تست و بررسی فونیکس تیگو 8 پرو
هنوز هم خیلیها دلشان با چینی جماعت صاف نمیشود. تا میگویی «ماشین چینی» کهیر میزنند و تب میکنند. حق هم دارند. کارنامه قبلی این محصولات، حسابی خراب است و بیکیفیتیشان، بد خاطرهای در ذهن مردم ایجاد کرده. یک سری دیگر هم داریم که از خود چینیها، چینیتر هستند. پا بدهد، فراری و بنتلی را هم به پای خودروهای ساخت چین، قربانی میکنند؛ اما رفقا، فارغ از هر «زنده باد» و «مرده باد» گاهی اوقات هم بد نیست حواشی را زمین بگذاریم و با چشم باز، قضایا را آنطور که هست ببینیم. منصفانه و منطقی. متقن و مستدل. امروز یکی از آن روزهاست. میخواهیم با هم درباره یکی از پرحاشیهترین خودروهای روز بازار گپ بزنیم؛ فونیکس تیگو 8 پرو.
در این چهار پنج سالی که باما بخش تست و بررسی خودرو را راه انداخته، نشان دادهایم که منصف بودن را خوب بلدیم. هم از مرسدسبنز X کلاس انتقاد کردیم و هم از مزایای سورن پلاس گفتیم. ذوقزدگیمان از تست سری 7 جدید را پنهان نکردیم و ناشی بودنمان پشت فرمان کنام را به شما نشان دادیم. البته در این مسیر، کم هم فحش نخوردیم؛ اما این به تمام تاثیری که روی دانشنامه خودروییتان گذاشتیم، دَر. نشان دادهایم که در تست خودروهای چینیها هم موضعی حرفهای داریم. از برلیانس H320 و جک S5 گرفته تا چری تیگو 5 و آریزو 6. بی کم و کاست آنچه دیدیم و در توانمان بود، گفتیم. حالا نوبت تیگو 8 پرو است. خودرویی که این چند وقت، در بیابان خت و خلوت خودروهای جدید، گرد و خاک زیادی به راه انداخته. حالا کو تا ماجرای واردات خودرو به سرانجام برسد. خلاصه که این خودرو، پرآپشنترین و گرانترین محصول تولید داخل تاریخ خودروسازی کشور است. البته فعلاً.
فونیکس تیگو 8 پرو از کجا آمد؟
موافق باشید یا مخالف، شرکتهای خودروساز چینی بیش از آنچه تصورش را بکنید، دارند پیشرفت میکنند. نه فقط مالکیت لوتوس و ولوو. نه فقط سهامداری در اسمارت، جنرالموتورز و فولکسواگن. چینیها حالا دارند تبدیل به قطب صنعت حمل و نقل آینده میشوند؛ خودروهای خودران. شما نمیتوانید بزرگترین کشور تولیدکننده خودرو (26 میلیون دستگاه در سال 2021) باشید و بد باشید.
637950560873485311.jpg)
البته که این حرفها خیلی به مذاق آلمانیبازها و آمریکاییدوستان و شیفتگان خودروهای کرهای و مجذوبان محصولات ژاپنی خوش نمیآید. طبیعی هم هست. همین چری را نمیشود از یاد برد که اولین خودروساز چینی بازار ایران بود. امویام 110 کیفیتی تاسفبار داشت. نسخه اول X33 وحشتناک بود. این فجایع تاریخی به راحتی از ذهن آدم پاک نمیشود؛ اما چری کاری کرد که ما هیچوقت نکردیم؛ تولید، تولید و تولید. مسیر مخالف مونتاژ، مونتاژ و مونتاژ. آنقدر این در و آن در زدند، آنقدر ساختند و خراب کردند، آنقدر توهین شنیدند و طرد شدند تا بالاخره به یک الگوی موفق رسیدند.
تیگو 8 پرو با شاقول و شابلون چری، در قد و قواره چری، با قبلی و فعلی چری، یک خودروی شاخص است. در حد و اندازه خودش، یک تکامل منطقی محسوب میشود. برای خودروسازی که رویای حضور مستقیم در آمریکا را دارد ولی اوج هنرش، درخشش در بازارهایی مثل برزیل، مصر، فیلیپین، تایوان، روسیه، ونزوئلا و اروگوئه است، رسیدن به این نقطه خودش فتح اورست به حساب میآید. پس سلانه سلانه قدم زدن در خیابانهای دیترویت (قلب خودروسازی آمریکا) را فراموش کنید. دو بسته کالاندولا (پماد عرقسوز شدن) بردارید، میخواهیم برویم به آنهویی (محل کارخانه چری).
بررسی طراحی فونیکس تیگو 8 پرو
اینکه هر خودرویی، چهارتا کروم روی در و پنجرهاش دارد، خودش را «پرمیوم» معرفی میکند، رسمی بود که با DS شروع شد. اساساً ما در ادبیات جهانی خودرویی، هیچ کلاسی به اسم Premium نداریم. تیگو 8 پرو هم یکی از همان پرمیومهای «مندرآوردی» است. حتی لفظ Luxury هم برای چنین خودروهایی غلط است. لوکس یا لاکچری اشاره به محصولاتی دارد که علاوه بر تزئینات خاص بیرونی و داخلی و استفاده از متریال گرانقیمت، روی مشخصات فنی هم کار کرده باشد. فراری F8 با آن عظمتش، لوکس نیست. آئودی A5 هم با آن همه دک و پوز، لوکس نیست. کلاً کم پیش میآید که خودرویی به معنای واقعی کلمه، هم لوکس باشد هم اسپرت. بنتلی و آستونمارتین جزو معدود برندهایی هستند که این دو مفهوم را عمیقاً با یکدیگر ترکیب کردهاند.
