هشدار پلیس درباره پرینت کروکی تصادف
فروردین 1404: سرهنگ احمد کرمی اسد، رئیس پلیس راه راهور فراجا، از نقض شیوهنامههای هماهنگ شده با بیمه مرکزی در ایام نوروز 1404 خبر داد و خواستار اصلاح فوری این رویه شد.
به گزارش مهر، بر اساس هماهنگیهای انجام شده، قرار بود کروکیهای ترسیمی که توسط کارشناسان پلیس، چه در حوزه برونشهر و چه در حوزه درونشهر، تهیه میشود، بهصورت سیستمی و فوری به شعبات بیمه ارسال گردد. از اینرو بیمه مرکزی باید این کروکیها را به شعبات مختلف بیمه ارسال میکرد و متقاضیان به محض دریافت کد رهگیری، میتوانستند برای دریافت خدمات به شعبات بیمه مراجعه کنند. در این فرآیند، هیچ نیازی به ارائه پرینت کروکی توسط متقاضیان نبود.
رئیس پلیس راهور فراجا میگوید: متأسفانه در برخی موارد، مشاهده شده که همکاران من کروکیها را ترسیم کرده و کد رهگیری را به متقاضیان دادهاند، اما متقاضیان پس از مراجعه به شعبات بیمه با مشکلی مواجه شدهاند و از آنها خواسته شده است که حتماً پرینت کروکی را همراه داشته باشند اما این اقدام برخلاف شیوهنامههای توافقشده است.
سقف پرداخت خسارت بدون کروکی چقدر است؟
فروردین 1404: با اعلام نرخ جدید دیه و همچنین افزایش نرخ بیمه نامه شخص ثالث، حالا این سوال برای رانندگان خودروها به وجود میآید که سقف پرداخت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث در سال 1404 چقدر است؟ در جواب این سوال باید بگوییم که طبق قانون، سقف پرداخت خسارت تصادف بدون کروکی، معادل یکچهلم نرخ دیه ماه حرام (یا معادل 2.5 درصد دیه ماه حرام) است.
از آنجایی که نرخ دیه ماه حرام در سال 1404 معادل 2 میلیاردو 133 میلیون تومان تعیین شده است، بنابراین سقف پرداخت خسارت تصادف بدون کروکی در سال 1404 برابر با 53 میلیون تومان خواهد بود.
بنابراین در صورتیکه در سال 1404 تصادف کردید و خسارت وارد شده نیز کمتر از 53 میلیون تومان باشد، برای دریافت خسارت از شرکت بیمه، دیگر نیازی به کروکی پلیس ندارید.
همچنین توجه داشته باشید که هر دو طرف تصادف، هم باید گواهینامه رانندگی داشته باشند، و هم باید درباره مقصر تصادف، به توافق رسیده باشند. ضمن اینکه شرایط فوق برای تصادفاتی است که صرفا خسارت مالی داشته و هیچگونه خسارت جانی، رخ نداده باشد.
پس از تصادف، کروکی لازم است یا خیر؟
شهریور 1402: سرهنگ محمد حیدری، رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه، اعلام کرد برای پیشگیری از گره های ترافیکی و تسهیل در امر عبور و مرور و سهولت در پرداخت خسارت در تصادفات خسارتی، شرکت های بيمه گر مکلف شده اند در مواردی که وسايل نقليه مسبب حادثه و زيان ديده، در زمان وقوع تصادف دارای بيمه نامه شخص ثالث وگواهینامه معتبر بوده و بين طرفين حادثه، اختلافي وجود نداشته باشد، خسارت وارده را تا سقف تعهدات سالیانه بیمه، بدون نیاز به ترسیم کروکی پرداخت کند. وی همچنین توضیح داد که:
1. هرگاه تصادفات صرفا منجر به خسارات مالی شود، رانندگان موظفند بلافاصله وسایل نقلیه تصادفی رابه کنار راه هدایت کنند تا موجب سد معبر نگردد.
