استعلام خلافی با سامانه پیامکی
مرداد 1401: سرهنگ ابراهیمپور، رئیس مرکز اجراییات پلیس راهور فراجا، اعلام کرد که مالکان وسایلنقلیه میتوانند جرایم ثبتشده در سامانه راهور را از طریق درگاههای الکترونیکی بانکهای مجاز و با وارد کردن شناسه قبض و شناسه، پرداخت کنند. همچنین افراد میتوانند با مراجعه به سایت راهور 120 (www.rahavar120.ir)، مراجعه به دفاتر پلیس +10 و دریافت صورت وضعیت تخلفات، مراجعه به مراکز اجراییات پلیس راهور در سراسر کشور، ارسال کد 17 رقمی (vin) مندرج در کارت یا سند خودرو به سامانه پیامکی «1101202020» (با افزودن ستاره به انتهای این شماره، شناسه قبض و پرداخت نیز اعلام میشود و مالک میتواند نسبت به پرداخت تخلفات رانندگی مربوطه اقدام کند)، مراجعه به درگاههای اینترنتی اپلیکیشنهای مجاز از قبیل «پلیسمن»، «آپ» و «تاپ»، جرایم رانندگی را پرداخت کنند.
توجه داشته باشید که در صورت دریافت صورت وضعیت تخلفات، میتوانید از طریق دستگاههای ATM بانکها نیز جرایم رانندگی خود را بپردازید.
عدم ارائه خدمات به خودروهای دارای خلافی
شهریور 1400: همانطور که میدانید حداکثر مبلغ مجاز برای خلافی خودروها، برای مدتها معادل یک میلیون تومان بود. اما از اسفندماه 1399 این مبلغ، سه برابر شد. بنابراین اگر خودرویی 3 میلیون تومان خلافی داشته باشد، حتما توقیف خواهد شد.
سرهنگ جهانی (معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور) در این رابطه، گفته که پلیس هیچ خدماتی به خودروهایی که بیش از 3 میلیون تومان خلافی داشته باشند، ارائه نمیکند. ضمن اینکه به مالکان این خودروها از طریق پیامک، اطلاعرسانی میشود که خلافی خودرویشان از حد مجاز فراتر رفته است. اما اگر مالکان خودروها برای پرداخت خلافی اقدام نکنند، وسیله نقلیه آنها توقیف خواهد شد.
پرداخت دو خلافی در صورت دستکاری پلاک
شهریور 1400: سرهنگ موسویپور (جانشین پلیس راهور تهران) درباره چگونگی اعمال جریمه راهنمایی و رانندگی برای خودروهایی که پلاک را دستکاری میکنند یا تغییر میدهند، گفته که این موارد علاوه بر توقیف خودرو، به مراجع قضایی نیز معرفی میشوند.
ضمن اینکه درباره تغییر پلاک خودرو، اگر پلاک را شبیه به پلاک خودروی دیگری کنند، باید خلافی هر دو پلاک را راننده متخلف پرداخت کند. مثلا اگر راننده متخلفی، عدد 2 را در پلاک خودرویاش به عدد 3 تغییر دهد تا شبیه شماره پلاک خودروی دیگری شود، باید هم خلافی خودش و هم خلافی آن خودروی دیگر را همزمان پرداخت کند. در غیراینصورت، امکان ترخیص خودرو و تسویه حساب وجود ندارد.
پرداخت خلافی فقط از سایت راهور 120
شهریور 1400: سردار هادیانفر (رئیس پلیس راهور ناجا) از شهروندان خواسته تا پرداخت خلافی خودرو را از طریق سایت راهور 120 یا عابربانک یا از درگاههای بانکی معتبر انجام دهند.

سردار هادیانفر ضمن انتقاد از شرکتهای خصوصی در نحوه پرداخت جرایم به حساب خزانه گفته که این شرکتها، مبالغ دریافتی از شهروندان را نزد خودشان سپرده کرده و از سودش بهره میبرند و پس از چند روز آنرا به حساب خزانه واریز میکنند. به همین دلیل نیز پلیس راهور، دسترسی این شرکتها را به سامانه قطع کرده است. سردار هادیانفر همچنین از شهروندان خواسته تا خلافی خودرو را از طریق اپلیکیشنهایی مانند آپ و قبضینو، پرداخت نکنند.
تخلف سایتهای اینترنتی در پرداخت خلافی
اسفند 1399: سرهنگ رمضانی (معاون اجرایی پلیس راهور) ضمن اشاره به برخی تخلفات انجام شده در خصوص پرداخت جریمه و پرداخت خلافی خودرو گفته که پلیس راهور، با دو مشکل مواجه است که البته بخش عمدهای از این مشکلات حل شده.
مشکل اول، درگاهها و واسطههایی است که بین پلیس و مردم ایجاد شدهاند مانند سامانههای «قبضینو»، «همراه مکانیک» و «آیتول» که کاملا غیرقانونی هستند و مجوز پلیس راهور ناجا را برای ارائه خدمات ندارند. سرهنگ رمضانی گفته که این واسطهها، در شبکههای اجتماعی مختلف تبلیغات خود را انجام میدهند و متاسفانه برخی از هموطنان نیز به جای آنکه خدمات پلیس راهور را «به طور مستقیم» از سایت راهور 120 به نشانی rahvar120.ir دریافت کنند، به درگاههای واسط اعتماد میکنند و دچار مشکلاتی میشوند.