637950538791092109.jpg)
پس آنچه اینجا روی تیگو 8 پرو میبینیم، فقط رفتاری مدرن و پر زرق و برق است. نمیشود گفت که چون جلوپنجره کهکشانی دارد و رکابها و فریم پنجرههایش استیل براق است، پس الزاماً یک لاکچری به حساب میآید. با این حال تردیدی نیست که چهره این خودرو به مراتب شکیلتر از یک کراساوور معمولی خواهد بود ولی خداوکیلی آن فونت بیمعنی و زشت T-GDI بالای گلگیر چه معنایی دارد؟
البته از حق نگذریم، چری خیلی خوب توانسته جلوی پاندمی جدید طراحی چینیها بایستد. داریم درباره زبان طراحی هیجانزده استفاده از جلوپنجرههای بزرگ حرف میزنیم که تا تقی به توقی میخورد، یک خودروی چینی از آن استفاده میکند. حتی با اینکه خیلی از هموطنانش مثل دانگفنگ T5EVO (بررسی خودرو لاماری ایما)، چری تیگو 3X پلاس (بررسی خودرو ام وی ام X22 پرو) و حتی جک X7 (بررسی خودرو کی ام سی K7) سراغ چراغهای باریک رفتهاند، ولی باز هم با رفتاری عقلانی از این طرح رومخی، پرهیز کرد.
637950543732633163.jpg)
با این حال چهره تیگو 8 پرو خواسته یا ناخواسته خیلی شبیه به نسل جدید تیگو هفت (بررسی خودرو تیگو 7 پرو) شده که از این حیث نمیتواند خبر خوبی باشد. با این حال پازلهای چندتکه زوایا و حجمها، به درستی سر جای خودشان قرار گرفتهاند تا درنهایت، منطقی یکدست را به نمایش بگذارند.
هیچ هندسه بی سر و ته و به زور چپانده شدهای دیده نمیشود. قاب مهشکن با LEDهای توی چراغ میخواند. خط جانبی با ریل سقفی میخواند. فقط میماند حالت متفاوت چراغهای عقب که آن هم یک ناهماهنگی جذاب پیدا کرده است. اینکه طراح نخواسته سقف را مثل سورنتو، ممتد بکشد و شبیه اتوبوس کند، جای تحسین دارد. دستکم اینطوری کمی مایه جوانگرایی پیدا کرده است. یکی از ویژگیهای بسیار بارز طراحی انتهایی تیگو 8 پرو، اگزوزهای دوگانه است که برخلاف خیلی از خودروها، واقعاً واقعی هستند.
637950547277574261.jpg)
طراحی داخلی هم یک توسعه عمیق کمی و کیفی را تجربه کرده است. چقدر خوشحالیم که چری سراغ سبک مینیمالیستی رفته و به جای آن تکنیک عوامفریبانه «استفاده اغراقآمیز از صدها دکمه»، همهچیز را به نمایشگر و صفحات لمسی سپرده است. این نقطهای است که چینیها دارند به آن میرسند. یک نمایشگر سرتاسری برای اطلاعات پشت فرمان و سیستم کنترلی و سرگرمی، بهترین اتفاق ممکن است. گرافیک عقربههای دیجیتالی حقیقتاً مدرن و امروزی شده است.
چیدمان صندلیهای ردیف دوم فضایی معقول برای سه نفر پدید میآورد. ولی منطقی است که بگوییم سه نفر آدم عادی با قد و وزن عادی. اگرچه دسترسی به ردیف سوم خیلی هم راحت نیست ولی 2 نفر هم آن پشت، روی صندلیهای ساده تیگو 8 پرو جا میشوند. شاید جاش اینجا نباشد ولی نه فقط صندلیهای ردیف سوم قابلیت تاشوندگی دارند بلکه صندلیهای ردیف دوم را هم میشود کاملاً تخت کرد تا ناگهان با فضایی 1900 لیتری روبرو شویم.
637950544654352255.jpg)
تعبیه کردن دریچههای تهویه مطبوع به صورت افقی یکدست، ایده هوشمندانه برای خالی کردن قسمت بالایی داشبورد بوده. جایی که لخت و عور بودن اصلاً توی ذوق نمیزند. البته نمونه آن را پیشتر روی آریزو 6 هم دیده بودیم. زیر داشبورد یک ردیف سنتی از دکمههای مکانیکی آلومینیومی موسوم به دکمه پیانویی هم نصب شده تا شکل کار حفظ شود. آن پایین، یک اتفاق منحصر به فرد را شاهد هستیم. یک فضای خالی بین کنسول مرکزی و ردیف پایین. این به آن دلیل است که سیستم دستهدنده تیگو 8 پرو به صورت Shift by Wire است؛ یعنی عملاً قطعه مکانیکی و درگیرشوندهای زیر دستهدنده وجود ندارد. سیستم شارژ بیسیم موبایل در همین قسمت وجود دارد.
با این همه، در یک چیزی خیلی اغراق شده. استفاده از سیستم صوتی سونی برای این خودرو یک اتفاق خاص به حساب میآید. حداقلش در بین چینیها این یک پدیده است. ولی خُب چه اصراری بود که اسپیکرهای روی ستون با آن فریم مشکی و لوگوی بزرگ SONY تا این حد تابلو و ورقلمبیده در نظر گرفته شوند. این حرکت یکجورایی، شبیه تازه به دوران رسیدهها بود.
