• روش جديد سوخت‌گيري با کارت جايگاه

اجرای آزمایشی در ۲۵۰ جایگاه تهران

روش جدید سوخت‌گیری با کارت جایگاه اضطراری

5 آبان 1405 09:00

تغییر روش سوخت‌گیری با کارت جایگاه اضطراری

طرح شناسه‌دار کردن کارت‌های اضطراری سوخت در تهران گسترش یافته و اکنون در ۲۵۰ جایگاه از حدود ۳۶۰ جایگاه پایتخت به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود. در این روش، رانندگان برای استفاده از کارت سوخت جایگاه باید ابتدا با کارت بانکی احراز هویت کرده و رمز یک‌بارمصرف دریافت کنند.

براساس توضیحات مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، هدف از اجرای این طرح، شناسایی استفاده‌کنندگان از کارت‌های اضطراری، ثبت میزان و محل سوخت‌گیری و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه بنزین است.

روش جدید سوخت‌گیری با کارت جایگاه اضطراری چگونه است؟

در جایگاه‌های مشمول طرح، رانندگان ابتدا کارت بانکی معتبر خود را در دستگاه مخصوص قرار می‌دهند و پس از احراز هویت، شناسه یا رمز چهاررقمی سوخت‌گیری دریافت می‌کنند.

سپس با استفاده از کارت اضطراری جایگاه و وارد کردن رمز دریافتی، امکان سوخت‌گیری فراهم می‌شود. در روش اولیه، رانندگان باید پیش از دریافت بنزین هزینه مقدار انتخاب‌شده را پرداخت می‌کردند، اما این فرایند اصلاح شده است.

در روش جدید، راننده ابتدا رمز دریافت می‌کند، سپس بنزین می‌زند و در پایان فقط هزینه سوخت مصرف‌شده را می‌پردازد. بنابراین دیگر نیازی به پرداخت بهای بنزین پیش از سوخت‌گیری نیست.

همچنین برای هر تراکنش، مبلغ ۱۰۰۰ تومان بابت خدمات مربوط به صدور شناسه و زیرساخت‌های اجرایی دریافت می‌شود. به گفته عباس باصفا، مدیر سامانه هوشمند سوخت، این مبلغ به حساب دولت یا شرکت ملی پخش واریز نمی‌شود و مربوط به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات است.

در مرحله فعلی، محدودیت خاصی برای کارت بانکی مورد استفاده اعلام نشده و الزامی نیست کارت بانکی متعلق به مالک خودرو باشد.

چرا سوخت‌گیری در برخی جایگاه‌ها طولانی‌تر شده است؟

افزوده شدن مرحله احراز هویت بانکی به فرایند استفاده از کارت اضطراری، انتقادهایی درباره افزایش زمان انتظار و تشکیل صف در جایگاه‌ها به همراه داشته است.

کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میانگین زمان دریافت شناسه را حدود ۳۰ ثانیه اعلام کرده است. این در حالی است که پیش‌تر مسئولان از امکان انجام فرایند دریافت رمز در کمتر از ۱۰ ثانیه خبر داده بودند.

به گفته ویس‌کرمی، تمام ازدحام جایگاه‌ها ناشی از اجرای این طرح نیست و افزایش مراجعه در برخی روزها نیز در طولانی شدن صف‌ها نقش دارد.

همچنین مسئولان اعلام کرده‌اند که امکان دریافت شناسه پیش از مراجعه به جایگاه، از طریق اپلیکیشن یا روش‌های غیرحضوری، فعلاً فراهم نیست و اجرای آن به نوسازی تجهیزات سامانه هوشمند سوخت نیاز دارد.

احتمال محدودیت تعداد دفعات استفاده از کارت اضطراری

یکی از اهداف اصلی طرح جدید، شناسایی الگوهای غیرعادی مصرف بنزین است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش اعلام کرده که در بررسی اطلاعات ثبت‌شده، فردی شناسایی شده است که طی یک ماه، ۱۰۵ بار از یک جایگاه سوخت‌گیری کرده و در مجموع ۲۰۰۶ لیتر بنزین دریافت کرده است.

همچنین یک کد ملی دیگر طی یک ماه در ۳۸ جایگاه مختلف، ۹۸ بار شناسه دریافت کرده و مجموع سوخت‌گیری آن به ۲۳۳۷ لیتر رسیده است.

به گفته ویس‌کرمی، در حال حاضر محدودیتی برای تعداد دفعات استفاده از کارت اضطراری اعمال نشده است؛ با این حال، احتمال دارد در آینده سقف مشخصی برای تعداد دفعات سوخت‌گیری هر کد ملی در هفته یا ماه تعیین شود.

کاهش استفاده از کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها

براساس آمار شرکت ملی پخش، سهم استفاده از کارت سوخت شخصی در مهر ۱۴۰۴ حدود ۴۹ درصد بوده که در مهر ۱۴۰۵ به ۵۸ درصد افزایش یافته است.

در مقابل، سهم کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها در همین مدت از ۵۱ درصد به ۴۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

مسئولان امیدوارند با اجرای طرح شناسه‌دار کردن کارت‌های اضطراری، استفاده از کارت‌های شخصی افزایش یابد و نظارت بر توزیع بنزین دقیق‌تر شود.

آیا روش جدید سوخت‌گیری در سراسر کشور اجرا می‌شود؟

طرح احراز هویت استفاده‌کنندگان از کارت اضطراری فعلاً در تهران به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود و قرار است پس از تکمیل آن، به سایر کلان‌شهرها و سپس دیگر نقاط کشور گسترش پیدا کند.

در کنار این برنامه، طرح محدودسازی استفاده از کارت‌های آزاد جایگاه نیز از ابتدای آبان به ۱۱ استان گسترش یافته است. این طرح ابتدا در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی اجرا شد و اکنون هرمزگان، یزد، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، خراسان رضوی و خراسان شمالی نیز به آن اضافه شده‌اند.

در این استان‌ها، برای خودروهای مشمول، علاوه بر سهمیه‌های معمول بنزین ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی، ۵۰ لیتر بنزین با نرخ ۱۰ هزار تومان روی کارت سوخت شخصی در نظر گرفته شده است.

باید توجه داشت که طرح شناسه‌دار کردن کارت اضطراری و طرح محدودسازی استفاده از کارت جایگاه در ۱۱ استان، دو برنامه مرتبط اما متفاوت هستند. همچنین استفاده از کارت سوخت شخصی همچنان امکان‌پذیر است و تغییرات جدید عمدتاً بر نحوه استفاده از کارت اضطراری جایگاه‌ها تمرکز دارد.


بیشتر بخوانید:

اتصال کارت سوخت به کارت‌ بانکی (1405)

زمان صدور کارت سوخت در سال 1405

سهمیه بندی سوخت و یارانه بنزین (1405)

نویسنده : تحريريه خبر

منبع : باما

قیمت خودرو
دیدگاه کاربران
شهاب 1405/7/21
مسخره بازی جدید،آخه کی میتونه از تهران بنزین قاچاق کنه ببره لب مرز؟؟؟؟این کاربرای استان های هم مرز با کشورهای باقیمت سوخت بالاست وگرنه بنزین ده هزارتومنی با درآمد ریال قاچاق نمیشه اونم تو تهران،فقط دردسر و زحمت و شلوغی
پاسخ
0
0
0