت سوخت مواجه نشوند.
وی افزود خودروها و موتورسیکلتهای فاقد بیمه امکان دریافت کارت سوخت را ندارند. کسانی که برای درخواست کارت سوخت خودرو و موتور اقدام میکنند مطابق ماده 48 قانون بیمه شخص ثالث الزاماً باید دارای بیمه نامه معتبر شخص ثالث باشند در غیر این صورت برای درخواست کارت هوشمند این افراد هیچ اقدامی صورت نمیگیرد. دفاتر پلیس + 10 جهت صدور کارت سوخت نیازمند مدارکی هستند که نشان دهنده دارا بودن بیمه نامه شخص ثالث خودرو باشد.
اتصال عوارض الکترونیکی به بیمه شخص ثالث
تیر 1402: عباس بیات سرمدی، مدیرکل بهره برداری و نگه داری آزادراه اعلام کرد از روز 17 تیرماه، بسیاری از سرمایه گذاران در حوزه آزادراهی به دلیل پرداخت نکردن عوارضی از طریق الکترونیکی توسط رانندگان و عدم بازگشت سرمایه آن ها، مقرر شد صدور یا تمدید بیمه شخص ثالت و همچنین تعویض پلاک خودرو همزمان با عدم بدهی عوارض باشد.
وی افزود در حال حاضر بخش زیادی از بازگشت سرمایه ها از محل عوارض آزادراه ها است که باید در این بخش با همکاری دستگاه ها بتوانیم این بازگشت سرمایه را داشته باشیم. پیش از این در حوزه بیمه شخص ثالث بیمه مرکزی همکاری نمی کرد که با برنامه ریزی صورت گرفته صدور بیمه شخص ثالت همزمان با نداشتن بدهی عوارض آزاد راهی است.
صدور بیمهنامه مشروط به پرداخت عوارض
تیر 1402: مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی، با اشاره به تغییر در صدور بیمه نامه شخص ثالث از 17 تیر امسال، توضیح داد بر اساس یک تکلیف قانونی در قانون بودجه سال گذشته و امسال، مقرر شده بود که بیمه مرکزی در وصول عوارض آزادراهی و بزرگراهی کمک کند. سال گذشته مسیر نحوه دریافت عوارض آزادراهی طولانی و مقرر شد که شیوه نامه اجرایی نحوه اخذ عوارض آزادراهی تدوین شود، لذا دستورالعملی از سوی بیمه مرکزی صادر شد که هنگام صدور بیمه نامه شخص ثالث، مفاصا حساب پرداخت عوارض آزادراهی و بزرگراهی را از متقاضیان طلب کنیم. بر این اساس قائم مقام بیمه مرکزی بخشنامهای در این زمینه خطاب به شرکتهای بیمهای صادر کرد که صدور کد یکتای بیمه نامه در سامانه سنهاب بیمه به شرط مفاصا حساب عوارض آزادراهی و بزرگراهی شد. جریمههای معمولی ربطی به بیمه ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه نامه شخص ثالث بررسی میشود.
بر اساس بند ک تبصره 11 قانون بودجه 1402، بیمه مرکزی و فرماندهی انتظامی مکلف شدهاند، برای اخذ عوارض آزادراهی و بزرگراهی هنگام صدور بیمه نامه شخص ثالث و تعویض پلاک این خدمات را منوط به تسویه حساب عوارض آزادراهی و بزرگراهی کنند. در این باره تکلیف قانون بودجه به شرح زیر آمده است: « ک- وزارت راه و شهرسازی مجاز است از طریق مشارکت سرمایهگذاران بخش غیردولتی، اخذ عوارض در همه آزادراهها و بزرگراهها را بهصورت الکترونیکی عملیاتی کند، همچنین وزارت راه و شهرسازی مکلف است در تعیین نرخ عوارض جادهای بهصورت پلکانی به نحوی عمل نماید که حقوق کاربرانی که بهموقع نسبت به پرداخت عوارض اقدام میکنند، رعایت و انگیزه لازم برای پرداخت بهموقع عوارض حفظ شود؛ فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای بیمهگر بهمنظور حمایت از الکترونیکی کردن آزادراههای کشور موظف به اخذ مفاصاحساب بدهیهای ناشی از عوارض آزادراهی از متقاضیان تعویض پلاک خودرو و خدمات بیمه شخص ثالث هستند، منابع حاصل برای استهلاک اصل و سود سرمایهگذاری صورت گرفته در محور جادهای که تردد در آن انجام گرفته است، صرف خواهد شد.»