2. در تصادفاتی که میزان خسارت بیش از سقف تعهدات سالانه بیمه است و یا اینکه طرفین تصادف در خصوص مسبب حادثه، اختلاف نظر دارند و یا تصادف زنجیره ای (بیش از دو خودرو) باشد، باید ضمن توقف در حاشیه جاده و استفاده از علائم هشدار دهنده، مراتب را به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اعلام کنند.
3. در تصادفات فوتی و جرحی رانندگان باید بلافاصله با استفاده از علائم هشدار دهنده رانندگان عبوری را آگاه کرده و تا حضور کارشناسان راهور صحنه تصادف را حفظ کنند.
4. در تصادفات جرحی اگر کمک به مصدوم حادثه ضرورت دارد، بلافاصله با علامتگذاری محل قرار گرفتن چرخهای خودرو (تهیه فیلم و عکس و ...)، مصدوم را به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل و خود را به پلیس معرفی نمایند.
5. در تصادفاتی که طرفین اعتراضی ندارند و مقصر مشخص است، قبل از اعزام به بیمه، مالکان خودروها نباید نقاط خسارت دیده را بازسازی کنند.
شرایط دریافت خسارت بدون کروکی پلیس
در برخی از سوانح یا تصادفات رانندگی، این امکان وجود دارد که بدون داشتن کروکی پلیس، برای پرداخت خسارت به شرکت بیمه مراجعه کنید. در ادامه این مطلب، به شما توضیح میدهیم که چگونه میتوانید برای دریافت خسارت بدون کروکی پلیس، اقدام کنید:
1- دریافت خسارت بدون کروکی، در همه تصادفات رانندگی امکانپذیر نیست. بلکه در تصادفاتی امکانپذیر است که هفت ویژگی زیر را داشته باشد:
- هر دو طرف، گواهینامه داشته باشند.
- هر دو طرف، بیمهنامه معتبر داشته باشند.
- هر دو طرف، درباره «راننده مقصر» اختلافنظر نداشته باشند.
- تصادف زنجیرهای (چند وسیله نقلیه) رخ نداده باشد.
- در صحنه تصادف، کسی مجروح نشده باشد.
- در صحنه تصادف، کسی فوت نکرده باشد.
- خسارت مالی، معادل کمترین پوشش بیمه شخص ثالث باشد.
محاسبه سقف پرداخت خسارت بدون کروکی
همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم، یکی از مهمترین شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی، این است که خسارت مالی وارد شده، از حداقل پوشش بیمه شخص ثالث، بیشتر نباشد! این جمله نسبتا نامفهوم، به این معنی است که پرداخت خسارت تصادف بدون کروکی، تا سقف معینی امکانپذیر است. پس در صورتیکه میزان خسارت، بیشتر از آن سقف باشد، داشتن کروکی پلیس، الزامی است. اما این سقف چیست؟ و چگونه باید آنرا محاسبه کرد؟
شرکتهای بیمه، برای محاسبه سقف پرداخت خسارت بدون کروکی، ابتدا نرخ دیه ماه حرام را تعیین کرده و سپس آنرا بر 40 تقسیم میکنند.
اخبار بیمه خودرو در ایران
آخرین خبرها درباره قیمت بیمه شخص ثالث، میزان افزایش تعرفه بیمهها در سال جدید، نرخ جریمه نداشتن بیمه، نحوه انتقال تخفیف بیمه ثالث، قوانین مهم درباره بیمه بدنه خودرو و نرخ جدید دیه را در مجموعه مقالات منتخب زیر مطالعه کنید:
نویسنده : مرتضی برجسته
مطالب مرتبط

قیمت بیمه بدنه دیگنیتی در سال 1403
تفاوت بیمه پایه و بیمه کامل چقدر است؟!

قیمت بیمه بدنه ریسپکت در سال 1403
مشتریان بهمن موتور بخوانند!

قیمت بیمه بدنه فیدلیتی در سال 1403
اعلام نرخ بیمه پایه و بیمه کامل برای مشتریان الیت