637950548693069970.jpg)
یک نکته مهم را هم باید بگوییم. در این خودرو هنوز هم Finishing (نهایی کردن) کار خوب انجام نشده است. در ریزهکاریهای جزئی، کمی بیسلیقگی مشاهده میشود. قطعات بهخصوص روی کنسول وسط و زیردستی، خوب چفت نشدهاند و گپ یکی دو میلیمتری بین اتصالات وجود دارد. انگار تمام حواس چری به قسمت جلو بوده. چراکه در ردیف دوم و مثلاً در قسمت رودریها کمی بیحوصلگی در مونتاژ دیده میشود.
بررسی تجهیزات و آپشنهای فونیکس تیگو 8 پرو
تمام حرف تیگو 8 پرو همینجاست. آپشن و امکانات و تجهیزات. برگ برندهای که با آن دل میدهد و قلوه میگیرد. لیست کردن آپشنهای نرمال این خودرو انصافاً کار عبثی است. پس بیایید برویم سراغ آنهایی که خون را به جوش میآورند. تیگو 8 پرو مفهوم کروز کنترل هوشمند را بهدرستی ترجمه کرده است. همان چیزی که از یک کروز تطبیقپذیر انتظار داریم. کنترل حرکت با سرعت خودروی جلویی. باور کنید این آپشن راستی راستی کار میکرد. ولی خُب وقتی سرعت را روی خودروی جلویی قفل کرده بودیم و به لطف فرهنگ درخشان رانندگی بعضی از رفقا، یک ماشین دیگر جلویمان سبز شد و سیستم هوشمند کمی قاتى کرد. کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی هم داشت ولی متاسفانه وقتی آنها را فعال کردیم، صدای و تق و توق بدی از اکسل بیرون زد.
یک چیز دیگر هم بود که خیلی با آن حال کردیم؛ سیستمی موسوم به TJA (مخفف Traffic Jam Assist). یک چیزی شبیه همان کروز کنترل ولی مخصوص حرکت در ترافیک سنگین با توقفهای مداوم. تی.جی.ای را قبلاً روی مزدا، هوندا و فولکسواگن هم دیده بودیم. یک سیستم دیگر هم بود که به دستیار جلوگیری از تصادف جلو معروف است که در صورت نزدیک شدن به خودرو یا مانع جلویی، به طور هوشمند ترمزگیری میکند؛ اما گیر کار آنجا بود که این سیستم تا آخرین لحظه هیچ دخالتی در کار راننده نمیکند و همین ماجرا، آدم را جان به لب میکرد.
خیلی از خودروهای امروزی به سیستم هشدار ماندن بین خطوط خود مینازند. داستان این است که اگر دوربینها خوب کار کنند و خطوط سفید را تشخیص دهند، نهایتاً هنر کنند با خروج از بین دو خط، بوقی، چراغی چیزی روشن میشود؛ اما روی این چینی LKAS نصب شده تفاوتی ساختاری با نسخه سنتی دارد. قبلیها سیستم هشدار هستند ولی این سیستم دستیار است؛ یعنی وقتی از خط خارج شدید، فرمان سفت میشود و سعی میکند شما را بین خطوط نگه دارد. این سیستم زمانی که شما دستور فعال شدنش را بدهید شروع به کار میکند. تازه یک دوربین نظارتی روی رفتار راننده هم وجود دارد که عدم هوشیاری هنگام حرکت خودکار را مدام ارزیابی میکند. مجموعه این فناوریها منجر به شکل گرفتن سطح 2+ سیستم ADAS (سامانههای پیشرفته کمک رانندگی) شده است. خلاصه که تیگو 8 پرو اولین خودرویِ چینیِ تقریباً خودران ایران است.
درباره رادار تصادف عقب بارها شنیدهایم. یک سنسور نظارتی که محیطی بیشتر از سنسورهای دنده عقب معمولی را پوشش میدهد تا اگر هنگام خروج از پارک یک خودرو، موتورسیکلت، دوچرخه یا هر جنبده دیگری نزدیک شما شد و در نقطه کور قرار گرفت، به شما هشدار بدهد. روی تیگو 8 پرو علاوه بر این، سیستم هشدار روی دربهای عقب هم هست که مبادا بیهوا درب را باز نکنید و بزنید یک موتوری را بترکانید.
باید اعتراف کنیم که حضور یک سری آپشنها که هر روز اسامیشان را میخوانیم روی این چینی، تعجببرانگیز است. مثلاً رادار تابلوخوان که تابلوهای راهنمایی رانندگی خیابان و اتوبانها را اگرچه یکی در میان، ولی میخواند. آن بالا پشت آینه، یک دوربین ثبت وقایع هم هست که اگر به آن یک مموری کارت وصل کنید، میتوانید فیلمی از اتفاقات جلوی خود را ضبط کنید. واقعاً کاربرد این آپشن در ایران چیست؟ ثبت خاطرات یا جلوگیری از سرقت؟ این بیشتر به درد روسیه میخورد که دوربین روی داشبورد یا همان DashCam برای اثبات تخلف دیگر رانندهها الزامی است.
راستی فرمان دیکات به آن عظمت و با آن همه دکمه، چرا نباید گرمکن داشته باشد؟ ولی در عوض پشتش پدال تعویض دنده وجود داشت که برای شوماخرهای وطنی یک حس طوفانی به همراه دارد.
637950547079044983.jpg)
همه را گفتیم تا به آن نمایشگر سرتاسری برسیم. نمایشگری 24.6 اینچی که یادآور سیستم مدرن Command مرسدسبنز است. از ما به شما گفتن؛ اگر یک روز آریزو 8 فول هم آمد، روی آن همین نمایشگر را خواهید دید. اینکه چه کارها میشود با این نمایشگر کرد، خودش داستانی است. از تنظیم میزان نور چراغ گرفته تا کالیبره کردن میزان باز شدن درب صندوق عقب. این آخری خوراک آنهایی بود که سقف پارکینگ خانهشان کوتاه است. ولی به طرزی عجیب کاپوت این خودرو خیلی کم باز میشود.