حق بیمه شخص ثالث سال 1402 اعلام شد
فروردین 1402: براساس اعلام بیمه مرکزی و پس از تعیین نرخ دیه سال جدید، نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه در سال 1402 اعلام شده است:
بیش از 23 هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت شد
مهر 1401: رئیس بیمه مرکزی، در همایش تجلیل از نمونههای ترافیکی بارومسافر که در شهرک آزمایش برگزار شد، بیان کرد که صنعت بیمه حوزههای مختلفی دارد. برای مثال بیش از 40 درصد پورتفوی حق بیمه مربوط به بیمه شخص ثالث است. در سال 1400، بیش از 24 میلیون بیمهنامه صادر شد؛ یک میلیون و 457 هزار خسارت ثبت شده و بیش از 23 هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت شدهاست. مجموع خسارتهایی که توسط صنعت بیمه پرداخت شده، بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی افزود بهموجب حق بیمه، 10 درصد حق بیمه شخص ثالت برای رسیدگی فوری به مصدومیت به حساب وزارت بهداشت پرداخت میشود. این رقم در سالهای گذشته به 16 هزار میلیارد تومان رسیده است. به غیر از این موارد، در بعد فرهنگسازی نیز با شیوههای مختلف در رسانههای مختلف با ساختن سریال و ... صنعت بیمه فعال بوده است.
دارندگان گواهینامه منقضیشده، همچنان بیمه هستند
تیر 1401: اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی، اطلاعیهای را صادر کرده تا شبهات و اخبار نادرست منتشر شده در فضای مجازی را در خصوص اعتبار نداشتن بیمهنامه دارندگان گواهینامه منقضی شده، برطرف کند. در این اطلاعیه چنین آمده است:
برخی از فعالان فضای مجازی با استناد به ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی این شائبه را مطرح کردهاند که در صورت سلب اعتبار گواهینامه به دلایلی نظیر گذشتن از حد نصاب نمره منفی یا تاریخ انقضای آن، اعتبار بیمهنامه نیز منقضی می شود که چنین ادعایی صحت ندارد. تنها راننده مسبب حادثه فاقد گواهینامه رانندگی در ماده 15 قانون بیمه اجباری مشمول بازیافت خسارت است و سایر موارد مرتبط باگواهینامه، مانند انقضای مدت اعتبار گواهینامه، مشمول این حکم نیست.
لازم به ذکر است که تناسب نداشتن گواهینامه بانوع وسیله نقلیه نیز مشمول حکم ماده 15 و از موارد بازیافت کل خسارت از مسبب محسوب میگردد؛ با این توضیح که فاقدین گواهینامه پایه یک نمیتوانند با وسایل نقلیهای که رانندگی با آنها مستلزم داشتن گواهینامه پایه یک است رانندگی نمایند؛ در صورت ارتکاب و وقوع خسارت، کل خسارت از آنها بازیافت میشود.
نرخ جدید بیمه نامه 1401 اعلام شد
فروردین 1401: با اعلام بیمه مرکزی در تاریخ 8 فروردینماه و پس از تعیین نرخ جدید دیه، قیمت جدید بیمه شخص ثالث برای انواع وسایل نقلیه نیز مشخص شده است:
همچنین براساس اطلاع رسانی بیمه مرکزی:
1- دریافت الحاقیه برای افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث، برای بیمهنامههایی که شروع پوشش آنها قبل از تاریخ یکم فروردین 1401 بوده است، منتفی است.
2- برای بیمهنامههایی که شروع پوشش آنها از تاریخ 1 فروردین 1401 لغایت 8 فروردین 1401 بوده و براساس تعهدات سال قبل، صادر شدهاند، شرکتهای بیمه باید به مشتریان اطلاع دهند تا افزایش تعهدات بدنی بیمه نامه خود را انجام دهند.
پرداخت خسارت به خودروهای متعارف
دی 1400: سردار حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی، بیان کرد که با توجه به دیه 640 میلیون تومانی فرد بالغ، خودرویی به ارزش 320 میلیون تومان، متعارف شمرده میشود. بنابراین، در تصادفی که این خودرو مقصر نباشد، بیمه شخص ثالث طرف مقابل باید به طور کامل خسارت را پرداخت کند.
