زمان افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو: دی 1403
دی 1403: دومین مرحله فروش ایران خودرو ویژه عموم مشتریان در سال 1403، در دیماه 1403 برگزار خواهد شد. برهمین اساس، شرکت ایران خودرو از متقاضیانی که تمایل به ثبت درخواست خرید خودرو را دارند، خواسته که از روز چهارشنبه مورخ 21 آذرماه لغایت پایان روز سهشنبه مورخ 4 دیماه 1403، نسبت به افتتاح حساب وکالتی در یکی از بانکهای عامل اقدام کرده و مبلغ 300 میلیون تومان را نیز در حساب وکالتی خود مسدود نمایند.
افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو، صرفا برای متقاضیان طرح فروش عادی است. بنابراین متقاضیان طرح جوانی جمعیت ایران خودرو و همچنین متقاضیان طرح نوسازی خودرو فرسوده ایران خودرو، نیازی به افتتاح حساب وکالتی خودرو ندارند.
گفتنی است افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو، نزد بانکهای تجارت، صادرات، ملت، رفاه كارگران، پارسيان، شهر، سپه، آينده، قرض الحسنه مهر ايران، اقتصادنوين، گردشگری، سينا، كشاورزی، خاورميانه، سرمايه، پاسارگاد، ايران زمين، قرض الحسنه رسالت، توسعه صادرات ايران، دی، مسكن، صنعت و معدن، كارآفرين، سامان، پست بانک، توسعه تعاون و ملی امکانپذیر است.
زمان افتتاح حساب وکالتی خودرو وارداتی: آذر 1403
آذر 1403: مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، ضمن اشاره به شروع ثبت نام جدید خودرو وارداتی از طریق سامانه یکپارچه، از تمدید زمان افتتاح حساب وکالتی و همچنین تمدید زمان ثبت نام خودروهای خارجی خبر داد.
بر همین اساس، زمان افتتاح حساب وکالتی و مسدودسازی مبلغ 500 میلیون تومان، از روز چهارشنبه مورخ 7 آذرماه 1403 آغاز شده و در ابتدا قرار بود تا ساعت 12 ظهر روز چهارشنبه مورخ 14 آذرماه به پایان برسد. اما این زمان، تا ساعت 12 روز سهشنبه مورخ 20 آذرماه 1403 تمدید شده است.
همچنین مهلت ثبت درخواست خرید خودرو در سامانه یکپارچه وارداتی، که از روز یکشنبه مورخ 11 آذرماه شروع شده، قرار بود تا روز شنبه مورخ 17 آذرماه باشد. اما این زمان نیز تمدید شده و متقاضیان خرید خودروهای وارداتی، تا پایان روز چهارشنبه مورخ 21 آذرماه 1403 جهت ثبت درخواست خرید خودروهای خارجی، فرصت خواهند داشت.
مدت زمان بلوکه شدن حساب وکالتی چقدر است؟
برای متقاضیان خرید خودروهای وارداتی یا متقاضیان خرید خودروهای داخلی، مدت زمان بلوکه شدن پول در حساب وکالتی، تا زمان انجام قرعه کشی و اعلام برندگان نهایی قرعه کشی است. با اینکه نمیتوان زمان دقیقی برای بلوکه شدن پول اعلام کرد اما باتوجه به دورههای قبلی ثبت نام خودرو در سامانه، بلوکه شدن پول در حساب مشتریان، معمولا کمتر از دو هفته به طول میانجامد.
همچنین پس از اعلام برندگان قرعه کشی خودرو، مبالغ بلوکه شده در حساب متقاضیان، آزاد شده و مشتریان امکان برداشت پول از حساب وکالتی خود را خواهند داشت.
مبلغ افتتاح حساب وکالتی خودرو وارداتی چقدر است؟
متقاضیان خرید خودروهای وارداتی، باید مبلغ 500 میلیون تومان را در حساب وکالتی خود بلوکه نمایند. این مبلغ، به هیچ عنوان قابل استفاده برای بانکها یا برای شرکتهای خودروساز نبوده و صرفا جهت شناسایی مصرفکنندگان واقعی و حذف افراد واسطه و دلالان است.
مبلغ افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو چقدر است؟
مشتریانی که تمایل به ثبت درخواست خرید خودرو از سامانه فروش ایران خودرو را دارند، باید مبلغ 300 میلیون تومان را در حساب وکالتی خود، مسدود نمایند.
حساب وکالتی در بورس کالا چیست؟
حساب وکالتی به این معنی است که شما به طرف مقابلتان (که میتواند بورس کالا یا خودروساز و ... باشد) این اجازه را میدهید که از حساب بانکیتان، پول برداشت کند.