یک شگفتی دیگر این خودرو نصب فیلتر N95 بود. چیزی که احتمالاً با اوجگیری دوباره کرونا خیلی به کار میآید. روی نمایشگر حتی میتوان میزان آلودگی داخل و بیرون کابین را هم مشاهده کرد.
ولی به نظر ما، جذابترین بخش بازی با نمای 360 درجه آن بود. باید خدا را شکر کرد. چراکه همین خودرو در بازارهای دیگر با نمایشگر کوچکتر عرضه میشود.
637950552872293874.jpg)
قبلاً گفتیم که دکمههای کنترلی مربوط به تهویه مطبوع به صفحه لمسی زیر کنسول منتقل شده. حتی سرنشینان ردیف دوم هم برای تنظیم دمای دلخواه خود، میتوانند از یک پنل مستقل استفاده کنند. عالیتر اینکه برای سرنشینان ردیف سوم هم دریچه مجزا در نظر گرفته شده است. خلاصه که در زمستان و تابستان به هر 7 نفر باد میخورد.
یادتان باشدگرمکن و سردکن فقط برای صندلیهای جلو در نظر گرفته شده. صندلیهایی برقی با روکش چرم و 3 حالت حافظه. یک چیز جالبی اینجا وجود دارد و آن هم دکمههای تغییر وضعیت صندلی در کنارهها است که این امکان را میدهد نفرات پشتی هم آن را جابجا کنند. یک چیزی مثل صندلی خودروهای جدید برند جنسیس. بحث صندلی شد این را هم اضافه کنیم که قابلیت ریلی صندلی ردیف دوم بیاندازه مفید و کاربردی است.
تیگو 8 پرو یک سری قرتیبازی خوشمزه هم دارد. مثل چراغ سقفیهای لمسی یا باز و بست کردن صندوق عقب با پا وقتی خرید کردیم و دستمان پر است. یا مثلاً میشود با ریموت خودرو را در حالت ایمن و ضدسرقت از راه دور روشن کرد که خوراک خنک کردن کابین قبل از سوار شدن در این روزهای گرم تابستانی است. در محفظه پایینتر زیرآرنجی یک قسمت کوچک هم تعبیه شده که با روشن شدن کولر، نصفه و نیمه حالت کول باکس پیدا میکند.
بررسی مشخصات فنی تیگو 8 پرو
1.5 لیتری توربو. 1.5 لیتری توربو. 1.5 لیتری توربو. چینیهای جدیدی که از در و دیوار میریختند همه با پیشرانه 1.5 لیتری توربو بودند. یک کپی/پیست طوطیوار از پیشرانهای که به خیال سازندگانشان، خیلی مقرون به صرفه و کاربردی است. ولی تیگو 8 پرو این چرخه تکراری را شکست. ناپرهیزی به سبک چینیها. درون سینه آن یک قلب 1.6 لیتری توربو T-GDI دیده میشود؛ یعنی هم توربو دارد هم پاشش مستقیم سوخت. قبلاً هیوندای همین ساختار را طراحی کرده بود با این تفاوت که قدرت 1.6 لیتریهای T-GDI این کرهای، تقریباً 60 اسببخار از آنچه روی این چینی میبینیم، کمتر بود که خودش به اندازه توان یک پراید است.
فورد هم یک 1.6 لیتری توربو یا به قول خودش EcoBoost دارد که دقیقاً همین 197 اسببخار نیرو را تولید میکند. البته هنوز هم رکورد بیرون کشیدن خروجی با چنین ساختاری در اختیار اوپل Cascada با 200 اسببخار است. تیگو 8 پرو 290 نیوتنمتر هم گشتاور تولید میکند که واقعاً عدد فوقالعادهای است. این پیشرانه که با نام Ateco شناخته میشود را چری با همکاری شرکت اتریشی AVL توسعه داد و انصافاً چیز خوبی از آب درآمده است. در ضمن سیستم Start/Stop هم دارد که با روشن کردنش در ترافیکها و توقفهای نسبتاً طولانی، با خاموش کردن مصنوعی سوخترسانی، مصرف بنزین را کمتر هم میکند.
637950554800668216.jpg)
به یکی از چالشیترین بخشهای این خودرو میرسیم. جایی که به زعم مخالفان، بزرگترین نقطه ضعف تیگو 8 پرو است. این گروه میگویند برای کراساووری با این قیمت فضایی، سیستم انتقال قدرت FWD واقعاً ظلم است. بیراه هم نمیگویند. تقریباً همه رقبای غیرچینی همقیمت (مخصوصاً دستدوم) این خودرو دو محور هستند. موافقان هم نظر خودشان را دارند. به عقیده آنها اصرار روی 4WD یا AWD بودن یک خودرو، فقط به خاطر آفرود است و این قابلیت در پیمایشهای شهری خیلی به کار نمیآید. دو طرف هم حق دارند هم ندارند. نسل سوم لکسوس RX در برخی از تیپهای به صورت FWD عرضه میشد. آکورا MDX جدید حتی روی یکی از مدلهای 2022 خودش یک نسخه FWD دارد. ولوو V90، بیوک Enclave، کادیلاک XT5 و حتی فوق لوکسی مثل لینکلن Nautilus هم در برخی از بازارها با محور متحرک جلو عرضه میشوند. پس این جمله که یک کراساوور گرانقیمت الزاماً باید دو محور باشد، قانون نیست. از طرفی دیگر، این جمله هم جای دفاع ندارد که چهار چرخ متحرکها فقط به درد آفرود میخورند. انتقال نیرو بین دو محور هم پایداری را بیشتر میکند و لذت سواری را.
