موسسه رانندگان حرفهای بریتانیا به تازگی تصمیم گرفته رانندگانی که با استرس و فشارهای روانی روبهرو هستند را با موسسه خیریه Ben مرتبط سازد. موسسه Ben نهادی مستقل است که از افراد درگیر در مسائل مربوط به صنعت خودرو حمایت کرده و به آنها یاری میرساند.
”همواره پیش از آنکه دیر شود، برای شناخت نشانههای مشکلات و پیشگیری از آنها آماده باشید.“مسئولان این موسسه خیریه اعتقاد دارند که استرس در طول روز بر تمام یا قسمتی از اوقات هرکسی تاثیر منفی میگذارد و زمانی که قرار باشد روی کاری همچون رانندگی تمرکز کنیم که به طور ذاتی استرسآور باشد، وضع به مراتب بدتر خواهد شد. این موسسه برای آگاهی دادن به رانندگان، اقدام به انتشار نشانه های رایج استرس و همچنین راهکارهای غلبه یا کاهش اثرات این حالت کرده است.
نشانههای وجود استرس در شخص
ابتدا نیاز داریم که نشانههای وجود استرس در هر شخص را بشناسیم که ممکن است همه یا تعدادی از این نشانه ها در یک شخص بروز کنند:
- آستانه تحمل پایین در مواجهه با همکاران، دوستان یا خانواده
- احساس پریشانی، فراموشکار شدن یا نوسان حالت روحی
- افکار ذهنی انجام مسابقات خیابانی
- عدم توانایی در کنترل افکار و احساسات ناخوشایند
- سکوت و گوشهگیری
- بروز اختلال درغذا خوردن (کم خوری یا پرخوری)
- استعمال سیگار، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر
- بروز تنش در عضلات
- ابتلا به سردرد
- احساس بیماری
- بروز کمخوابی یا بیخوابی
- تضعیف بدن و بروز گاه به گاه بیماری
چگونه با استرس و احساسات منفی خود مقابله کنیم ؟
- سعی کنید در نواحی نزدیک به منزل یا محل کار خود کمی پیادهروی کرده و از هوای تازه استفاده کنید تا استرسهای روزانه کاهش یابند.
- پیش از شروع به رانندگی کمی صبر کنید تا احساسات ناخوشایند در وجود شما کاهش یابد و سپس به ادامه مسیر بپردازید. رانندگی به طور ذاتی کاری استرس آفرین است به خصوص در ساعات اوج شلوغی بنابراین اگر راننده استرس داشته باشد وضع به مراتب بدتر خواهد شد.
- پیش از آنکه پشت فرمان بنشینید، سعی کنید نفس عمیق کشیده و ذهن خود را از افکار آزاردهنده خالی کنید.
- مدیتیشن امکان بسیار خوبی برای غلبه بر استرس و اضطراب فراهم میکند. برای انجام این کار لازم نیست حتما حرفهای باشید، چراکه هرکسی میتواند مدیتیشن انجام دهد و از منافع آن بهره گیرد. برای افرادی که با چگونگی انجام مدیتیشن آشنایی ندارند، اپلیکیشنهایی طراحی شده تا به واسطه آنها بتوانند بر احساسات نامطلوب خود غلبه کنند.
- اگر به دلیل اضطراب احساس سردرد یا ناخوشی دارید، قبل از شروع به رانندگی از بهبود وضع خود مطمئن شوید. نوشیدن آب و تنفس هوای تازه میتواند به شما کمک کند.
- سعی کنید فهرستی از مسائلی که شما را آزار میدهند فراهم کرده و پس از آن زمانی را به دستهبندی این مشکلات اختصاص دهید. نوشتن مشکلات میتواند به خالی شدن ذهن فرد کمک کند.
- اگر استرس و اضطراب باعث شده که شما به اعتیاد یا نوشیدن الکل روی بیاورید، پیش از رانندگی از این موارد استفاده نکنید. البته مهمتر از همه این است که برای رهایی از این سوء رفتارها از شخصی واجد صلاحیت کمک بگیرید.
- اگر استرس و اضطراب باعث بروز اختلال در خواب شما شده، پیش از رانندگی به میزان کافی استراحت کنید. موسسه رانندگان حرفهای توصیه میکند که اگر در هنگام رانندگی احساس خواب آلودگی داشتید، در گوشهای امن که برای خود و دیگران ایجاد خطر نمیکند، کمی به استراحت بپردازید. در جریان یک پژوهش مشخص شده که 20درصد از تصادفات جادهای به نحوی با اختلال در خواب رانندگان مرتبط است.
در نهایت بهتر است سعی کنید در مورد مشکلات روحی خود با کسی که مورد اعتمادتان است به گفتگو بنشینید. صحبت کردن با نزدیکان در مورد مشکلات گاهی میتواند اوضاع را عوض کرده و حتی امکان کمک گرفتن را فراهم آورد.
مترجم : عماد رحمتیراد
منبع : motor1.com