• اشکودا اسکالا
  • اشکودا اسکالا
  • اشکودا اسکالا
  • اشکودا اسکالا
  • اشکودا اسکالا
  • اشکودا اسکالا

رقیبی ارزان برای گلف‌های ماموت

بررسی اشکودا اسکالا (SCALA) در ایران

25 تیر 1402 12:00

رونمایی اشکودا اسکالا در ایران

تیر 1402: سرانجام انتظار به پایان رسید و شرکت پارس ساتر هوشمند، که نمایندگی عرضه محصولات وارداتی اشکودا در ایران را برعهده گرفته است، در روز شنبه مورخ 24 تیرماه 1402 برای اولین‌بار از اشکودا اسکالا رونمایی کرد. در خانواده اشکودا، هاچبک اسکالا، نه تنها جایگزینی غیرمستقیم برای مدل رَپید اِسپِیس بَک (Rapid Spaceback) محسوب می‌شود، بلکه اولین مدل قابل توجه این خودروساز، برای رقابت در سگمنت C نیز به حساب می‌آید.

رونمایی اشکودا اسکالا وارداتی در ایران

نسخه رونمایی شده از اشکودا اسکالا در ایران، مجهز به پیشرانه 3 سیلندر 1.0 لیتری توربوشارژ بود. اما این احتمال وجود دارد که در آینده، اشکودا اسکالا با موتور چهار سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ به همراه گیربکس دوکلاچه 7 سرعته DSG نیز به کشورمان بیاید. از آنجایی که شرکت پارس ساتر هوشمند، هنوز مشخصات قطعی اشکودا اسکالا وارداتی را اعلام نکرده است، پس همچنان باید منتظر خبرهای کامل‌تری از این خودرو باشیم.


ابعاد و اندازه‌های اشکودا اسکالا

اشکودا اسکالا از نظر ابعاد خارجی تقریباً با فولکس واگن گلف برابری می‌کند. البته اسکالا با 4362 میلیمتر طول و 1793 میلیمتر عرض، از نظر طول و عرض کمی از گلف کوچکتر است. از طرفی، فاصله محوری اسکالا برابر با 2649 میلیمتر بوده که کمی از گلف بیشتر بوده و با 1471 میلیمتر ارتفاع، اندکی از گلف مرتفع‌تر است.

با این حساب، اشکودا اسکالا از نظر ابعاد داخلی تقریباً با مدل بزرگتر اشکودا، یعنی اُکتاویا (Octavia) برابری می‌کند که شامل فضای باری بزرگ نیز می‌شود. فضای بار اشکودا اسکالا در حالت عادی معادل با 467 لیتر است، اما اگر صندلی‌های عقب را بخوابانید، این فضا به 1410 لیتر خواهد رسید.

طراحی اشکودا اسکلا با پلتفرم فولکس

اسکالا اولین مدل اشکودا محسوب می‌شود که برپایه پلتفرم گروه فولکس واگن به نام MQB-A0 ساخته شده است. به علاوه، این خودرو اولین مدلی به حساب می‌آید که نمایانگر آخرین تغییرات در زبان طراحی این خودروساز چکی است. با این حساب، انتظار میرود مدل‌های آینده اشکودا هم زبان طراحی مشابهی داشته باشند. همانند آئودی A3 اسپرت‌بک (Sportback)، اشکودا اسکالا هم مابین یک هاچ‌بک 5در معمولی و یک استیشن قرار می‌گیرد.

SKODA SCALA

در فضای داخلی اسکالا هم شاهد سبکی جدید هستیم. در قسمت میانی داشبورد یک صفحه نمایش لمسی وجود دارد که همانند یک تبلت در بالای داشبورد زیبای اِسکالا قرار گرفته و ابعاد آن از 6.5 اینچ تا 9.2 اینچ متغیر است. همچنین یک صفحه نمایش 10.25 اینچی هم تحت عنوان کاکپیتِ مجازی (Virtual Cockpit) برای قسمت پشت آمپر به‌عنوان یک آپشن، قابل سفارش است. نکته جالب اینجاست که امکان به‌روز رسانی نرم افزار سیستم اطلاع رسانی و سرگرمی یا نقشه سیستم مسیریابی به صورت بی‌سیم وجود دارد. اشکودا برای اسکالا، نورپردازی فضای داخلی LED نیز درنظر گرفته است، اما فقط دو رنگ برای آن تعبیه شده است.

مشخصات فنی اشکودا اسکالا

هنگامی که فروش اشکودا اسکالا در سال 2019 آغاز شد، مشتریان این خودرو امکان انتخاب از میان 5 پیشرانه توربو را داشتند که قدرت آنها در محدوده 89 تا 148 اسب بخار قرار می‌گیرد. سه مورد از این پیشرانه‌ها بنزینی هستند که عبارتند از:

  • پیشرانه TSI پایه: سه سیلندر با 1.0 لیتر حجم و 94 اسب بخار قدرت، مجهز به سیستم تزریق مستقیم
  • پیشرانه TSI میان‌رده: 1.0 لیتر حجم و 113 اسب بخار قدرت، مجهز به سیستم تزریق مستقیم
  • قدرتمندترین پیشرانه TSI: چهار سیلندر با 1.5 لیتر حجم و 148 اسب بخار قدرت، مجهز به سیستم تزریق مستقیم

به علاوه، یک پیشرانه چهار سیلندر 1.6 لیتری TDI توربودیزل هم برای اسکالا درنظر گرفته شده که به سیستم تزریق مستقیم هم مجهز است و میتواند حداکثر 113 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور ایجاد کند. در خاتمه باید گفت که در بازار جهانی، امکان سفارش اشکودا اسکالا گازسوز با پیشرانه 1.0 لیتری 89 اسب بخاری هم وجود دارد که با گاز طبیعی یا همان CNG کار می‌کند. مشتریان می‌توانند جعبه‌دنده 5 یا 6 سرعته دستی یا 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه را برای این خودرو سفارش دهند.


اخبار اشکودا در ایران

برای آشنایی با محصولات وارداتی اشکودا به کشورمان و جهت اطلاع از مشخصات فنی خودروهای جدید اشکودا در ایران، خواندن مقالات زیر را از دست ندهید:

همچنین برای اطلاع از آخرین شرایط فروش اشکودا شامل پیش فروش خودروهای اشکودا و فروش نقدی اشکودا وارداتی و همچنین جهت اطلاع از آخرین قیمت محصولات اشکودا در ایران، مقاله شرایط فروش پارس ساتر را مطالعه کنید.

دیدگاه کاربران