637950555826106496.jpg)
شتاب صفر تا صد، چیزی است که دوستداران این خودرو با آن حسابی فخرفروشی میکنند. روی کاغذ تیگو 8 پرو، سورنتو GT لاین را میزند، رکستون G4 را میبرد، کولئوس را میشکند و مهمتر از همه، گربه سیاه همیشگیاش یعنی سانتافه را هم میخورد. این افتخارآفرینی را باید مدیون جعبهدنده متفاوت 7 سرعته دوکلاچهاش بدانیم. جدا شدن از سنت کابوسوار CVT های گور به گور شده، حرکتی تحسینبرانگیز بوده است. راستی بد نیست بدانید که تیگو 7 قبلی جعبهدندهای 7 سرعته دوکلاچه داشت ولی تیگو 7 پرو ناگهان CVT شد.
وقتی موتور کم حجم باشد و روی آن یک توربوی متناسب نصب شود، علاوه بر قدرت بالا، مصرف سوخت پایین هم نصیبمان میشود. 7 لیتر در هر 100 کیلومتر واقعاً جای دفاع دارد. تازه آن هم با در نظر گرفتن باک 50 لیتریاش که میتواند ترکیبی دوستداشتنی برای مسافرتهای طولانیمدت رقم بزند.
637950556705803271.jpg)
طراحی بدنه طوری انجام شده که این کراساوور 4.7 متری بزرگتر از چیزی که هست نشان میدهد. هم زوایای جانبی و هم استفاده از آن رینگهای 19 اینچی 235.50 در این موضوع مؤثر بودهاند.
تجربه رانندگی با فونیکس تیگو 8 پرو
این دسر رؤیایی با روکشی از طلا و چاشنیهای رنگارنگ، خوشمزه هم هست؟ تیگو 8 پرو با این همه زلم زیمبو، خوب هم راه میرود؟ همهچیز را از اول تعریف میکنیم. مثل همه خودروهایی که سیستم کیلس دارند، همینکه سوئیچ درون جیبتان باشد، برای باز کردن درب کافیست. ولی با این تفاوت که روی دستگیره درب، دکمهای وجود ندارد و فقط با لمس کردن میتوانید آن را باز کنید. ارتفاع از سطح زمین آنقدری نیست که نشستن داخلش، نیاز به ژیمناستیک داشته باشد. هنوز درب را نبسته بودیم که متوجه کیفیت خوب رنگ در ریزهکاریهایی مثل لولاها و زوار تویی شدیم. این قسمت همانجایی است که اغلب رنگ شُره میکند. صندلیاش عجیب راحت بود. از پایین تا بالا، بزرگ. کل شانه و کمر را میپوشاند. عرض خودرو آنقدری هست که سازنده ترسی از نصب صندلیهای بزرگ نداشته باشد.
دکمه استارت آن پایین روی پنل زیر دست راننده، با رنگ زیبایی مشخص است. یک فشار و در این لحظه وارد مدرنترین اتمسفر یک خودروی چینی شدیم. صندلی و فرمان طبق حافظه قبلی تنظیم شدند. به نظر میرسد فرمان زیادی تو شکم آدم است. احساس تقه زدن به دستهدنده به جای تکان دادن مکانیکی هم احساس جالبی است. نرم و متین راه میافتد. صدای جیر جیر لاستیکهای نو را میشود شنید.
637950559034294752.jpg)
راستش را بخواهید هنگام رانندگی گرافیک و دنیای فانتزی روی نمایشگر کاملاً حواسمان را پرت میکرد. بله کابین این خودرو، راننده را مدام تحت تأثیر خودش میگذارد. حتی روی خیلی از خودروهای کرهای هم مُدهای رانندگی بیشتر نمایش و دکوری هستند. ولی روی این خودرو همان لحظهای که حالت رانندگی را روی اسپرت میگذاشتیم، دور موتور بالاتر میرفت. برعکس وقتی به حالت اکو میرفتیم، عملکرد پیشرانه محسوس کندتر میشد تا اوضاع مصرف سوخت بهتر شود.
شتابگیریاش، راننده را سر شوق میآورد. مثل یک بچه سرتق که کسی به گرد پایش نمیرسد. وقتی هم که دنده را در حالت دستی میگذاشتیم که 290 نیوتنمتر گشتاور را قلفتی میگذاشت دست آدم. ولی امان از تعلیق. تعلیقی که همیشه نرم است و این اصلاً خبر خوبی نیست. فنربندی عقب قشنگ میکوبید. طوری که صدایش در کل اتاق میپیچید. کمی که سرعت میگرفتیم، محور عقب گیج میزد. نه خیلی ولی میزد. نیاز به زمان زیادی نداشتیم تا قشنگ حس کنیم تیگو 8 پرو واقعاً یک چینی متفاوت است. متفاوت با تمام آنچه تا حالا سوار شده بودیم.
»» مشخصات فنی خودرو تیگو 8 پرو ««
قصد مقایسه نداریم ولی فقط محض یادآوری که با پول این چینی متفاوت میتوانید کیا اسپورتیج مدل 2016، تویوتا CHR مدل 2017 دفرنسیال جلو، هیوندای سانتافه مدل 2015، تویوتا راوفور مدل 2014، هیوندای وراکروز مدل 2011، نیسان ایکستریل مدل 2016، میتسوبیشی اوتلندر مدل 2017 تیپ 5، هیوندای توسان مدل 2017، دی اس 6 مدل 2018، نیسان جوک مدل 2017 اسپرت و کیا موهاوی 8 سیلندر مدل 2011 هم بخرید. این فقط محض یادآوری بود!