معاون اجرایی پلیس راهور ناجا، درباره مشکل دوم پرداخت جریمه راهنمایی و رانندگی گفته برخی از بانکها نیز که از پلیس راهور مجوز ارائه خدمات گرفتهاند، برای کسب اطمینان از انجام فرآیند تراکش بانکی، پولهای واریزی مردم را به مدت چند روز نگه میداشتند. اما پلیس راهور نیز به این بانکها تذکر داده طوریکه هماکنون بسیاری از بانکها، زمان انجام پرداختها را به کمتر از 5 دقیقه رساندهاند.
سرهنگ رمضانی در پایان، توصیه کرده که هموطنان از طریق سایت اینترنتی rahvar120.ir استعلام خلافی خودرو و همچنین پرداخت خلافی را با اطمینان خاطر انجام دهند.
در این مقاله، روشهای مختلف استعلام خلافی خودرو و همچنین روشهای مختلف پرداخت خلافی خودرو و همچنین نحوه اعتراض به جریمه و نحوه اعتراض به خلافی خودرو را توضیح میدهیم.
استعلام رایگان خلافی خودرو
برای استعلام خلافی میتوانید از طریق یکی از 4 روش زیر اقدام کنید:
- استعلام خلافی خودرو از طریق سایت rahvar120.ir
- استعلام از طریق تماس تلفنی
- استعلام از طریق موبایل
- استعلام از طریق مراکز پلیس+10
استعلام خلافی خودرو از سایت راهور 120
امروزه رایجترین و امنترین روش استعلام خلافی با پلاک rahvar120.ir است؛ مراجعه به سایت راهور 120 است.
بعد از مراجعه به این سایت، به بخش «خدمات» رفته و قسمت «استعلام تخلفات رانندگی» را انتخاب کنید. سپس با استفاده از بارکد 8 یا 9 رقمی مندرج در پشت کارت خودرو، خلافیتان را استعلام و پرداخت کنید. هرچند مراجعه به سایت راهور120، متداولترین روش استعلام جریمه رانندگی است اما قبل از استفاده از این سایت، باید به نکات مهم زیر توجه داشته باشید:
- بدلیل آمار بالای مراجعین، ممکن است خدمات این سایت در ساعاتی از شبانه روز، در دسترس نباشد.
- دادههای این سایت بصورت آفلاین است لذا حتما به «تاریخ بروزرسانی» مندرج در صفحه استعلام تخلفات رانندگی، توجه کنید.
استعلام خلافی خودرو با تلفن ثابت
سادهترین راه برای استعلام خلافی، تماس با شماره تلفن 88288888-021 و انتخاب گزینه استعلام تخلفات رانندگی است. بعد از این کار منتظر بمانید تا به اپراتور وصل شوید. سپس با اعلام شماره پلاک وسیله نقلیه و سایر اطلاعات موردنیاز، از آخرین وضعیت خلافی خودرو مطلع شوید.
استعلام خلافی خودرو با موبایل
استعلام خلافی با موبایل به سه روش زیر امکان پذیر است:
1- کد دستوری #110* (ستاره 110 مربع) را شمارهگیری کنید. سپس قسمت خدمات را انتخاب کنید و کد VIN وسیله نقلیه را بفرستید.
2- کد VIN وسیله نقلیه را به سرشماره 1101202020 پیامک کنید تا SMS خلافی برایتان ارسال شود.
استعلام خلافی خودرو با اپلیکیشن پلیس
با موبایلتان به سایت police-man.ir بروید و آخرین نسخه اپلیکیشن پلیس من را دانلود کنید. سپس به کمک این اپلیکیشن، میتوانید انواع خدمات الکترونیکی انتظامی، ازجمله صدور خلافی خودرو، را انجام دهید.
استعلام خلافی خودرو در دفاتر پلیس+10
برای استعلام خلافی خودرو بصورت حضوری، باید با داشتن مدارک زیر، به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنید:
- حضور مالک وسیله نقلیه.
- مدارک شناسایی مالک.
- کارت یا سند وسیله نقلیه.
استعلام نمره منفی گواهینامه
برای استعلام نمره منفی گواهینامه، یکی از دو روش زیر را انتخاب کنید:
1- به سایت rahvar120.ir بروید. در قسمت خدمات، گزینه «استعلام نمره منفی» را انتخاب کنید. حالا شماره گواهینامهتان را در کادر موردنظر وارد کنید.
- بدلیل آمار بالای مراجعین، ممکن است خدمات این سایت در ساعاتی از شبانه روز، در دسترس نباشد.
- دادههای این سایت بصورت آفلاین است لذا حتما به «تاریخ بروزرسانی» مندرج در این صفحه، توجه کنید.
2- شماره گواهینامهتان را به سرشماره 1101202020 پیامک کنید و منتظر پاسخ مرکز بمانید.