طبق گفتههای سردار حسینی، اگر در تصادفی خودروی غیرمتعارف مقصر نباشد و خسارت وارد شده بیش از حد پوشش بیمه خودرو مقصر باشد، تنها همان سقف تعهد مالی بیمه شخص ثالث خودرو مقصر پرداخت میشود. همچنین تاکید کردند، که خودروهای غیرمتعارف (ارزش بیش از 320 میلیون تومان) برای دریافت بخشی از خسارت خود در تصادفات بدون کسب امتیاز منفی، میتوانند خودروی خود را بیمه بدنه کنند.
حذف شرط قیمت خودرو برای پرداخت خسارت بیمه
تیر 1400: اصلاحیه قانون بیمه، در کمیسیون تصویب شده و در صف انتظار برای بررسی در صحن علنی مجلس است. آقای مرحبا (سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس) این خبر را در تاریخ 6 تیرماه داده و گفته که طبق قانون فعلی، شرکتهای بیمه براساس قیمت و نوع خودرو، تنها درصدی از خسارات وارد شده را جبران میکنند.
اما در اصلاحیه قانون بیمه، این شرط حذف شده تا شرکتها بیمه صرفنظر از قیمت خودرو، تمام خسارات وارده را تا سقف تعهداتشان پرداخت کنند. البته این اصلاحیه فعلا در کمیسیون مجلس به تصویب رسیده و باید در مجلس هم به تایید نمایندگان برسد.
حق بیمه انواع وسایله نقلیه در سال 1400
اسفند 99 | شرکت بیمه مرکزی ضمن تایید افزایش 45.5 درصدی نرخ جدید دیه، گفته که از ابتدای فروردینماه 1400، نرخ دیه معادل 480 میلیون تومان محاسبه میشود. همچنین نرخ دیه ماه حرام نیز معادل 640 میلیون تومان خواهد بود. همچنین مقرر شده که نرخ بیمه شخص ثالث 1400 افزایش 37 درصدی نسبت به سال 1399 داشته باشد. جزییات جدید نرخهای بیمه شخص ثالث به شرح زیر است:
دریافت خسارت برای رانندهای که مالک خودرو نیست
اسفند 99 | بیمه مرکزی ایران، در تاریخ پنجم اسفندماه خبر داده که شرکتهای بیمه در زمان صدور بیمه نامه، باید اطلاعات گواهينامه راننده (یا رانندگان) وسیله نقلیه مورد بیمه را از بیمه گذار دریافت کرده و از طریق سامانه سنهاب به بیمه مرکزی ارسال کنند. بیمه مرکزی تاکید کرده که راننده وسیله نقلیه میتواند فردی غیر از بیمهگذار یا مالک وسیله نقلیه باشد. لذا عدم انطباق مشخصات راننده و بیمهگذار به هیچ عنوان مانع صدور بیمه نامه شخص ثالث نمیشود.
خرید الحاقیه بیمه در زمان تغییر قیمت خودرو
مهر 99 | با توجه به تغییر قیمت خودروها در بازار، بیمه مرکزی ایران طی اطلاعیهای که در تاریخ 17 مهرماه منتشر کرده، از همه دارندگان بیمه درخواست کرده تا سرمایه بیمه نامه خود را افزایش دهند.
هرچند که این درخواست بیمه مرکزی، صرفا پیشنهادی است اما همه دارندگان بیمهنامه باید آنرا کاملا جدی بگیرند! چراکه طبق قانون، اگر مالی را کمتر از قیمت واقعیاش بیمه کرده باشید، شرکت بیمه نیز به تناسب همان مبلغی که بیمه کردهاید، شما را پوشش میدهد نه به اندازه قیمت واقعی آن.
به همین دلیل است که بیمه مرکزی همواره توصیه کرده که در صورت تغییر قابل توجه قیمت خودروها، بهتر است مالکان برای خریداری الحاقیه بیمه اقدام کنند.
قوانین جدید در بیمه تکمیلی
تیر 99 | بدلیل نوسانات قیمتها در بازار، بیمه مرکزی طی بخشنامهای به سراسر نمایندگیها، از تغییر شرایط پوشش بیمه تکمیلی بدنه از 15 تیرماه 99 خبر داده است؛ با این تغییر جدید، نگرانی مالکان وسیله نقلیه از بابت میزان پوشش بیمه در زمان تغییر قیمتها، به حداقل ممکن میرسد:
بخشنامه تغییر شرایط پوشش تکمیلی در بیمه نامه بدنه (PDF)
طبق بخشنامه فوق، متقاضیان در زمان صدور بیمه نامه یا در زمان صدور الحاقیه بیمه، این حق انتخاب را دارند که میزان پوشش بیمه تکمیلی، معادل چه درصدی از میزان افزایش ارزش «مورد بیمه» باشد. تنها شرط استفاده از این قانون جدید، بروزرسانی سرمایه بیمه نامه براساس ارزش واقعی «مورد بیمه» است.