*عکاس: سیاوش سیدنژاد
آخرین اخبار و رویداد ها
نویسنده : نیما حدادی
منبع : باما
Reza1350
خودروسازان چین هرکاری بکنند در واگن انتهایی قطار خودروسازان جهان قرار خواهند گرفت و در بهترین حالت، همانجا خواهند ماند و اتصالشان با قطار پیشرفت قطع نخواهد شد. این خودروساز چینی هم به مدد ظاهر و رنگ و لعاب قصد بازاریابی دارد. اینجور خودروها پس از مدتی استفاده، زوارشان درمی رود. و هر روز یکی از آپشن های به دردنخور آن خراب و از رده خارج می شود. در مقابل خودروسازی مثل لامبورگینی را ببینید که خودروی کانتاش سال 1976 آن حدود یک میلیون دلار ارزش دارد. ولی خودروی چینی با نخستین استارت، نصف قیمت خودش را از دست می دهد.
Javid32
به نظرتون تیگو ۸پرو بهتره یا هایما اس۸؟
Nikoo
🎩 حسام بیگها هنوز زندهاند! ◽️قیمت اعلام شدهی خودروی چینی "تیگو 8 پرو" در ایران، 1 میلیارد و 750 میلیون تومان است. ◽️همین خودرو، در عربستان به قیمت 550 میلیون تومان ایران (69000 ریال عربستان) فروخته میشود. سئوال؛ چرا یک شرکت خودروسازی داخلی، این خودروی چینی را 1 میلیارد و 200 میلیونتومان گرانتر به ایرانیها میفروشد، در حالی که ادعا دارد برای کاهش قیمت و افزایش اشتغال آن را مونتاژ میکند؟ نکته 1) وقتی صحبت از "کاسبان تحریم" میشود یکی از نقطهها همین است. دزدی قانونی از جیب مردم. آیا اگر پشت شرکتهای خودروسازی برخی نمایندگان مجلس، بعضی دولتمردان یا نهادهای دیگرِ ذینفع نباشند، چنین شرکتی میتواند کالایی را سه برابر قیمت جهانیاش به مصرف کننده ایرانی بفروشد؟ این سفرهای نیست که چون خیلیها سرش نشستهاند، برای همین جمع نمیشود؟ ما مثلا که نمیدانیم. نفهمیم. نکته2) همین قاعده درباره Market عظیم لوازم خانگی، دارو، تلفنهای همراه و لوازم کامپیوتر و ... صادق است. باقیماندن تحریمهای ایران، ثروتی عظیم را از جیب مردم ایران بر میدارد. نکته 3) با نفوذ بیشتر چین در ایران، و محکمتر شدن جای پایاش پیش از ورود دوبارهی کالاهای تجاری کرهای و اروپایی پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات اتمی، به نظرم حتی اگر تحریمها برداشته شود، که میشود، این روال عدد غیرواقعی قیمتها باقی خواهد ماند. چرا؟ چون هسته قدرت، با رانتی که به چینیها و روسها به عنوان پاداش حمایتی خواهد داد، خیال آنها را از نداشتن رقیب جدی با هر قیمتی برای کالاهایشان در بازار ایران راحت میکند. اینجا نقطهای است که کاسبان تحریم، به "نفعبرندگان" از باز شدن پای چین و روسیه بعد از رفع تحریمها به بازار ایران تغییر نقش میدهند. نکته 4) یکی از اتفاقهایی که میافتد این است، قطعات یک اتومبیل یا لوازم خانگی به صورت SKD یا Semi Knocked-Down وارد ایران میشود. یعنی تا جای ممکن سرهم شده، آماده مونتاژ راحتتر. کارخانه خط تولیدی باز میکند و عدهای صاحب شغل (کارگر و کارمند و فروشنده و ...) میشوند. این روش که یک مرحله قبل از ورود قطعه بصورت CKD است روی کاغذ باید سبب ارزانتر شدن قیمت آن کالا نسبت به وقتی شود که بصورت کامل و نهایی وارد میشود. اتفاقی که اما میافتد این است، آمار اشتغال بهخاطر مونتاژ این کالاها بالا میرود و به نفع آمارهای دولت برای انتخابات بعدی است، اما اینجا کالایی ارزانتر نمیشود، چون SKD آن اتومبیل حتی به چندبرابر (اینجا سهبرابر) قیمت این که کامل و پکیج وارد شود، به مردم در فروشهای نقدی و پشفروشها فروخته میشود! حال اگر با بالا رفتن مهارت کارگران، این کالا CKD (نیاز به مونتاژ بیشتر قطعات نسبت به SKD) وارد شود، آن خودرو برای شرکت خودروسازی باز هم ارزانتر در میآید، اما بدون این که صدایاش را در بیاورد، به مردم گرانتر میفروشد. اینجا ممکن است آن شرکت خودروسازی یا لوامخانگی داخلی که نماینده این برند شده، این بار 4 برابر سود کند! نکته 5) هرچند دولت عربستان کارنامه تاریک و آفتزدهای در سیاست عَملی، احترام به حقوق اقلیت و حقوقبشر دارد؛ لااقل از مردم خودش در این حجم دزدی نمیکند! تکرار میکنم نکته آخر) یادمان نرود، اکنون نظام، در انقلابیترین Set Up ممکن خود نشسته. مجلسی با نمایندگان انقلابی، و دولتی با کابینهی انقلابی محبوب نهادهای نظامی. سئوال این است، آیا این Set Up بهترین زمان برای قضاوت دربارهی واژه "انقلابی بودن" و "عدالتمحور" بودن نیست؟ به دنیای کمدیهای موقعیت خوش آمدید. این دوسهسال آینده سنگ محکی است برای یافتن اینکه مرادبیگها و حسامبیگها، تلکهکنهایِ روزی روزگاری جامعه ما دقیقا کدام مدیران با چه جایگاههایی هستند.