پرداخت فوری خلافی خودرو
در مرحله قبل، روشهای مختلف استعلام خلافی خودرو و استعلام خلافی موتورسیکلت را توضیح دادیم. حالا در این مرحله، درباره روشهای مختلف پرداخت خلافی خودرو و پرداخت جریمه رانندگی صحبت میکنیم.
پرداخت اینترنتی خلافی خودرو و موتور
برای پرداخت خلافی خودرو راهور 120، یکی از آسانترین روشها، مراجعه به سایت راهور به نشانی اینترنتی rahvar120.ir است. سپس از قسمت خدمات، گزینه «پرداخت الکترونیکی جرایم» را انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که:
1- در صورت پرداخت جریمه از طریق سایت راهور 120، اطلاعات پرداختی شما پس از 72 ساعت در سایت مرکزی پلیس، بروزرسانی میشود. بنابراین اگر برای پرداخت خلافیتان عجله دارید، از این روش استفاده نکنید.
2- شرط پرداخت جریمه از طریق سایت راهور، داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت است. اگر این دو مورد را در اختیار ندارید، از قسمت خدمات، ابتدا گزینه «استعلام میزان تخلفات رانندگی» را انتخاب کنید. بعد از آنکه شناسه قبض و پرداخت را مشاهده کردید، برای پرداخت آنلاین، اقدام کنید.
پرداخت خلافی و جریمه با عابربانک
برای پرداخت خلافی یا پرداخت جریمه رانندگی از طریق دستگاههای خودپرداز (ATM) یا عابربانک، حتما باید شناسه قبض جریمه را داشته باشید.
سادهترین راه برای گرفتن شناسه قبض، همان استعلام پیامکی است؛ یعنی کد VIN وسیله را به شماره 1101202020 پیامک کنید تا SMS خلافی (حاوی شناسه قبض و مبلغ جریمه) برایتان ارسال شود.
مهلت پرداخت خلافی خودرو
جریمه «تسلیمی» و جریمه «الصاقی» تنها تا 60 روز فرصت پرداخت دارند. اما جریمه «دوبرگی» و جریمه «دوربینی» مشمول این فرصت 60 روزه نیستند. برای آشنایی بیشتر با این اصطلاحات، حتما مطلب انواع جریمه رانندگی، را نیز مطالعه کنید.
جریمه عدم پرداخت خلافی خودرو
اگر مبلغ جرایم پرداخت نشده رانندگیتان بیشتر از «سه میلیون تومان» باشد، پلیس راهور اجازه توقیف خودرو و انتقال آن به پارکینگ را دارد.
اعتراض به خلافی خودرو
نحوه اعتراض به خلافی خودرو، مدارک لازم جهت ثبت شکایت به جریمه رانندگی به همراه آدرس مراکز اعتراض به خلافی و همچنین آدرس مرکز اجراییات پلیس را در مقاله اعتراض به خلافی خودرو مطالعه کنید.
استعلام خلافی موتورسیکلت
در مقاله استعلام خلافی موتور، میتوانید با انواع روشهای مشاهده خلافی موتورسیکلت (بصورت حضوری یا آنلاین) و نحوه پرداخت خلافی موتور، آشنا شوید.
راهنمای ترخیص خودرو از پارکینگ
از تاریخ یکم مهرماه 1399، ترخیص خودروهای توقیفی از طریق مراکز پلیس+10 انجام میشود. پلیس این کار را برای کاهش مراجعات حضوری و در راستای ارتقای خدمات الکترونیک، انجام داده است. بنابراین اگر خودروی شما توقیف شده، مقاله ترخیص خودرو و موتور از پارکینگ را حتما مطالعه کنید.
راهنمای نرخ انواع جرایم رانندگی
آخرین اخبار درباره جریمه خودرو، انواع قبض جریمه و مبلغ انواع جرایم پلیس راهور را در مقاله انواع جریمه راهنمایی و رانندگی مطالعه کنید.
راهنمای انواع تخلفات رانندگی
جدیدترین جدول جریمه راهنمایی و رانندگی، انواع کد جریمه رانندگی، کد تخلفات رانندگی در سال جدید، استعلام کد تخلفات پلیس راهور، کد تخلفات خودرو و کد تخلفات موتورسیکلت را در مقاله جدول تخلفات رانندگی مطالعه کنید.
راهنمای استعلام خلافی عوارضی
نرخ جدید عوارض آزادراهی، چگونگی پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه و نحوه استعلام عوارض و پرداخت اینترنتی جریمه عوارض آزادراهی خودروها را در مقاله پرداخت عوارض آزادراه مطالعه کنید.
نویسنده : مرتضی برجسته
منبع : باما
مطالب مرتبط

پیامک جریمه خودرو و اس ام اس جریمه رانندگی (1403)
ارسال پیامک سالانه جرایم از 5 آذرماه

نحوه پرداخت اقساطی خلافی خودرو و موتور سیکلت (1402)
فقط از اپلیکیشنهای مورد تایید پلیس پرداخت کنید

جریمه پارک خودرو در محل پارک معلولین
نرخ جدید جریمه پارک خودرو در محل اختصاصی معلولان