بیمه شخص ثالث چیست؟
اگر وسیله نقلیه دارید حتما نام بیمه شخص ثالث را هم شنیدهاید! بیمهای که در حوادث احتمالی میتواند کمک زیادی برای شما باشد. و البته برعکس، یعنی نداشتن بیمه ثالث ممکن است عواقب سنگینی به همراه داشته باشد.
در حوادث رانندگی، هر خسارتی که با خودرویتان به غیر وارد کنید، جبران آن برعهده بیمه شخص ثالث است. داشتن بیمه شخص ثالث، «اجباری» بوده و یکی از اصلیترین شرایط استفاده از آن، داشتن گواهینامه است.
در امور بیمه، سه اصطلاح مختلف داریم:
1- شخص اول: صاحب بیمه نامه یا همان مالک خودروست که به آن «بیمه گذار» هم میگوییم
2- شخص دوم: شرکت ارائه دهنده بیمه است که به آن «بیمه گر» هم میگوییم.
3- شخص ثالث: هر فرد زیاندیدهای که در حوادث خودرویی، به وی خسارت مالی یا جانی وارد شده باشد.
- جنین داخل رحم، شخص ثالث محسوب میشود.
- تمامی سرشنیان خودرو، شخص ثالث هستند.
- راننده مقصر، شخص ثالث است (تصویب شده در آذرماه 1398)
تفاوت بیمه حوادث راننده با بیمه شخص ثالث
1- بیمه حوادث راننده فقط برای جبران «خسارتهای جانی» وارده به راننده است و سایر «خسارتهای مالی» را پشتیبانی نمیکند. بنابراین فقط برای هزینههای درمانی و دیه نقص عضو میتوان از بیمه حوادث راننده استفاده کرد.
2- بیمه شخص ثالث علاوه بر جبران «خسارت جانی» امکان جبران «خسارت مالی» را هم پوشش میدهد.
3- بیمه جدید حوادث راننده از مرداد 96 اجرایی شده، بنابراین اگر تاریخ صدور بیمهتان قبل از این تاریخ باشد، نمیتوانید برای هزینههای درمانیتان از این بیمه استفاده کنید. در این حالت فقط باید منتظر باشید تا نوبت تمدید بیمه نامهتان فرا برسد.
4- اگر گواهینامه نداشته باشید، بیمه حوادث راننده به شما تعلق نمیگیرد.
رانند مقصر کیست؟
1- به رانندهای که باعث ایجاد تصادف یا خسارت شده، اصطلاحا «راننده مقصر» میگوییم.
2- طبق گفته آقای علیزارده (رئیس شعبه 42 دیوان کشوری) در تاریخ 19 آذرماه 98، از این بعد راننده مقصر نیز باید به عنوان شخص ثالث محسوب شده و به همین دلیل، اختلاف نظر دادگاهها درباره این موضوع، به پایان میرسد.
3- بنابراین راننده مقصر اگر فوت کند، طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث، شرکت بیمه باید دیه این شخص را به خانوادهاش پرداخت کند. همچنین اگر راننده مقصر دچار صدمات جرحی شود و آسیب ببیند، شرکت بیمه موظف است که دیه را به خود شخص نیز بپردازد.
4- همچنین همه رانندگانی که در فاصله سالهای 90 تا 95 دچار خسارت مالی و جانی شدهاند، به عنوان شخص ثالث میتوانند از شرکت بیمه، خسارت دریافت کنند.
شرایط بیمه راننده مقصر
1- راننده مقصر تحت پوشش بیمه شخص ثالث است. (تصویب شده از آذرماه 98)
2- راننده مقصر برای جبران خسارت میتواند از «بیمه شخص ثالث» و «بیمه حوادث راننده» استفاده کند.
3- اگر راننده مقصر باشید، هم برای هزینه های درمانی و هم برای دیه نقص عضو میتوانید از بیمه حوادث راننده استفاده کنید. البته فقط دیه ماه عادی به شما تعلق میگیرد؛ حتی اگر در ماه حرام، تصادف کرده باشید.