AkbariEhsan
چون میر سلیم ها و... باید باج بگیرن و اینکه جیب مردم رو اینها خالی میکنند
Mohammadmahdii
حرفهاتون درست و عالی ولی به مافیا هم نظری داشته باشید یه خبرنگار جووون هست به اسم گودرزی ومستندهم میسازه مستند هاشو دربخش مافیای خودرو ببینید بد نیست مرسی
msnbrm
از بی عرضهگی مردمه
Atashah
خیلی زیبا پاسخ دادین دیگه ازاین بهتر نمیشد جواب داد🙏
Parsakhaligh
سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بدونم که تیگو ۸پرو آپشن گرمکن فرمان داره؟؟؟؟؟؟
AkbariEhsan
نه ولی اپشن زیاد داره
kargar
سلام در رابطه با شما دوستان عزیز و محترم که حس میکنید چینی آشغاله تا حالا این ماشین رو از نزدیک دیدید یا سوار شدید؟ حالا اونو بیخیال تا حالا مقایسه های جهانیش رو دیدید؟ چقدر در موردش مطالعه کردید؟ این ماشین در بازار جهانی تقریبا هیچ رقیبی به غیر از داخل خود چین نداره یه ماشین کره ای و یا یه ژاپنی یا یه ماشین غربی با این مشخصات (بالاترین مدلش رو منظورمه) حداقل توی بازار جهانی 2 برابر این ماشین قیمتشه
Reza123456780
در جواب به آقای مهدی ۴۹ این ماشین کیفیتش خیلی خوبه و بهترین متریال در این ماشین به کار رفته لطفا اول سوار این ماشین شید و کیفیت کابین خود بدنه و موتور رو ببینید بعد نظرات بدتون رو ثبت کنین اینطوری فقط خریداران این خودرو رو دل سرد میکنین
مهدی49
ببین هموطن گرامی. خودروهای چینی فقط ظاهر قشنگ و اپشن زیاد دارن اما کیفیت مواد بکار رفته در بدنه، اتاق و موتور بسیار بد و ضعیفه. علت ارزون قیمت بودنش اینه و گرنه چینیها خدای حساب و کتاب.
Rion
خودرو های چینی مشخصاتی که از ماشین هاشون میدهند فقط روی کاغذ هست و هیچ واقعیتی ندارد و از همه مهم تر این هست که شما ماشینی خریداری میکنید که اصلا طول عمری نداره و در زمان گارنتی هم بیشتر یا تمام سنسور ها و وسایل خراب میشه و بعد از گارانتی هم با یک لگن هم قیمت میشه چون اصلا بدون گارانتی نمی ارزد و مشتری اول و آخرش خودتون هستید.و این قیمت یک میلیارد و هفصد ۳برابر قیمت ماشین که ۱۸هزار دلار هست هم بیشتر میشه خوبه والا چین یک ماشین میفروشه شما ۳ ماشین ( وطنم پاره طنم )
Amir41148
ببین درسته ک چند تا از آپشن هایی رو ک گفته بودن داره رو الان نداره ولی اینقدر هم گ میگی داغون نیست و یکم آب و تاب دادی بهش
ma241371
نکته ای که در مورد این خودرو حتما یادتون باشه اینه که لوازم یدکیش خیلی سخت پیدا میشه من خودم دربه در دنبال یه آینه بغل این ماشین بودم و تقریبا بیشتر بازار لوازم یدکیم گشتم ولی نتوستم پیدا کنم حتی به نمایندگی ها و چنتا از اینا فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا و اینا هم سر زدم و لی جای تعجبه که اونا هم نداشتن آخر سر بعد کلی دردسر از یه سایت که برا فروش لوازم یدکی خودرو هستش تونستم این قطعه رو پیدا کنم و بخرم، خلاصه ماشین خوبیه ولی چون تو بازار خودروی ایران تازه کاره یکم قطعاتش سخت پیدا میشه
Amir02
حقیقتا نمیتونم درک کنم چرا اوتلندر و ایکس تریل رو وسط آوردین، چرا ،این قیمت شاید گیر بیاد ولی همین الان نگاه کنین ۱۰۰ تا کار این ماشین هارو قیمت ۱۸۰۰ میدن مگه اینکه یکی خیلی با انصاف باشه قیمت مناسب بده، من خودم طرفدار این ماشین نیستم ولی باید قبول کنیم تکنولوژی و کیفیت الان این ماشین یعنی واقعا به موهاوی ۲۰۱۱ نمیرسه!؟ داریم درباره ی ۱۰ سال اختلاف صحبت میکنیم اونم درباره ی کشور چین که روز به روز صنعتش پیشرفته تر از قبل میشه ، همین الان آیا واقعا قیمت وراکروز و موهاوی تو این کشور منطقی قیمت میخوره که دارین سر قیمت این ماشین بحث میکنید!؟ سال ۹۱ بود یکی از دوستانم ام وی ام x33 گرفته بود همون موقع بهش گفتم این ماشین تهش ۴ سال بتونی نگه داری با خرجاش، ولی همین الانم اون ماشینو داره با ۱۵۰ تا کار الانم خرجی نکرده واقعا برای ماشینش الان که وضع ماشیناشون بهترم شده، به طور کلی به نظرم تنها مشکلی که صاحب این ماشین تو بلند مدت بهش برمیخوره فروشش هستش، به نظرم حتی ۵ سال دیگه هم اگه یکی بین این ماشینو وراکروز بمونه به اسم آشغال بودن چینی میره وراکروز ۲۰۱۱ میگیره، بالاخره هر کسی ی سلیقه ای داره ولی بدونین تنها ماشینی که میشه بهش گفت آشغال همین خودرو های داخلی خودمونن نه چینیایی که تا بازار اروپام پیش رفتن بعضی برنداشون