به عنوان مثال، وقتی به بورس کالا، حساب وکالتیتان را تحویل میدهید، به این معنی است که بورس کالا، میتواند هزینه معاملات شما را از موجودی حساب وکالتیتان برداشت کند. یا به عنوان مثالی دیگر، اگر به ایران خودرو و سایپا، حساب وکالتیتان را بدهید، یعنی به آنها اجازه میدهید که موجودی حساب وکالتی شما را چک کنند و در صورت خرید خودرو از این شرکتها، آنها میتوانند مبلغ لازم جهت ثبت نام خودرو را از حساب وکالتیتان برداشت کنند.
الزامی بودن حساب وکالتی در بورس کالا
برای انجام معاملات خودرو از طریق بورس کالا، هم باید کد بورس کالا داشته باشید و هم باید حساب وکالتی خودتان را اعلام کنید. جهت افتتاح حساب وکالتی، ابتدا باید از کارگزاری بورس، معرفینامه به بانک را دریافت کرده و سپس به بانک موردنظرتان مراجعه کنید. البته توجه داشته باشید که افتتاح حساب وکالتی برای بورس کالا، یک مرحله بعد از دریافت کد معاملات بورس است؛ یعنی ابتدا باید کد معاملاتی را دریافت کنید و سپس جهت افتتاح حساب وکالتی اقدام نمایید.
بعد از افتتاح حساب وکالتی، باید مبلغ موردنیاز جهت ثبت سفارش خودرو در بورس کالا را در حساب وکالتیتان واریز کنید. در غیر اینصورت، سفارش شما ثبت نشده و قاعدتا، نمیتوانید در روز عرضه خودرو، در فرآیند فروش خودرو شرکت کنید.
میزان مبلغی که باید در حساب وکالتیتان موجود باشد، بستگی به نوع آن خودرو و میزان تقاضا برای آن محصول دارد. به عنوان مثال، مبلغ پیش پرداخت برای برخی از خودروها که باید در حساب وکالتیتان موجود باشد، تنها 10% قیمت پایه است. اما برای برخی دیگر از خودروها که محبوبیت بیشتری دارند و پرفروشتر هستند، ممکن است مجبور باشید که 50% قیمت پایه یا حتی 100% قیمت پایه خودرو را در حساب وکالتی واریز کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که میزان دقیق موجودی حساب وکالتی (برای خرید خودرو از بورس کالا) قبل از فرا رسیدن روز عرضه، هم توسط خودروساز و هم توسط سازمان بورس، اطلاعرسانی میشود. پس از این بابت، نگران نباشید!
در مقالات زیر، جزییات کاملتری درباره چگونگی ثبت نام خودرو در بورس، قیمت خودروهای عرضه شده در بورس کالا و همچنین زمان عرضه خودرو در بورس را مطالعه میکنید:
1. مراحل خرید خودرو از بورس کالا
2. قیمت و زمان عرضه خودرو در بورس کالا
نکات مهم درباره افتتاح حساب وکالتی بورس کالا
1- حساب وکالتی، دقیقا مشابه حساب کوتاه مدت بانکی است. بنابراین همان سودی که به سپرده کوتاه مدت بانکی تعلق میگیرد، برای حساب وکالتی نیز محاسبه شده و واریز میگردد.
2- در حساب وکالتی، فقط مبلغ موردنیاز جهت ثبت نام خودرو، توسط بانک بلوکه میشود. بنابراین مشتری میتواند مابقی پول موجود در حسابش را جابجا کند یا بردارد. بعد از درخواست خودروساز، بانک رقم موردنیاز را از حساب وکالتی مشتری برداشت کرده و به حساب خودروساز واریز میکند.
3- در حال حاضر کسانی که چک برگشتی دارند، نمیتوانند برای افتتاح حساب وکالتی اقدام کنند.
4- چناچه مشتریان، در ثبت نام خودرو برنده نشده باشند یا چناچه معاملهای به نام مشتری، در بورس کالا انجام نگردد، هیچگونه مبلغی در حساب وکالتی مشتری، مسدود نمیشود.
5- افرادی که حساب وکالتی را برای انجام معاملات خودرو در بورس کالا افتتاح میکنند، باید این نکته را بدانند که اگر برنده خودرو شوند اما انصراف دهند یا الباقی پول خودرو را در مهلت قانونی (که معمولا 3 روز کاری است) به حساب وکالتیشان واریز نکنند، مشمول جریمه هستند؛ این جریمه مستقیما از حساب وکالتی، کسر میشود و معادل 5.5 درصد ارزش کل معامله است.
6- افرادی که خودرو از بورس کالا خریداری کردهاند، در صورتیکه پول خودرو را در پایان مهلت قانونی، به حساب وکالتی واریز کنند، مشمول جریمه هستند. این جریمه، از روز چهارم محاسبه شده و روزانه معادل 0.25 درصد ارزش کل معامله است. همچنین در صورتیکه واریز وجه، تا پایان روز ششم، انجام نشود، معامله بورس کالا ابطال شده و مشتری معادل 5.5 درصد ارزش کل معامله (پنج درصد بعنوان هزینه فسخ و نیم درصد بعنوان کارمزد)، جریمه میشود.
نویسنده : مرتضی برجسته