مرداد 1400: با صدور دعوتنامههای ساینا پلاس، حالا برای نخستینبار قیمت این خودروی کمتیراژ در سال 1400 مشخص شده است. درحالیکه سایپا قیمت قبلی این خودرو را 91.2 میلیون تومان اعلام کرده بود، حالا با صدور دعوتنامه جدید از تاریخ 26 مردادماه، قیمت ساینا آپشنال معادل 121.4 میلیون تومان اعلام شده.
اگر شما هم بدنبال جواب این سوال هستید که ساینا پلاس چه تفاوتی با ساینا EX یا حتی ساینا S جدید دارد، شما را به خواندن ادامه این مقاله، دعوت میکنیم.
آغاز تولید انبوه ساینا پلاس
شهریور 99 | با انتشار تصاویر خطوط تولید سایپا، حالا مشخص شده که این شرکت، تولید انبوه ساینا پلاس (یا همان ساینا آپشنال) را در کارخانه سایپا سیتروئن (سایپا کاشان سابق) آغاز کرده است. ساینا آپشنال تقریبا همان آپشنهای ساینا اس جدید را دارد و فقط در ظاهر با آن متفاوت است.
هنوز برنامه سایپا مشخص نیست اما ممکن است، سایپا تولید ساینا EX را در سال 99 متوقف کرده و جای خالی آنرا با ساینا آپشنال، پر خواهد کرد.
ساینا آپشنال یا ساینا پلاس؟
ساینا پلاس، که پیشفروش آن از زمستان 98 شروع شده بود، در ابتدا «ساینا آپشنال» نام داشت ولی با تغییر سیستم نامگذاری محصولات سایپا، حالا باید آنرا «ساینا پلاس» یا بصورت دقیقتر، «ساینا EX پلاس» بنامیم.
»» کاتالوگ رسمی ساینا پلاس (PDF) ««
اکثر تجهیزاتی که سایپا قرار است روی ساینا S جدید قرار دهد، روی ساینا پلاس نیز نصب شده است؛ پس با این اوصاف، باید تفاوت اصلی ساینا پلاس و ساینا S را فقط در ظاهرشان بدانیم.
تفاوت ساینا پلاس با ساینا EX
تشخیص ساینا آپشنال از ساینا EX فعلی، کاملا آسان است چرا که ساینا آپشنال، سپر دو رنگ دارد و چراغهایش کاملا شبیه چراغ کوییک بوده اما پسزمینه مشکی ندارد. ناگفته نماند که رینگ آلومینیومی نیز بصورت استاندارد، روی ساینا آپشنال وجود ندارد.
اما علاوه بر تغییرات ظاهری، کابین ساینا پلاس هم تفاوت زیادی با کابین ساینا EX دارد؛ اضافهشدن مولتیمدیا به همراه مانیتور و دوربین عقب، و همچنین استفاده از فرمان دیکات، دو تغییر مهمی است که در کابین سایپا ساینا پلاس رخ داده است.
اما بصورت کلی، تفاوت ساینا EX با ساینا پلاس را میتوان در ویژگیها و تجهیزات زیر دانست؛ تجهیزاتی که سایپا آنها را فقط در اختیار خریداران ساینا پلاس (آپشنال) گذاشته است:
- فرمان دی کات
- دکمههای کنترلی روی فرمان
- مانیتور 7 اینچی لمسی
- دوربین عقب
- نویگیشن
- بلوتوث
- سنسور عقب
- دزدگیر جدید
- سپرهای دو رنگ
- شیشه دودی عقب
- روکش چرم صندلی ها
- استیکر ساینا پلاس
- چراغ کوییکی (بدون پس زمینه مشکی)
- رینگ آلومینیومی (سفارشی)
- دستگیرههای آسان بازشو (مشابه ساینا اتومات)
- کفپوش سه بعدی برای کابین و صندوق عقب
تفاوت ساینا EX با ساینا SX
حدود 6 سال پس از آمدن تیبا به بازار کشورمان و به صورت دقیقتر از سال 1395، ساینا به خیابانها آمد. هدف سایپا از خلق چنین محصولی، آوردن یک تیبای گرانتر نبود بلکه میخواست بازار پژو 405 ایران خودرو را با محصولی ارزانتر از آن، تصاحب کند.
ساینا را نباید یک محصول جدید دانست چراکه همه چیزش را مدیون پلتفرم X200 تیباست. پس باید آن را یک فیسلیفت به حساب آورد؛ فیسلیفتی که البته نتوانست مانند تیبا، جایگاه خوبی در بازار پیدا کند.
سایپا با عرضه ساینا، یک فرصت بزرگ را از دست داد؛ سایپا میتوانست این خودرو را به عنوان نسل دوم تیبا به میدان بازی بیاورد تا تمام توجهات مشتریان را در بازار سدانهای کوچک و ارزانقیمت، جلب ساینا شود. اما این فرصت بسیار بزرگ از دست رفت چراکه سایپا حاضر به خداحافظی زودهنگام با تیبا نشد و نهایتاً هر دو را با هم به بازار فرستاد.
تجربه نشان داده که سایپا هر محصول جدیدی که به بازار میآورد را ابتدا در چند تیپ مختلف به فروش میرساند. سپس تیپ فول آن محصول را نگه میدارد و همه تیپهای غیرفولش را از حذف میکند!