rasoll
نمیدونم چه جوری دارید حساب میکنید قیمت دلار الان 31 تومان است ولی شما حساب کن 60هزارتومان یعنی دوبرابر قیمت در بازار و جهان باز میشه 1200 دیگه این قیمت 1700 رو از کجا اختراع کردین تازه قیمت واقعی اون 540 میلیون است که در واقع مشتری داره پول 3تا تیگو و یک پژو رو پرداخت میکنه و در عوض فقط یک تیگو بهش میدن. شرم باد بر شما شرم
pstx
افرادی که از خودرو های چینی بد میگن باید بگم که در حال حاضر چین یکی از ابر قدرت ها توی دنیا و در هر موضوعی هست مانند خودرو های بسیار لوکسش مثل هونگچیh9/تانک 500/شاسی بلند الکتریکی E115و... هست.چین از سال 99 به بعد داره خودرو هایی عالی و با کیفیت بالا میزنه و یکی از نکات موفقیتش داشتن اپشن های کاربردی و عالی مانند رانندگی خودکار سطح2 در این خودو و سیستم کمکی ترافیک این خودرو هست.این خودروبا اینکه موتور خیلی قوییی نداره اما 290 نیوتون متر گشتاور تولید میکنه که رقم عالیی هست. با وارد شدن خودرو هایی مانند جک و لیفان x60/x50وام وی ام x33 نگاه مردم ایران به چین تغییر کرد و مردم به محصولات چینی بدبین شدند.قصد جسارت ندارم ولی خیلی از شما دارید بر روی تجربه هایی قبلا که نه خودتان بلکه از فرد دیگری شنیدید نظر میدید و این ممکنه کسانی که نظر شمارو میخونن و خرید این ماشین براشون سود بالایی داره رو از خرید این خودروی خوب باز دارید.در جواب(Nikoo) باید بگم که شما دارید ارزش پول عربستان رو با ایران مقایسه میکنید؟ پول عربستان ارزش خیلی بالا تری از پول ما داره و اون 550 ملیون عربستان ارزشش هم اندازه و یا حتی بیشتر از پول این خودرو در ایران هست.پس لطفا بدون تحقیق نظر ندید. و حالا در باره ارزیابی این خودرو:این خودروی چینی قیمت بالایی در ایران داره اما این قیمت یک قیمت جهانیه که توی ایران به این رقم در اومده/ این خودروی چینی با موتور 4 سیلندر توربو شارژ و با تولید 197 اسب و 290 نیوتون متر گشتاور از قدرت موتوری خوبی بهره مند شده.این خودروی لوکس 7 نفره در تست ها 0تا صد بسیار عالیی داشته که این رقم8.9 ثانیه هست و نشان دهنده ی چالاکی این خودرو هست. این خودرو با اپشن های کاربردی بسیار بازخورد خوبی را از طرف مشتریان میگیرد.اپشن هایی مانند چراغ اوتوماتیک/برف پاک کن اتوماتیک/ نوربالا اتومات یا Intelligent High/رادار تغییرلاین/رادار نقطه کور/ رادار تصادف از عقب/رادار تصادف از جلو/کمکی ماندن در لاین/سقف پاناروما/صندوق عقب برقی/سیستم لنگ برای صندوق عقب و... در صورت وارد شدن به این خودرو اولین چیزی که نظر شمارو جلب میکنه صفحه پشت امپر تمام دیجیتال و چسبیده به مانیتور خودرو است که یک حس لوکس بودن رو به خودرو میبخشه. از دیگر اپشن های این خودرو میتوان به نور پردازی داخلی و کولر دوال اشاره کرد کا تمامی این امکانات یک خودروی فول اپشن و خانوادگی رو در اختیار مردم قرار داده که در رده ی خودرو های لوکس و نیمه لوکس قرار گرفته با تشکر
Nimafarh
حرفات درسته اما این که میگی پول عربستان ارزشش بیشتره ایا خودت یکم تحقیق کردی؟اینارو به دلار دراوردن و به دلار میشه ۵۵۰این ماشین
حمید ک
باز خدا پدر همین جینی ها رو بیامرزه وگرنه هنوز باید این اشغالای ایرانخودرو رو تحمل میکردیم باز سایپا یه کم بعضی از ماشیناش یه کم قابل تحمل تره ایران خودرو دو تا پژو آورده انواع اشغال ها رو دار با اینا تولید میکنه
Phoenix
انگار نمیدونی شما ،همه قیمت ها رو میشه به دلار درآورد حتی یوان چین و ... تو همه جا قیمت این ماشین رو زدن 20,000 تاارزش دلار که یه مبنا حساب میشه ، در صورتی که با دلار 28,000 تومنی میشه تقریبا 42,000 تا اونوقت نمیدونم واقعا توجیهی که داری برای چیه
msnbrm
اگه با ارز ۳۰ هزار تومنی هم در نظر بگیریم. اگه قیمت ۲۵ هزار دلار هم باشه. قیمت نهایی میشه ۷۵۰ میلیون اون یک میلیارد تومن اضافه پول زوره که خیلی وقته به بهانه های محتلف از مردم دزدی میشه
Salar2000
کدوم نمایندگی هستی بیایم برا بازدید ماشین ؟