مالیات برعایدی سرمایه خودرو

مالیات برعایدی سرمایه خودرو

نبودن مالیات بر عایدی سرمایه بازار خودرو را ملتهب کرد

آذر 1401: محمدرضا یزدی‌زاده، عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی، در چهارمین نشست تخصصی نهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «مالیات بر ثروت؛ مبانی و کارکردها»، درباره وضعیت بازار خودرو توضیح داد در بازار خودرو دو نوع تقاضای دلالی و تقاضای مصرف‌کننده اصلی وجود دارد. در این بازار مصرف‌کننده اصلی وجود ندارد چرا که نیمی از خانواده‌ها توانایی خرید ندارند و مابقی خانواده‌ها دارای یک خودرو هستند. بنابراین عمده بازار خودرو دلالی است. اگر این نوع تقاضای دلالی با استفاده از ابزار مالیات بر عایدی سرمایه مدیریت می‌شد، دلالی و سوداگری از این بازار جمع شده بود.  

بر اساس گفته‌های وی، در دولت گذشته پیشنهاد شده بود که از ابزار مالیات در بازار خودرو استفاده شود. به‌گونه‌ای که کسانی که خودرو می‌خرند اگر در سال اول خودرو را بفروشند باید 90 درصد از سود حاصله را مالیات پرداخت کنند و اگر در سال دوم خودرو به فروش رفت 70 درصد از سود حاصله را مالیات بدهد که موردتوجه قرار نگرفت. نبود این نوع مالیات ماهیت تورم و دلیل شکاف طبقاتی است. در واقع مالیات کارآمدترین ابزار برای سیاست‌های اقتصادی است که در تمام دنیا اجرایی می‌شود.  

مالیات بر عایدی سرمایه چیست

در تاریخ پنجم خردادماه 1400، طرح مالیاتی جدیدی به تصویب نمایندگان مجلس رسید که بخشی از آن، مربوط به خرید و فروش خودروست. نام این طرح جدید را «مالیات بر عایدی سرمایه» گذاشته‌اند که چهار بازار وسایل نقلیه، بازار املاک، بازار ارز خارجی و بازار طلا را شامل می‌شود.

مالیات بر عایدی سرمایه، یعنی اینکه اگر شخصی در یکی از بازارهای چهارگانه سرمایه (خودرو، املاک، ارز، طلا)، چیزی را خریداری کند و سپس آنرا بفروشد، براساس مدت زمانی که آن چیز را در تملک داشته است، باید درصدی از آنرا تحت عنوان مالیات بر عایدی سرمایه، بپردازد.

آنطور که نمایندگان مجلس گفته‌اند، این قانون جدید مالیاتی، با هدف کاهش سوداگری در این چهار بازار و جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت‌های آنهاست.

شرط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه

طبق بندهای این قانون مالیاتی جدید، شرایط مختلفی برای معافیت از پرداخت این مالیات درنظر گرفته شده است که در اینجا، فقط به مهم‌ترین شرط معافیت (که برای دارندگان خودرو نیز صدق می‌کند) اشاره می‌کنیم:

1- اشخاص بالای 18 سالی که «فقط یک وسیله نقلیه» دارند، به شرط آنکه مدت زمان مالکیت آنها «بیش از یکسال» باشد، نیازی به پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه خودرو ندارند و معاف هستند.

2- افرادی که بیش از 3 سال تمام، از زمان خریدن خودروی آنها گذشته باشد، از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند.

نرخ عوارض مالیات بر عایدی سرمایه

در بازار خودرو، میزان نرخ عوارض مالیات بر عایدی سرمایه، براساس مدت زمان نگهداری خودرو، محاسبه می‌شود که عبارتند از:

مدت زمان نگهداری خودرو مالیات بر عایدی سرمایه
کمتر از یکسال 30 درصد
یک الی دو سال تمام 20 درصد
دو الی سه سال تمام 10 درصد
بیش از سه سال تمام معاف از مالیات

طبق جدول فوق، مالکان خودرو از سال چهارم به بعد، نیازی به پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه ندارند.


مالیات خودرو لوکس چیست

آخرین خبرها از مالیات خودروهای لوکس، نرخ مالیات خودرو لوکس، استعلام عوارض خودروهای لوکس و نحوه پرداخت اینترنتی مالیات ماشین لاکچری را در مقاله مالیات خودرو لوکس مطالعه کنید.

مالیات نقل و انتقال خودرو چیست

آخرین اخبار مالیات انتقال خودرو، میزان درصد مالیات نقل و انتقال خودرو، نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال، چگونگی استعلام مالیات انتقال ماشین و جدول مالیات انتقال ماشین را در مقاله مالیات نقل و انتقال خودرو مطالعه کنید.

مالیات سالانه خودرو چیست

عوارض سالانه خودرو، یکی از مالیات‌های الزامی وسایل نقلیه است که معمولا گروه اندکی از دارندگان خودرو، به آن توجه می‌کنند. در مقاله مالیات سالانه خودرو به شما می‌‌گوییم که عوارض سالانه چیست، محاسبه عوارض سالیانه چگونه است، جریمه دیرکرد عوارض سالانه خودرو چقدر است و روش‌های مختلف استعلام و پرداخت اینترنتی عوارض خودرو چگونه هستند.

مالیات آلایندگی خودرو چیست

طبق مصوبه زمستان 1400 هیئت دولت، تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری، از این به بعد موظف هستند که سالانه، مبلغی را به عنوان مالیات سبز پرداخت کنند که براساس رتبه‌بندی مصرف انرژی خودروها محاسبه می‌شود. علاوه بر این مالیات، آنهایی که در شهرهای آلوده ایران نیز سکونت دارند، باید مبلغ دیگری را به عنوان عوارض شهرهای آلاینده پرداخت کنند. در مقاله مالیات سبز و عوارض آلایندگی خودرو، نحوه محاسبه این نوع مالیات و چگونگی پرداخت و میزان جریمه آن در صورت عدم پرداخت، را به طور کامل توضیح داده‌ایم.

نویسنده : مرتضی برجسته

منبع : باما

1 دیدگاه

Kiarash12(131 روز پیش)

سلام این قانون الان اجرایی شده ؟