4- اگر راننده مقصر باشید، شرکت بیمه میتواند درصدی از خسارت مالی را از شما دریافت کند. این درصد طبق قانون مشخص میشود ولی بصورت کلی معادل است با:
- یک درصد برای خسارت جانی
- دو درصد برای خسارت مالی
5- اگر راننده مقصر فوت کرده باشد، فقط «دیه ماه عادی» به وی تعلق میگیرد؛ یعنی چه در ماه عادی و چه در ماه حرام فوت کند، شرکت بیمه فقط دیه ماه عادی را پرداخت خواهد کرد.
حداقل پوشش بیمه ثالث چقدر است؟
1- حداقل پوشش بیمه شخص ثالث، معادل یک چهلم (یا 2.5 درصد) نرخ دیه ماه حرام است.
2- طبق فرمول فوق، حداقل پوشش بیمه شخص ثالث برای سال 1402 معادل 30 میلیون تومان (معادل یک میلیاردو 200 میلیون تقسیم بر 40) است. بنابراین میتوان گفت که در تصادفاتی با شرایط زیر، نیازی به «کروکی پلیس» نیست:
- خسارت مالی کمتر از 30 میلیون تومان باشد.
- هر دو طرف، گواهینامه داشته باشند.
- هر دو طرف، بیمه شخص ثالث معتبر داشته باشند.
- هر دو طرف، درباره «راننده مقصر» اختلاف نظری نداشته باشند.
- خسارت جانی، رخ نداده باشد.
حداکثر پوشش بیمه ثالث چقدر است؟
از آنجایی که بیمه شخص ثالث هم تعهدات مالی دارد و هم تعهدات جانی، پس این سوال را باید به دو صورت جواب داد:
1- برای تعهدات مالی: سقف پوشش بیمه برای شرکتهای مختلف، متفاوت بوده ولی مشتریان میتوانند در ازای پرداخت بیشتر، سقف تعهدات بیمه را نیز افزایش دهند.
2- برای تعهدات جانی: حداکثر پوشش بیمه شخص ثالث معادل مبلغ دیه در ماه حرام است.
شرایط دریافت خسارت از بیمه
1- چنانچه شرکت بیمه تشخیص دهد که بیمه گذار برای گرفتن خسارت، اقدام متقلبانه انجام داده، میتواند از وی به مراجع قضایی شکایت کند. این شکایت ممکن است به حبس تعزیری و جریمه نقدی (معادل 2 برابر مبلغ دریافتی از بیمه) منجر شود.
2- خسارتهای مالی کمتر از حداقل پوشش بیمه شخص ثالث، نیازی به اخذ کروکی پلیس برای دریافت خسارت بیمه ندارند.
3- در صورت تاخیر شرکت بیمه در پرداخت خسارت، شرکت علاوه بر پرداخت خسارت، موظف به پرداخت جریمه تاخیر نیز خواهد بود؛ این جریمه بصورت روزانه محاسبه شده و معادل 0.005 مبلغ کل خسارت بصورت روزانه است.
ضریب کهنگی خودرو چیست؟
اکثر شرکتهای بیمه علاقهای به خودروهای فرسوده ندارند! چراکه احتمال نقص فنی در چنین خودروهایی بیشتر از بقیه است. به همین دلیل شرکتها به خودروهای قدیمی، یا بیمه نامه نمیفروشند یا با قیمتی بیشتر، میفروشند. این «قیمت بیشتر» را توسط ضریب کهنگی مشخص میکنند.
ضریب کهنگی یعنی اگر سن خودرویتان بیشتر از 15 سال باشد، به ازای هر یکسال باید 2% بیشتر پرداخت کنید. مثلا اگر خودرویتان 20 ساله باشد، باید 10% (پنج تا 2%) به مبلغ بیمه نامهتان افزوده شود.
اعتبار بیمه نامه شخص ثالث
مدت اعتبار بیمه نامه هم به شما و به شرکت بیمهگرتان بستگی دارد و ممکن چندین روز یا حتی چندین سال اعتبار داشته باشد. نکته اینجاست که بیمههای کوتاه مدت معمولا گرانتر از بیمه های بلندمدت هستند، به همین دلیل استفاده از بیمه های بلندمدت به لحاظ اقتصادی، برایتان بهصرفهتر خواهد بود.
اخبار بیمه خودرو در ایران
آخرین خبرها درباره قیمت بیمه شخص ثالث، میزان افزایش تعرفه بیمهها در سال جدید، نرخ جریمه نداشتن بیمه، نحوه انتقال تخفیف بیمه ثالث، قوانین مهم درباره بیمه بدنه خودرو و نرخ جدید دیه را در مجموعه مقالات منتخب زیر مطالعه کنید:
نویسنده : مریم سادات نوری
منبع : باما