این روزها خودروهای برقی در سراسر جهان به صورت انبوه استفاده میشوند و اکثر خودروسازان نیز به سمت برقیسازی محصولات خود میروند. با توجه به محدودیتهای واردات و تحریمها، بازار کشورمان از حضور خودروهای روز برقی محروم ماند. اما اکنون با آغاز دوباره واردات خودرو، محصولات برقی به کشورمان راه پیدا کردهاند.
خودروهای برقی برای بازار ایران بسیار جدید و ناشناخته به نظر میرسند. اما با توجه به معضل آلودگی هوا و کمبود بنزین و کیفیت پایین آن، راه حل مفیدی برای کلانشهرها خواهد بود. در حال حاضر چندین مدل از خودروهای تمام برقی از شرکتهای مختلف وارد بازار شدهاند و حتی سامانه ویژهای برای عرضه آنها درنظر گرفته شده است. اما با توجه به این که هنوز واردات آنها محدود است و زیرساختهای خودروهای برقی نیز رونق نگرفته، افراد انگشتشماری سراغ این نوع خودروهای پاک میروند.
در این مقاله قصد داریم با نحوه نگهداری و شارژ کردن خودروهای برقی، ایستگاههای شارژ، هزینه شارژ خودرو برقی و .... آشنا شویم.
شارژ خودرو برقی در منزل
مالکان خودروهای برقی میتوانند به چند روش خودرو خود را شارژ و آماده سفر کنند. روش اول، شارژ در منزل است. در این روش، مالک خودرو میتواند خودرو را در منزل و با برق خانگی شارژ کند. این کار معمولا زمانبر است و چندین ساعت طول میکشد، اما میتوان به راحتی خودرو را شب تا صبح شارژ کرد. شارژرهای خانگی نیز دو دسته هستند؛ شارژر دیواری AC و شارژر پرتابل. شارژرهای دیواری AC نیاز به نصب دارند و معمولاً در پارکینگ منزل نصب میشوند. برای نصب و راهاندازی، میتوانید از طریق اپلیکیشن شرکت سازنده درخواست خود را ثبت کنید. حتی میتوانید زمان شروع شارژ را برنامهریزی کنید تا از ساعات کمباری استفاده کنید و هزینههای برق خود را کاهش دهید.
شارژرهای پرتابل نیازی به نصب ندارند و میتوانید آنها را به راحتی در صندوق عقب خودرو قرار دهید. با استفاده از این شارژرها، در هر مکانی که پریز برق شهری وجود داشته باشد، میتوانید خودروی خود را شارژ کنید. بنابراین میتوان خودرو برقی را در هر موقعیتی مانند پاساژها، سفر، مجتمعهای تفریحی، پارکینگ و ... شارژ کرد.
شارژ خودرو برقی در ایستگاه شارژ
روش دیگری که میتوان خودرو را شارژ کرد، مراجعه به ایستگاههای شارژ در سطح شهر و جاده است. در این ایستگاهها، شارژر DC سریع تعبیه شده که میتوان خودرو را سریعتر از حد معمول شارژ کرد.
معمولا با هر بار مراجعه به این ایستگاهها، باید 20 الی 30 دقیقه زمان بگذارید تا باتری به حد قابل قبولی از شارژ برسد. شارژرهای DC معمولاً توان بالاتری نسبت به شارژرهای AC دارند و میتوانند در مدت زمان کوتاهتری، باتری خودرو را به طور کامل شارژ کنند.
هر دو نوع شارژ خودرو مزایا و معایبی دارند. اما باید توجه داشت که با توجه به هزینه و کمبود برق در کشورمان، بهتر است مالکان خودروهای برقی تنها از ایستگاههای شارژ در سطح شهر استفاده کنند. زیرا هزینه شارژ خودرو با شارژر خانگی بسیار بالاست و همچنین زمانبر است. بنابراین بهتر است با نحوه استفاده از ایستگاههای شارژ و هزینه آن آشنا باشید.
نحوه استفاده از ایستگاه شارژ خودرو برقی
ایستگاههای شارژ نصب شده در سطح شهر، از شرکت مپنا هستند و برای استفاده از آنها، در ابتدا باید برای دانلود اپلیکیشن شارینت اقدام کنید. کاربران در این اپلیکیشن، یک حساب ایجاد کرده و پس از آن گزینه شارژ عمومی و شروع شارژ را انتخاب میکنند.
هر ایستگاه شارژ، دو یا چند نوع کانکتور دارد که باید طبق نوع خودرو و درگاه شارژ آن استفاده کرد. در این مرحله باید نوع کانکتور را انتخاب کرد. کانکتور به خودرو متصل میشود و سپس باید احراز هویت کرد. احراز هویت هم از طریق کارت مپنا و هم از طریق اپلیکیشن و اسکن QR کد امکانپذیر است.
پس از آغاز مراحل شارژ، میتوان مدت زمان باقی مانده، میزان شارژ و سایر اطلاعات را از اپلیکیشن شارینت مشاهده کرد. اتمام فرآیند شارژ نیز از طریق همین اپلیکیشن امکانپذیر است. برای توقف باز هم میتوان از کارت مپنا استفاده کرد. پس از اتمام شارژ خودرو، کانکتور را از خودرو جدا کرده و در ایستگاه قرار دهید.
آدرس ایستگاههای شارژ خودرو برقی
ایستگاههای شارژ در نقاط مختلفی از پایتخت، مانند میدان آزادی، نصب شدهاند. برای اطلاع از موقعیت ایستگاههای شارژ و آدرس آنها، وارد لینک نقشه ایستگاه های شارژ خودرو برقی شوید. همچنین نشانی این ایستگاهها در اپلیکیشن شارینت نیز مشخص شده است.
اخبار حمل و نقل برقی در ایران
صنعت خودرو ایران و همچنین حمل و نقل عمومی در کلانشهرهای کشورمان، درحال تحولی اساسی است که با ورود وسایل نقلیه جدید با سوخت پاک و دوستدار محیط زیست، آغاز شده. آخرین اخبار خودروهای الکتریکی و ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در ایران و جدیدترین وضعیت وسایل نقلیه برقی در کشورمان را در مقالات زیر بخوانید:
1. وام خرید خودرو تاکسی برقی
2. آدرس ایستگاه شارژ خودرو برقی
3. تعرفه و هزینه شارژ خودرو برقی
4. اخبار خودروهای برقی در ایران
نویسنده : مریم سادات نوری
منبع : باما