شرکت ولوو در کنار اعلام تصمیم خود برای عدم تولید محصولات مجهز به پیشرانه درونسوز از سال 2030، یک کراساور برقی جدید به نام C40 Recharge را هم معرفی نموده است. این خودرو که در واقع نسخه کوپه از کراساور برقی XC40 بهشمار میآید، دومین محصول کاملاً برقی ولوو به شمار میآید.
”مشخصات فنی C40 Recharge با نسخه برقی XC40 یکسان بوده و شاهد نصب دو موتور برقی روی محورها با قدرت کلی 402 اسببخار و حداکثر گشتاور 660 نیوتنمتر هستیم“در چراغهای جلو و عقب C40 Recharge از فناوری پیکسل (pixel technology) استفاده شده ضمن اینکه چراغهای مهشکن هم به شکل افقی درآمده و روی طرح سپر هم تغییراتی اعمال شده و چراغهای عقب نیز روی در صندوق امتداد یافتهاند.
یکی دیگر از ویژگیهای این خودروی دوستدار محیط زیست را باید حذف چرم از پوششهای فضای داخلی آن دانست که برای اولین بار در یک محصول مدرن از ولوو اتفاق میافتد.
ارتفاع ولوو C40 تقریباً 7 سانتیمتر نسبت به XC40 کاهش یافته درحالیکه طول و عرض کمی افزایش پیدا کرده است. همانطور که از یک کراساور کوپه انتظار میرود، فضای بالای سر سرنشینان عقب کاهش یافته که در این خودرو کمی بیشتر از 4 سانتیمتر برآورد میشود. البته فضای بار در هر دو بخش زیر کاپوت و داخل صندوق عقب با نسخه برقی ولوو XC40 برابر است.
مشخصات فنی C40 Recharge با نسخه برقی XC40 یکسان بوده و شاهد نصب دو موتور برقی روی محورها با قدرت کلی 402 اسببخار و حداکثر گشتاور 660 نیوتنمتر هستیم که برای رساندن این خودرو به سرعت 100 کیلومتر برساعت در مدت تنها 4.7 ثانیه کفایت میکند.
حداکثر سرعت ولوو C40 Recharge هم روی رقم 180 کیلومتر برساعت ثابت شده که الزاماً ربطی به نیروی پیشرانه خودرو ندارد چراکه همچون سایر محصولات جدید ولوو، در این خودرو نیز محدودکننده الکترونیکی سرعت نصب شده است.
باتری این خودرو 78 کیلووات ساعت ظرفیت دارد که 75 کیلووات ساعت آن قابل بهرهبرداری است و شعاع حرکتی برابر با 338 کیلومتر (براساس استاندارد EPA) و 420 کیلومتر (براساس استاندارد WLTP) را برای آن فراهم میکند.
شارژ مجموعه باتری این خودرو با اتصال به جریان 11 کیلوواتی 8 ساعت به طول میانجامد درحالیکه جریان سریع 150 کیلووات میتواند 80 درصد ظرفیت باتری را ظرف تنها 40 دقیقه شارژ کند.
ولوو قصد دارد تولید C40 Recharge را از پاییز سال جاری در تاسیسات خود واقع در بلژیک و در کنار مدل XC40 آغاز نماید. قرار است تا نیمه دهه پیش رو 5 مدل برقی دیگر به جمع محصولات این شرکت اضافه شود، زمانی که براساس پیشبینی ولوو نیمی از تولیدات سالیانه این شرکت را خودروهای برقی و نیم دیگر را انواع پلاگین-هیبرید تشکیل خواهند داد.
به اعتقاد مسئولان شرکت ولوو هیچ آینده روشنی برای خودروهای مجهز به پیشرانه درونسوز (اعم از دیزل یا بنزینی) وجود ندارد و همانطور که در ابتدای مطلب عنوان شد، این شرکت از سال 2030 به بعد، تنها به ساخت خودروهای برقی اقدام خواهد کرد.
مترجم : عماد رحمتیراد
منبع : motor1.com