»» جدول مشخصات فنی و آپشن های ساینا SX ««
»» جدول مشخصات فنی و آپشن های ساینا EX ««
برای ساینا هم دقیقاً همین اتفاق افتاد. این خودرو ابتدا در تیپ SX یا پایه و تیپ EX یا فول عرضه میشد اما از سال 96 به بعد، سایپا عرضه تیپ SX آن را متوقف کرد. ساینا EX تنها سه ویژگی مهم دارد که در تیپ SX آنها را نمیبینید. این ویژگیها عبارتند از:
- آینه برقی
- سنسور عقب
- شیشه بالابر برقی عقب
آپشنهای حذف شده از ساینا EX
موج ارزانسازی سایپا، از سال 97 به خانواده ساینا رسید. سایپا در ابتدا «رکاب اسپرت» در طرفین خودرو -که ظاهر جذابتری به نمای جانبی ساینا میبخشید- را حذف کرد.
سپس برای صرفهجویی در رنگ و شاید هم در هزینه، «نوار روی صندوق»، دقیقا در بالای پلاک (که قبلا همرنگ بدنه بود) را به رنگ مشکی درآورد. سومین حرکت سایپا «حذف کاور مشکی رنگ ستون B» است. البته این ویژگی سوم تا مدتها فقط برای ساینا اتومات انجام میشد ولی خیلی زود، سایپا آنرا از ساینا دنده ای هم برداشت.
حرکت چهارم سایپا، تغییر رینگها بود. از پاییز 98، سایپا «رینگ آلیاژی» را بتدریج از روی ساینا برداشت و بهجای آن از رینگ فولادی با قالپاق استفاده کرد. هرچند که مشتریان با پرداخت هزینه بیشتر، امکان سفارش رینگ آلومینیومی را داشتند.
مشخصات ساینا اتومات
حدود دو سال بعد از عرضه ساینا دندهای، سایپا نسخه اتوماتش را ابتدا به عنوان مدل 97 به بازار فرستاد. مهمترین ویژگی ظاهری ساینا اتومات را باید در «رینگهای جدید» و حذف «نوار مشکی ستون B» آن دانست.
درون کابین ساینا اتومات، متوجه «فرمان دیکاتی» میشوید که نیروی کمکی آن «برقی» است و مجهز به «دکمههای کنترلی روی فرمان» هم شده. داشتن فرمان برقی هرچند برتری مهمی نسبت به ساینا دندهای است ولی متاسفانه هنوز هم فرمانپذیری این خودرو، دقیق نیست و تعادل آن در مانورهای ناگهانی، بهبود چندانی نیافته است.
»» جدول مشخصات فنی و آپشن های ساینا اتومات ««
در ساینا اتومات، صفحه کیلومتر نیز کاملاً تغییر کرده و حس اسپرتتری به راننده القا میکند. البته تغییرات نسخه اتومات تنها محدود به جزییات ظاهری نمیشود. سایپا در این مدل، سیستم برقی خودرو را هم تغییر داده که به لطف آن، حالا آپشنهای مشتریپسندی در ساینا اتومات به چشم میخورد. این آپشنها -که حتی ساینا دندهای EX از آن بیبهره است- عبارتند از:
- کروز کنترل با لیمیتر
- ورود بدون کلید
- استارت دکمهای
- بلوتوث
- چراغ بدرقه
- کامپیوتر سفری
- اتولاک
- بازشدن اتومات قفل درها هنگام تصادف
- هشدار سرقت با بوق
- هشدار نبستن کمربند راننده
آپشن های حذف شده از ساینا اتومات
با اینکه فولترین تیپ ساینا دندهای با نام EX شناخته میشود اما سایپا، فولترین تیپ ساینا اتومات را SE نامگذاری کرده است.
ساینا اتومات قرار بود در دو نسخه نیمه فول و فول (معروف به لوکس) به بازار بیاید ولی این اتفاق نیفتاد و سایپا فقط نسخه فولش را تحویل مشتریان داد. به همین دلیل، تمامی مدلهای موجود ساینا اتومات در بازار، به لحاظ آپشن کاملاً مشابه یکدیگرند.
البته ساینا اتومات فول، واقعاً فول نیست! این تیپ قرار بود با سه آپشن جذاب «نمایشگر 7 اینچی لمسی»، «نویگیشن» و «سنسور فشار باد تایر» عرضه شود ولی به دلایل نامعلومی، سایپا هیچکدام از این سه آپشن را در ساینا اتومات قرار نداد و هر سه را در اختیار کوییک اتوماتیک گذاشت.
بررسی انواع ساینا در بازار
برای آشنایی با خانواده محصولات سایپا ساینا و اطلاع از مشخصات فنی هر مدل و مشاهده ویژگیها و تفاوتهای انواع ساینا در بازار، لینکهای منتخب زیر را مطالعه کنید:
- مشخصات فنی ساینا
- بررسی خودرو ساینا S دنده ای
- بررسی خودرو ساینا S اتومات CVT
- بررسی خودرو ساینا S برقی
- بررسی خودرو ساینا S دوگانه سوز
- بررسی خودرو ساینا SR
- تست خودرو ساینا EX دنده ای
- بررسی خودرو ساینا GX دنده ای
اگر شما یکی از مالکان خودروهای ساینا هستید، پیشنهاد میکنیم مجموعه مقاله زیر را هم مطالعه کنید:
نویسنده : مرتضی برجسته