بررسی نبکا اسکای ول ET5
در اواسط تابستان 1401 تصاویری در فضای مجازی انتشار یافت که از حضور یک خودروی چینی به نام اسکای ول ET5 در خاک ایران خبر میداد. ولی حالا که در زمستان هستیم، مطمئن شدهایم که کراساور ET5 از اواسط سال 1402 وارد بازار کشورمان میشود.
اولین محصول نبکا در بازار ایران
خودروی تمام برقی اسکای ول، قرار است در شرکت تازه تاسیسی به نام شرکت «خودروی برقی نوین ماهان» یا اختصارا شرکت نبکا به تولید برسد. شرکت نبکا، حاصل همکاری مشترک کرمان موتور و شرکت مپنا بوده و هدف از ایجاد آن، عرضه خودروهای تمام برقی برای بازار ایران است.
گروه اسکای ورث که از سال 1988 در صنعت لوازم الکترونیکی فعالیت دارد، یک زیرمجموعه خودروساز به نام اسکای ول (Skywell Auto) را در سال 2017 تاسیس کرد. البته یک تولیدکننده اتوبوس به نام نانجینگ (Nanjing Golden Dragon Bus) هم در این شرکت سهم داشته و تولید خودروهای این برند را برعهده گرفته است.
اسکای ول در امر نامگذاری محصول، بسیار عجیب عمل کرده زیرا تک محصول خود یعنی ET5 را با اسامی اسکای ورث ET5، تیانمی ET5 و اسکای ورث EV6 هم معرفی کرده است.
مشخصات فنی اسکای ول ET5
ابعاد اسکای ول ET5 در طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین محورها به ترتیب 4.698 و 1.908 و 1.696 و 2.8 متر اعلام شده که این خودرو را در رده کراساورهای میانسایز قرار میدهد.

در طراحی بدنه ET5 به صورت گسترده از خطوط مستقیم استفاده شده که تاثیر آن در طراحی چراغها و بخش جانبی بدنه کاملا نمایان است. فرم کلی این خودرو را میتوان طرحی فاقد هیجان دانست که البته تاحدی به محصولات هوندا نیز شباهت دارد.
اسکای ول ET5 به یک موتور برقی با 204 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن متر گشتاور مجهز شده که در کنار باتری 55.33 کیلووات ساعت یا 71.98 کیلووات ساعت قرار گرفته و شعاع حرکتی 410 تا 520 کیلومتر (براساس استاندارد NEDC) را فراهم میسازد. البته در برخی منابع، به باتری 88 کیلووات ساعت هم اشاره شده که شعاع حرکتی 600 کیلومتری را به همراه خواهد داشت. شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت نیز 7.9 ثانیه اعلام شده است.
امکانات و تجهیزات اسکای ول ET5
بنابر اعلام شرکت اسکای ول، سامانههای فعال ایمنی همچون کروزکنترل تطبیقپذیر، ترمز اضطراری خودکار، هشدار تعویض خطوط، دستیار حرکت بین خطوط، دستیار شروع حرکت در سربالایی، تشخیص محدودیت سرعت، دوربین 360 درجه، پارک خودکار و دستیار نوربالا برای ET5 درنظر گرفته شده است. شبکه ارتباطی هوشمند Skylink به همراه دستیار صوتی و قابلیت برقراری ارتباط میان چند دستگاه، فیلتر هوای PM2.5 برای یونیزهسازی هوای کابین و سامانه دستیار رانندگی سطح L2.5، از دیگر ویژگیهای اسکای ول ET5 خواهد بود.

اسکای ول ET5 به تازگی با نام الاریس بئو (Elaris Beo) به آلمان وارد شده است. این خودرو به باتری 72 کیلووات ساعت، رینگهای 19 اینچی، تهویه مطبوع 4 منطقهای، صفحه پشت آمپر 12.3 اینچی، نمایشگر لمسی 12.8 اینچی، روکش چرم صندلیها و فرمان و گرمکن ردیف جلو مجهز گردیده است.
براساس اعلام منابع چینی، اسکای ورث قصد دارد با مشارکت Imperium Motors یا IM، کراساور اسکای ول ET5 را به آمریکا صادر کند. یک نمونه از این خودرو در دفتر مرکزی IM در کالیفرنیا مشاهده شده ولی فرآیند دریافت مجوزهای شمارهگذاری هنوز به نتیجه نرسیده است.
رقیبان نبکا اسکای ول در ایران
در حال حاضر، فیدلیتی برقی از شرکت بهمن موتور، تنها رقیب مستقیمی است که میتوانیم برای اسکای ول معرفی کنیم. البته خودروهای صاحبنام دیگری مانند تیگو 7 پرو مکس و همچنین تیگو 8 پرو مکس از شرکت مدیران خودرو، میتوانند جایگزینهای خوبی برای این خودرو تمام برقی اسکای ول باشند.
قیمت اسکای ول ET5
اسکای ول ET5 در وطن خود در چهار تیپ مختلف با قیمت 23 الی 38 هزار دلار به فروش میرسد اما قیمت الاریس بئو در آلمان، حدود 41 هزار یورو تعیین شده است. بنابراین در صورت حضور در بازار ایران، قیمتی فراتر از 2 میلیارد تومان خواهد داشت. اما هنوز چیزی مشخص نیست و باید منتظر ماههای آینده باشیم.
اخبار سامانه فروش خودرو
چگونگی ثبت نام در سامانه فروش یکپارچه خودرو وزارت صمت، شرایط خرید خودرو از سامانه یکپارچه فروش خودرو، ادرس سایت سامانه تخصیص خودرو و سایت فروش ایرانی کار را در مقاله سامانه یکپارچه تخصیص خودرو مطالعه کنید.
آخرین اخبار و رویداد ها
نویسنده : عماد رحمتیراد
منبع : باما