از یادگار هنری فورد تا محصول نبوغ ایلان ماسک
ده خودروی آمریکایی که در تاریخ جاودان شدند
از یادگار هنری فورد تا محصول نبوغ ایلان ماسک
صنعت خودروسازی مسیر خود را در سال 1886 و از کشور آلمان آغاز کرد، اما آمریکا توانست در مدت کوتاهی جایگاه اول را تصاحب کند به نحوی که در سال 1904 توانست رتبه اول فروش را از آن خود سازد. در سال 1908، 253 شرکت آمریکایی در زمینه خودروسازی فعال بودند. در سال 1913، 80 درصد از کل خودروهای تولید شده در جهان، از خط تولید شرکتهای آمریکایی خارج شده بود.
از میان تمام خودروهای تولید شده در آمریکا، تعدادی توانستند در زمینه فناوری، طراحی، مهندسی و حتی فرهنگ عامه، بیشتر از سایرین تاثیرگذار باشند. البته ممکن است برخی معتقد باشند که غیر از خودروهای منتخب در این فهرست، موارد قابل توجه دیگری هم وجود داشته باشد.
در ادامه «باما» همراه باشید تا نگاهی به 10 خودروی برتر تاریخ آمریکا داشته باشیم.
فورد مدل T
مدل T به عنوان نخستین خودروی تولید انبوه فورد، بین سالهای 1908 تا 1927 روی خط تولید قرار داشت. این خودرو ابتدا با قیمت 825 دلار وارد بازار شد، ولی به لطف افزایش تولید، در سال 1925 به قیمت 260 دلار به فروش میرسید.
غیر از درآمد 15 میلیون دلاری حاصل از فروش این محصول، فورد مدل T توانست بر فرهنگ و صنعت ایالات متحده تاثیر بگذارد.
فورد مدل 18
فورد مدل 18 به عنوان نخستین خودروی تولید انبوه با پیشرانه 8 سیلندر، در سال 1932 وارد بازار شده و الگوی خودروی سریع و قدرتمند آمریکایی را به جهانیان معرفی کرد، امری که با گذشت 90 سال، همچنان ادامه یافته است.
دوزنبرگ مدل SJ
دوزنبرگ مدل SJ که در سال 1932 عرضه شد، برخلاف محصولات فورد و شورولت، به نمادی از یک خودروی دستساز و گرانقیمت آمریکایی تبدیل شد. به لطف پیشرانه 8 سیلندر سوپرشارژ، دوزنبرگ مدل SJ میتوانست به حداکثر سرعت 224 کیلومتر برساعت دست یابد. به همین دلیل، دوزنبرگ مدل SJ را بوگاتی شیرون دهه 30 میلادی لقب دادهاند. تنها 36 دستگاه از این خودروی لوکس دوزنبرگ بین سالهای 1932 تا 1935 تولید شده و در اختیار مشتریانی همچون کلارک گیبل و گری کوپر قرار گرفت.
جیپ MB
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، خودروی جیپ یکی از سه عاملی بود که برتری ایالات متحده در جنگ جهانی دوم را به همراه داشت. تا پایان این جنگ خانمانسوز، بیش از هفتصد هزار دستگاه جیپ از خط تولید خارج شد.
البته چهره دوستداشتنی و قابلیتهای بیراههنوردی جیپ در دوران بعد از جنگ جهانی دوم هم فراموش نشد، تاجایی که توانست با خودروهایی نظیر جیپ رانگلر صنعت خودروسازی را تحت تاثیر قرار دهد.
اولدزمبیل راکت 88
اولدزمبیل 88 به لطف پیشرانه 8 سیلندر با 135 اسببخار قدرت، سریعترین سدان ساخت آمریکا لقب گرفت. این خودرو که در سال 1949 وارد بازار شد، به قدری سریع بود که در میان مخاطبان به راکت مشهور شده و حتی یک آهنگ به نام Rocket 88 هم در رثای آن خوانده شد.
شورولت کوروت
شورولت کوروت نخستین بار در سال 1953 وارد عرصه شده و از آن زمان تاکنون در صنعت خودروسازی و البته فرهنگ عامه، حضوری پررنگ و موثر داشته است. این خودرو که 10 سال زودتر از پورشه 911 قدم به میدان گذاشته، در هر نسل با ویژگیهایی خاص ظاهر شده است. کوروت C2 استینگری و کوروت C3 در دهههای 60 و 70 میلادی، هریک به نمادی از صنعت خودروسازی آمریکا تبدیل شدند. آخرین نسل این خودرو یعنی کوروت C8 هم خودرویی قابل اعتناست.
فورد موستانگ
فورد موستانگ نه تنها رده جدیدی از خودروها یعنی Pony را پایهگذاری کرد، بلکه در طراحی صنعت خودروسازی هم تاثیرگذار شد. فروش بیش از یک میلیون دستگاهی این مدل ظرف 18 ماه ابتدایی تولید، آغاز راهی پر از موفقیت بود که این خودرو ظرف نیم قرن گذشته طی کرده است.
فورد GT
پس از شکست مذاکرات هنری فورد دوم با انزو فراری برای واگذاری نیمی از سهام خودروساز ایتالیایی به فورد، مالک خودروساز آمریکایی برای ساخت یک سوپراسپرت بیش از قبل مصمم شد. قبلا قرار بود پیشرانه 12 سیلندر فراری در فورد GT قرار گیرد، اما متخصصان فورد خودرویی را طراحی کردند که در مسابقه لمان 1966، نمایندگان فراری را شکست داد.
کرایسلر Town & Country
پس از معرفی کانسپتهای فولکسواگن میکروباس و لانچیا مگاگاما در دهههای 60 و 70 میلادی، مهندسان کرایسلر در سال 1983 خودرویی را معرفی کردند که مجموعهای هماهنگ از کابین جادار، سواری راحت و رانندگی مطمئن را ارائه میداد.
این خودرو به همراه دوج کاراوان و پلیموث Voyager، توانستند این رده خودرویی را پایهگذاری کرده و بسیاری از مدلهای آینده را تحت تاثیر قرار دهند.
تسلا مدل S
موفقیت جهانی تسلا، صنعت خودروسازی آمریکا را به جایگاه برتر جهان بازگردانده است. حضور تسلا در این صنعت توانست تصویر دیگری از خودروهای برقی را به مشتریان نمایش دهد.
طراحی مناسب، شتاب چشمگیر و کابین آرام، از مهمترین عوامل موفقیت تسلا مدل S بشمار میآید. نسخه Plaid مدل S از این سدان برقی میتواند ظرف 2.07 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت دست یابد و لقب سریعترین خودروی تولید انبوه را از آن خود کند.
مترجم : عماد رحمتیراد
منبع : motortrend.com
برای اطلاع از جدیدترین اخبار، ایمیل خود را وارد کنید